
Rotfruktsbiffar
Betyg (1-5):
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (12)
- 3 dl grovt riven morot
- 3 dl grovt riven palsternacka
- 3 dl grovt riven rotselleri
- 5 msk finstrimlad purjolök
- 3 ägg
- 2 krm svartpeppar
- timjan, 1 msk färsk eller 2 tsk torkad
- rosmarin, 1 msk färsk eller 2 tsk torkad
- 1 dl riven lagrad ost
- 0.5 citron, skal
- smör eller olja
- 1 tsk salt
Gör så här
- Blanda rotfrukter och purjolök med uppvispat ägg, salt, peppar, timjan, rosmarin, ost och rivet citronskal (bara det gula). Låt lite fett bli ljusbrunt i en stekpanna. Klicka ut smeten till centimetertjocka små runda biffar och stek på svag värme ca 3 min på varje sida.
- Servera som ensamrätt med en blandad sallad och en smaksatt yoghurtsås, eller med stekt bacon, korv och sallad.
- Rödbetsbiffar: Riv 5 dl rödbetor och 4 dl kokt potatis, blanda i purjolök, ägg, salt, peppar, timjan, rosmarin och citron som ovan. Stek som ovan.
Liknande recept
Rotfruktsbiffar
Betyg (1-5):
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda rotfrukter och purjolök med uppvispat ägg, salt, peppar, timjan, rosmarin, ost och rivet citronskal (bara det gula). Låt lite fett bli ljusbrunt i en stekpanna. Klicka ut smeten till centimetertjocka små runda biffar och stek på svag värme ca 3 min på varje sida.
- Servera som ensamrätt med en blandad sallad och en smaksatt yoghurtsås, eller med stekt bacon, korv och sallad.
- Rödbetsbiffar: Riv 5 dl rödbetor och 4 dl kokt potatis, blanda i purjolök, ägg, salt, peppar, timjan, rosmarin och citron som ovan. Stek som ovan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!