Saffransrulltårta med hallonfyllning

Betyg (1-5):
2.62 (16 betyg)

Julbaka en rulltårta med saffran och hallon som dessutom är glutenfri.

Tillagningstid: 20 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:225º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 4 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 g saffran
  • Fyllning
  • 250 g färska hallon eller frysta avrunna
  • 200 g färskost (cream cheese)
  • 0.5 dl florsocker

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör om till en jämn smet och häll ut på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Bred ut smeten jämnt och grädda direkt mitt i ugnen tills smeten är genomgräddad, ca 6 min. Strö socker på kakan och vänd den upp-och-ner på ett bakplåtspapper.
  3. Dra genast av pappret som kakan gräddats på och rulla varsamt ihop kakan till en rulle från långsidan. Låt kallna inrullad i bakplåtspappret.
  4. Mosa hallonen. Blanda florsocker med färskost. Rulla ut kakan och bred på krämen och sedan hallonen. Rulla ihop från långsidan och skär rulltårtan i skivor vid servering.

Tips

Livsmedelsverket rekommenderar att du kokar upp hallonen innan användning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2017-12-11

Till Agneta och Håkan: Ja, det ska vara potatismjöl i det här receptet. Lycka till!

Håkan

2017-12-10

Hur många tänker ni lura?potatismjöl !!!!!!!!!

Agneta

2017-12-10

Ska det vara potatismjöl? Vetemjöl?

Liknande recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Scones med blåbärs- och kardemummamarmelad

(5)

Mandel-, lingon- och rosmarinskorpor

(9)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Julkaka med lingon

(13)

Jordgubbsbruschetta

(4)

Fläderbål med grape och jordgubbe

(19)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 g saffran
  • Fyllning
  • 250 g färska hallon eller frysta avrunna
  • 200 g färskost (cream cheese)
  • 0.5 dl florsocker

Saffransrulltårta med hallonfyllning

Betyg (1-5):
2.62 (16 betyg)

Julbaka en rulltårta med saffran och hallon som dessutom är glutenfri.

Tillagningstid: 20 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:225º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör om till en jämn smet och häll ut på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Bred ut smeten jämnt och grädda direkt mitt i ugnen tills smeten är genomgräddad, ca 6 min. Strö socker på kakan och vänd den upp-och-ner på ett bakplåtspapper.
  3. Dra genast av pappret som kakan gräddats på och rulla varsamt ihop kakan till en rulle från långsidan. Låt kallna inrullad i bakplåtspappret.
  4. Mosa hallonen. Blanda florsocker med färskost. Rulla ut kakan och bred på krämen och sedan hallonen. Rulla ihop från långsidan och skär rulltårtan i skivor vid servering.

Tips

Livsmedelsverket rekommenderar att du kokar upp hallonen innan användning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2017-12-11

Till Agneta och Håkan: Ja, det ska vara potatismjöl i det här receptet. Lycka till!

Håkan

2017-12-10

Hur många tänker ni lura?potatismjöl !!!!!!!!!

Agneta

2017-12-10

Ska det vara potatismjöl? Vetemjöl?

Liknande recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Scones med blåbärs- och kardemummamarmelad

(5)

Mandel-, lingon- och rosmarinskorpor

(9)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Julkaka med lingon

(13)

Jordgubbsbruschetta

(4)

Fläderbål med grape och jordgubbe

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies