Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

Betyg (1-5):
3.75 (12 betyg)

Supersaftiga saffransbullar – med ljuvlig topping.

Tillagningstid: 30 min + 1,5 tim jästid
Ugnstemperatur:225º
32 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 5 dl mjölk
  • 1 g saffran
  • 25 g jäst
  • 12 dl vetemjöl + 2 dl till bakbordet
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 0.5 tsk salt
  • 1 ägg, till pensling
  • Fyllning
  • 150 g smör, kallt
  • 200 g mandelmassa
  • Topping
  • 1.5 msk vispgrädde
  • 100 g vit choklad, hackad
  • frystorkade bär

Gör så här

  1. Värm mjölk och saffran till 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, mjöl, socker, ägg, kardemumma och salt.
  2. Klicka i smöret och arbeta degen ca 10 min för hand eller 5 min med köksmaskin. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt med lite av mjölet. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 25 x 50 cm.
  3. Riv smör och mandelmassa på den grova sidan av rivjärnet över rektanglarna. Rulla ihop varje rektangel löst från långsidan och skär rullarna i 16 bitar vardera.
  4. Ställ bitarna i bullformar eller ställ dem glest i en ugnsform med bakplåtspapper. Jäs ca 30 min under bakduk. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt svalna.

Topping

  1. Värm grädden och smält chokladen i den under omrörning. Ringla chokladen över bullarna och strö ev över frystorkade bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva S

2019-12-03

Varför bara 25 g jäst? Det är mer vanligt med 50 g, jäser ju inte upp till luftig deg.

Coop

2019-12-02

Hej alla, tack för att ni uppmärksammade att smöret var borta, nu är det tillbaka, och det ska vara 150 g rumsvarmt smör! Lycka till med bakandet!

Anitha

2019-12-01

Det står inte hur mycket smör det ska vara i själva degen, bara arr man ska klicka i smör. 🤔🤔

Helena Brunnberg

2019-11-30

Hur mycket smör i degen

Kerstin

2019-11-30

Skriv ut i receptet hur mycket smör det ska va i degen

Susanne

2019-11-27

Hur mycket smör ska det vara i degen?

Coop

2019-11-13

Hej Anne-Marie! Till vilken emailadress mailade du? Så ska vi försöka ordna det!

Anne-marie

2019-11-11

Trevligt att ni har rättat receptet som jag bad om men jag har inte fått ngt svar på mitt mail

Liknande recept

Rickards kärleksmums

(10)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Lussebullar med kvarg

(115)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Saffranspannkaka

(11)

Vattenmelonsoppa

(0)

Gotländsk saffranspannkaka

(33)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 5 dl mjölk
  • 1 g saffran
  • 25 g jäst
  • 12 dl vetemjöl + 2 dl till bakbordet
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 0.5 tsk salt
  • 1 ägg, till pensling
  • Fyllning
  • 150 g smör, kallt
  • 200 g mandelmassa
  • Topping
  • 1.5 msk vispgrädde
  • 100 g vit choklad, hackad
  • frystorkade bär

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

Betyg (1-5):
3.75 (12 betyg)

Supersaftiga saffransbullar – med ljuvlig topping.

Tillagningstid: 30 min + 1,5 tim jästid
Ugnstemperatur:225º
32 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm mjölk och saffran till 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, mjöl, socker, ägg, kardemumma och salt.
  2. Klicka i smöret och arbeta degen ca 10 min för hand eller 5 min med köksmaskin. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt med lite av mjölet. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 25 x 50 cm.
  3. Riv smör och mandelmassa på den grova sidan av rivjärnet över rektanglarna. Rulla ihop varje rektangel löst från långsidan och skär rullarna i 16 bitar vardera.
  4. Ställ bitarna i bullformar eller ställ dem glest i en ugnsform med bakplåtspapper. Jäs ca 30 min under bakduk. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt svalna.

Topping

  1. Värm grädden och smält chokladen i den under omrörning. Ringla chokladen över bullarna och strö ev över frystorkade bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva S

2019-12-03

Varför bara 25 g jäst? Det är mer vanligt med 50 g, jäser ju inte upp till luftig deg.

Coop

2019-12-02

Hej alla, tack för att ni uppmärksammade att smöret var borta, nu är det tillbaka, och det ska vara 150 g rumsvarmt smör! Lycka till med bakandet!

Anitha

2019-12-01

Det står inte hur mycket smör det ska vara i själva degen, bara arr man ska klicka i smör. 🤔🤔

Helena Brunnberg

2019-11-30

Hur mycket smör i degen

Kerstin

2019-11-30

Skriv ut i receptet hur mycket smör det ska va i degen

Susanne

2019-11-27

Hur mycket smör ska det vara i degen?

Coop

2019-11-13

Hej Anne-Marie! Till vilken emailadress mailade du? Så ska vi försöka ordna det!

Anne-marie

2019-11-11

Trevligt att ni har rättat receptet som jag bad om men jag har inte fått ngt svar på mitt mail

Liknande recept

Rickards kärleksmums

(10)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Lussebullar med kvarg

(115)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Saffranspannkaka

(11)

Vattenmelonsoppa

(0)

Gotländsk saffranspannkaka

(33)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies