Saftig citronkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.17 (6 betyg)

Otroligt god vegansk citronkaka med vallmo som toppas med en syrlig glasyr av citron. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl kikärtsspad (spadet från kokta konserverade kikärter)
  • 3 dl strösocker
  • 2 citroner, finrivet skal (endast det gula)
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 msk vallmofrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl rapsolja
  • 0.5 dl Havregrädde /grädde
  • Sockerlag
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl citronsaft, pressad
  • Syrlig glasyr
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk vatten (om konsistensen är för trög)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa kikärtsspad och socker vitt och poröst. Riv i citronskal och rör i de torra ingredienserna till en klumpfri smet.
  2. Rör i olja och havregrädde. Olja in en kakform och bröa med vetemjöl eller ströbröd. Häll i smeten och grädda kakan mitt i ugnen tills en provsticka kommer upp torr, 30–40 min beroende på formen.
  3. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och koka tills den reducerats till halva mängden vätska. Häll lagen över den varma kakan när du tar den ur ugnen.
  4. Rör ihop ingredienserna till glasyren och ringla eller bred ut den över kakan när den svalnat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-06

Hej Margareta.Ingredienserna hade ramlat bort men är nu tillbaka. Det ska vara 1 dl vatten i sockerlagen och 3 dl socker i smeten. Mvh, Maja/redaktör

Margareta

2020-09-25

Hur mycket socker ska det vara i smeten?? Saknar också vattenmängden i lagen.

Christian

2020-06-28

Saftig och god. Den är god utan glasyren.

Liknande recept

Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Marinerade körsbär

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1.5 dl kikärtsspad (spadet från kokta konserverade kikärter)
  • 3 dl strösocker
  • 2 citroner, finrivet skal (endast det gula)
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 msk vallmofrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl rapsolja
  • 0.5 dl Havregrädde /grädde
  • Sockerlag
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl citronsaft, pressad
  • Syrlig glasyr
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk vatten (om konsistensen är för trög)

Saftig citronkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.17 (6 betyg)

Otroligt god vegansk citronkaka med vallmo som toppas med en syrlig glasyr av citron. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa kikärtsspad och socker vitt och poröst. Riv i citronskal och rör i de torra ingredienserna till en klumpfri smet.
  2. Rör i olja och havregrädde. Olja in en kakform och bröa med vetemjöl eller ströbröd. Häll i smeten och grädda kakan mitt i ugnen tills en provsticka kommer upp torr, 30–40 min beroende på formen.
  3. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och koka tills den reducerats till halva mängden vätska. Häll lagen över den varma kakan när du tar den ur ugnen.
  4. Rör ihop ingredienserna till glasyren och ringla eller bred ut den över kakan när den svalnat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-06

Hej Margareta.Ingredienserna hade ramlat bort men är nu tillbaka. Det ska vara 1 dl vatten i sockerlagen och 3 dl socker i smeten. Mvh, Maja/redaktör

Margareta

2020-09-25

Hur mycket socker ska det vara i smeten?? Saknar också vattenmängden i lagen.

Christian

2020-06-28

Saftig och god. Den är god utan glasyren.

Liknande recept

Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Marinerade körsbär

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)