Rulltårta med banan och passionsfrukt

Betyg (1-5):
4.4 (5 betyg)

Den här saftiga rulltårtan fylls med söt banan, syrlig passionsfrukt och krämig mascarpone.

Tillagningstid: 20 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:225º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 4 ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • Fyllning:
  • 2 stora bananer
  • 150 g mascarpone
  • 1 dl florsocker
  • 2 passionsfrukter

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör om till en jämn smet och häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämnt och grädda direkt mitt i ugnen tills smeten är genomgräddad, ca 6 min.
  2. Strö socker över ett bakplåtspapper och riv limeskal över sockret. Vänd upp kakan direkt på det sockrade bakplåtspappret när den lyfts ur ugnen. Dra genast av pappret som kakan gräddats på och rulla varsamt ihop kakan till en rulle från långsidan, tillsammans med bakplåtspappret. Låt svalna inrullad i bakplåtspappret.
  3. Mosa bananerna med en gaffel och rör ihop med mascarpone, florsocker och passionsfrukt. Rulla ut kakan och bred på krämen. Rulla ihop från långsidan och skär rulltårtan i skivor vid servering.

Tips

Garnera med citronmeliss.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saras påsktårta

(177)

Vit chokladkladdkaka

(180)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Kärleksmums grundrecept

(427)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Vit kladdkaka med godis

(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • Fyllning:
  • 2 stora bananer
  • 150 g mascarpone
  • 1 dl florsocker
  • 2 passionsfrukter

Rulltårta med banan och passionsfrukt

Betyg (1-5):
4.4 (5 betyg)

Den här saftiga rulltårtan fylls med söt banan, syrlig passionsfrukt och krämig mascarpone.

Tillagningstid: 20 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:225º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör om till en jämn smet och häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämnt och grädda direkt mitt i ugnen tills smeten är genomgräddad, ca 6 min.
  2. Strö socker över ett bakplåtspapper och riv limeskal över sockret. Vänd upp kakan direkt på det sockrade bakplåtspappret när den lyfts ur ugnen. Dra genast av pappret som kakan gräddats på och rulla varsamt ihop kakan till en rulle från långsidan, tillsammans med bakplåtspappret. Låt svalna inrullad i bakplåtspappret.
  3. Mosa bananerna med en gaffel och rör ihop med mascarpone, florsocker och passionsfrukt. Rulla ut kakan och bred på krämen. Rulla ihop från långsidan och skär rulltårtan i skivor vid servering.

Tips

Garnera med citronmeliss.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saras påsktårta

(177)

Vit chokladkladdkaka

(180)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Kärleksmums grundrecept

(427)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Vit kladdkaka med godis

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies