
Saffransbullar med mandelmassa och hallon
Ljuvligt mjuka lussebullar med fyllning av mandelmassa och hallon. Perfekt till adventsfikat!
- 25 g jäst
- 5 dl standardmjölk
- 1 dl strösocker
- 1 g saffran
- 100 g rumsvarmt smör
- 12 dl vetemjöl (ca 720 g)
- 2 krm salt
- Fyllning och pensling:
- 100 g rumsvarmt smör
- 200 g mandelmassa
- 200 g färska hallon
- 0.5 dl strösocker
- 1 ägg till pensling
- Kristyr:
- 1 äggvita
- 2.5 dl florsocker
- florsocker att pudra ovanpå
Gör så här
- Smula jästen i en bunke. Värm mjölk, socker och saffran till 37° och häll i bunken. Rör om tills jästen lösts upp.
- Klicka i smöret och tillsätt saltet. Häll i mjölet lite i taget under omrörning. Arbeta degen för hand 10 min eller 5 min med degblandare. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
- Kavla ut degen på en mjölad bänk, till 2 rektanglar, ca 1 cm tjock. Bred ut smöret och riv över mandelmassan. Fördela hallonen ovanpå, strö på socker och rulla ihop från långsidan. Skär i bitar, ca 4 cm, och lägg i stora muffinsformar. Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 min.
- Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Kristyr:
- Vispa äggvita och florsocker med elvisp tills det är riktigt vitt. När bullarna svalnat, ringla över kristyren och pudra med florsocker.
Tips

Kardemummaälskare kan strö över 0,5 msk mortlade kardemummakärnor innan degen rullas ihop.
Liknande recept
Saffransbullar med mandelmassa och hallon
Ljuvligt mjuka lussebullar med fyllning av mandelmassa och hallon. Perfekt till adventsfikat!
Gör så här
- Smula jästen i en bunke. Värm mjölk, socker och saffran till 37° och häll i bunken. Rör om tills jästen lösts upp.
- Klicka i smöret och tillsätt saltet. Häll i mjölet lite i taget under omrörning. Arbeta degen för hand 10 min eller 5 min med degblandare. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
- Kavla ut degen på en mjölad bänk, till 2 rektanglar, ca 1 cm tjock. Bred ut smöret och riv över mandelmassan. Fördela hallonen ovanpå, strö på socker och rulla ihop från långsidan. Skär i bitar, ca 4 cm, och lägg i stora muffinsformar. Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 min.
- Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Kristyr:
- Vispa äggvita och florsocker med elvisp tills det är riktigt vitt. När bullarna svalnat, ringla över kristyren och pudra med florsocker.
Tips

Kardemummaälskare kan strö över 0,5 msk mortlade kardemummakärnor innan degen rullas ihop.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-11-30
Gör dessa bullar varje år sedan receptet publicerades i Coops reklamblad 2015! En given favorit hos alla!
2018-12-09
Gjorde dessa godingar till första advent och allt åts upp. Familjen tyckte bullarna var så goda😋 Ska göra dessa idag med. Skippade kristyr och florsockret då det blir för sött,och använde rörsocker strö istället för vanlig, men strö på lite pärlsocker
2016-11-29
Gjorde dessa förra året och ska göra dom i år igen! Använde aluminiumformar så blev det kanon!
2016-11-26
Otippad kombo saffran hallon, men verkligen supergoda! Dessutom jättelätta att göra! Köpte färska hallon.
2015-12-17
AAAS gott! Skippade mandelmassan, tog extra smör, vaniljsocker och kardemumma i istället! ;)
2015-12-15
underbart - förslagsvis att man använder havremjölk i stället för vanlig ko mjölk
2015-12-06
Fantastiskt saftiga och något syrliga med frysta hallon utan socker, Jag minskade på mandelmassan och mosade frusna hallon naturella. Så goda bullar. Toppenrecept!
2015-11-25
Helt galet goda!!! Utan tvekan det godaste saffransbullereceptet jag någonsin testat. Det här kommer vi göra om!
2015-11-24
Om man ska göra en rektangel och skära 4 cm tjocka skivor och få ut 25-30 bullar så måste ju rektangeln blir över en meter lång! Jag gjorde två rektanglar och skar ungefär 3 cm tjocka skivor. 2,5 dl florsocker behövdes till en äggvita.
2015-11-22
Ta frysta, eller gör en saffransbulle när det finns färska hallon. det är nog lika gott då.
2015-11-22
Ska det verkligen vara 2,5dl florsocker i kristyren?? Låter väldigt mycket....
2015-11-20
Färska hallon,,,, i december?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Frida
2020-11-30
Gör dessa bullar varje år sedan receptet publicerades i Coops reklamblad 2015! En given favorit hos alla!
Teo
2018-12-09
Gjorde dessa godingar till första advent och allt åts upp. Familjen tyckte bullarna var så goda😋 Ska göra dessa idag med. Skippade kristyr och florsockret då det blir för sött,och använde rörsocker strö istället för vanlig, men strö på lite pärlsocker
Alexandra
2016-11-29
Gjorde dessa förra året och ska göra dom i år igen! Använde aluminiumformar så blev det kanon!
Gunilla
2016-11-26
Otippad kombo saffran hallon, men verkligen supergoda! Dessutom jättelätta att göra! Köpte färska hallon.
Nathalie
2015-12-17
AAAS gott! Skippade mandelmassan, tog extra smör, vaniljsocker och kardemumma i istället! ;)
erika
2015-12-15
underbart - förslagsvis att man använder havremjölk i stället för vanlig ko mjölk
Astrid Nilsson
2015-12-06
Fantastiskt saftiga och något syrliga med frysta hallon utan socker, Jag minskade på mandelmassan och mosade frusna hallon naturella. Så goda bullar. Toppenrecept!
Sussie
2015-11-25
Helt galet goda!!! Utan tvekan det godaste saffransbullereceptet jag någonsin testat. Det här kommer vi göra om!
Hans
2015-11-24
Om man ska göra en rektangel och skära 4 cm tjocka skivor och få ut 25-30 bullar så måste ju rektangeln blir över en meter lång! Jag gjorde två rektanglar och skar ungefär 3 cm tjocka skivor. 2,5 dl florsocker behövdes till en äggvita.
Katarina
2015-11-22
Ta frysta, eller gör en saffransbulle när det finns färska hallon. det är nog lika gott då.
Gula
2015-11-22
Ska det verkligen vara 2,5dl florsocker i kristyren?? Låter väldigt mycket....
Barbro
2015-11-20
Färska hallon,,,, i december?