Saffransbullar med mandelmassa och hallon

Betyg (1-5):
4.45 (22 betyg)

Ljuvligt mjuka lussebullar med fyllning av mandelmassa och hallon. Perfekt till adventsfikat!

Tillagningstid: 30 min + 1,5 tim att jäsa
Ugnstemperatur:225º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 25 g jäst
  • 5 dl standardmjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1 g saffran
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 12 dl vetemjöl (ca 720 g)
  • Fyllning och pensling:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 200 g mandelmassa
  • 200 g färska hallon
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 ägg till pensling
  • Kristyr:
  • 1 äggvita
  • 2.5 dl florsocker
  • florsocker att pudra ovanpå

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölk, socker och saffran till 37° och häll i bunken. Rör om tills jästen lösts upp.
  2. Klicka i smöret och tillsätt saltet. Häll i mjölet lite i taget under omrörning. Arbeta degen för hand 10 min eller 5 min med degblandare. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
  3. Kavla ut degen på en mjölad bänk, till 2 rektanglar, ca 1 cm tjock. Bred ut smöret och riv över mandelmassan. Fördela hallonen ovanpå, strö på socker och rulla ihop från långsidan. Skär i bitar, ca 4 cm, och lägg i stora muffinsformar. Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 min.
  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Kristyr:

  1. Vispa äggvita och florsocker med elvisp tills det är riktigt vitt. När bullarna svalnat, ringla över kristyren och pudra med florsocker.

Tips

Kardemummaälskare kan strö över 0,5 msk mortlade kardemummakärnor innan degen rullas ihop.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Teo

2018-12-09

Gjorde dessa godingar till första advent och allt åts upp. Familjen tyckte bullarna var så goda😋 Ska göra dessa idag med. Skippade kristyr och florsockret då det blir för sött,och använde rörsocker strö istället för vanlig, men strö på lite pärlsocker

Alexandra

2016-11-29

Gjorde dessa förra året och ska göra dom i år igen! Använde aluminiumformar så blev det kanon!

Gunilla

2016-11-26

Otippad kombo saffran hallon, men verkligen supergoda! Dessutom jättelätta att göra! Köpte färska hallon.

Nathalie

2015-12-17

AAAS gott! Skippade mandelmassan, tog extra smör, vaniljsocker och kardemumma i istället! ;)

erika

2015-12-15

underbart - förslagsvis att man använder havremjölk i stället för vanlig ko mjölk

Astrid Nilsson

2015-12-06

Fantastiskt saftiga och något syrliga med frysta hallon utan socker, Jag minskade på mandelmassan och mosade frusna hallon naturella. Så goda bullar. Toppenrecept!

Sussie

2015-11-25

Helt galet goda!!! Utan tvekan det godaste saffransbullereceptet jag någonsin testat. Det här kommer vi göra om!

Hans

2015-11-24

Om man ska göra en rektangel och skära 4 cm tjocka skivor och få ut 25-30 bullar så måste ju rektangeln blir över en meter lång! Jag gjorde två rektanglar och skar ungefär 3 cm tjocka skivor. 2,5 dl florsocker behövdes till en äggvita.

Katarina

2015-11-22

Ta frysta, eller gör en saffransbulle när det finns färska hallon. det är nog lika gott då.

Gula

2015-11-22

Ska det verkligen vara 2,5dl florsocker i kristyren?? Låter väldigt mycket....

Barbro

2015-11-20

Färska hallon,,,, i december?

Liknande recept

Barnens kanelknäcke med lingonfärskost

(2)

Valentinhjärtan

(17)

Mandel-, lingon- och rosmarinskorpor

(9)

Julkaka med lingon

(13)

Fläderbål med grape och jordgubbe

(19)

Kronans muffins med saffran och björnbär

(7)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Jordgubbsbruschetta

(4)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 25 g jäst
  • 5 dl standardmjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1 g saffran
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 12 dl vetemjöl (ca 720 g)
  • Fyllning och pensling:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 200 g mandelmassa
  • 200 g färska hallon
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 ägg till pensling
  • Kristyr:
  • 1 äggvita
  • 2.5 dl florsocker
  • florsocker att pudra ovanpå

Saffransbullar med mandelmassa och hallon

Betyg (1-5):
4.45 (22 betyg)

Ljuvligt mjuka lussebullar med fyllning av mandelmassa och hallon. Perfekt till adventsfikat!

Tillagningstid: 30 min + 1,5 tim att jäsa
Ugnstemperatur:225º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölk, socker och saffran till 37° och häll i bunken. Rör om tills jästen lösts upp.
  2. Klicka i smöret och tillsätt saltet. Häll i mjölet lite i taget under omrörning. Arbeta degen för hand 10 min eller 5 min med degblandare. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
  3. Kavla ut degen på en mjölad bänk, till 2 rektanglar, ca 1 cm tjock. Bred ut smöret och riv över mandelmassan. Fördela hallonen ovanpå, strö på socker och rulla ihop från långsidan. Skär i bitar, ca 4 cm, och lägg i stora muffinsformar. Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 min.
  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Kristyr:

  1. Vispa äggvita och florsocker med elvisp tills det är riktigt vitt. När bullarna svalnat, ringla över kristyren och pudra med florsocker.

Tips

Kardemummaälskare kan strö över 0,5 msk mortlade kardemummakärnor innan degen rullas ihop.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Teo

2018-12-09

Gjorde dessa godingar till första advent och allt åts upp. Familjen tyckte bullarna var så goda😋 Ska göra dessa idag med. Skippade kristyr och florsockret då det blir för sött,och använde rörsocker strö istället för vanlig, men strö på lite pärlsocker

Alexandra

2016-11-29

Gjorde dessa förra året och ska göra dom i år igen! Använde aluminiumformar så blev det kanon!

Gunilla

2016-11-26

Otippad kombo saffran hallon, men verkligen supergoda! Dessutom jättelätta att göra! Köpte färska hallon.

Nathalie

2015-12-17

AAAS gott! Skippade mandelmassan, tog extra smör, vaniljsocker och kardemumma i istället! ;)

erika

2015-12-15

underbart - förslagsvis att man använder havremjölk i stället för vanlig ko mjölk

Astrid Nilsson

2015-12-06

Fantastiskt saftiga och något syrliga med frysta hallon utan socker, Jag minskade på mandelmassan och mosade frusna hallon naturella. Så goda bullar. Toppenrecept!

Sussie

2015-11-25

Helt galet goda!!! Utan tvekan det godaste saffransbullereceptet jag någonsin testat. Det här kommer vi göra om!

Hans

2015-11-24

Om man ska göra en rektangel och skära 4 cm tjocka skivor och få ut 25-30 bullar så måste ju rektangeln blir över en meter lång! Jag gjorde två rektanglar och skar ungefär 3 cm tjocka skivor. 2,5 dl florsocker behövdes till en äggvita.

Katarina

2015-11-22

Ta frysta, eller gör en saffransbulle när det finns färska hallon. det är nog lika gott då.

Gula

2015-11-22

Ska det verkligen vara 2,5dl florsocker i kristyren?? Låter väldigt mycket....

Barbro

2015-11-20

Färska hallon,,,, i december?

Liknande recept

Barnens kanelknäcke med lingonfärskost

(2)

Valentinhjärtan

(17)

Mandel-, lingon- och rosmarinskorpor

(9)

Julkaka med lingon

(13)

Fläderbål med grape och jordgubbe

(19)

Kronans muffins med saffran och björnbär

(7)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Jordgubbsbruschetta

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies