Rotfruktsbiffar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(58)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl grovt riven morot
  • 3 dl grovt riven palsternacka
  • 3 dl grovt riven rotselleri
  • 5 msk finstrimlad purjolök
  • 3 ägg
  • 2 krm svartpeppar
  • timjan, 1 msk färsk eller 2 tsk torkad
  • rosmarin, 1 msk färsk eller 2 tsk torkad
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 0.5 citron, skal
  • smör eller olja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda rotfrukter och purjolök med uppvispat ägg, salt, peppar, timjan, rosmarin, ost och rivet citronskal (bara det gula). Låt lite fett bli ljusbrunt i en stekpanna. Klicka ut smeten till centimetertjocka små runda biffar och stek på svag värme ca 3 min på varje sida.
  2. Servera som ensamrätt med en blandad sallad och en smaksatt yoghurtsås, eller med stekt bacon, korv och sallad.
  3. Rödbetsbiffar: Riv 5 dl rödbetor och 4 dl kokt potatis, blanda i purjolök, ägg, salt, peppar, timjan, rosmarin och citron som ovan. Stek som ovan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helen

2020-10-21

Jag finrev rotfrukterna i matberedaren och hällde över lite redningsmjöl över det rivna och blandade runt. I övrigt enligt recept. Inga problem, biffarna höll ihop och blev jättegoda !

Kerstin

2020-08-29

Jättegoda, kompletterade med mjöl, så att det lättare skulle hålla ihop vid stekning

Svante

2020-04-28

Håller INTE ihop. Fick slänga hälften.

Liknande recept

Spara recept

Kycklingcurry

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Morotssallad med pumpafrön

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ängamat med rädisor

Betyg
Betyg
(6)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl grovt riven morot
  • 3 dl grovt riven palsternacka
  • 3 dl grovt riven rotselleri
  • 5 msk finstrimlad purjolök
  • 3 ägg
  • 2 krm svartpeppar
  • timjan, 1 msk färsk eller 2 tsk torkad
  • rosmarin, 1 msk färsk eller 2 tsk torkad
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 0.5 citron, skal
  • smör eller olja
  • 1 tsk salt

Rotfruktsbiffar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(58)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda rotfrukter och purjolök med uppvispat ägg, salt, peppar, timjan, rosmarin, ost och rivet citronskal (bara det gula). Låt lite fett bli ljusbrunt i en stekpanna. Klicka ut smeten till centimetertjocka små runda biffar och stek på svag värme ca 3 min på varje sida.
  2. Servera som ensamrätt med en blandad sallad och en smaksatt yoghurtsås, eller med stekt bacon, korv och sallad.
  3. Rödbetsbiffar: Riv 5 dl rödbetor och 4 dl kokt potatis, blanda i purjolök, ägg, salt, peppar, timjan, rosmarin och citron som ovan. Stek som ovan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helen

2020-10-21

Jag finrev rotfrukterna i matberedaren och hällde över lite redningsmjöl över det rivna och blandade runt. I övrigt enligt recept. Inga problem, biffarna höll ihop och blev jättegoda !

Kerstin

2020-08-29

Jättegoda, kompletterade med mjöl, så att det lättare skulle hålla ihop vid stekning

Svante

2020-04-28

Håller INTE ihop. Fick slänga hälften.

Liknande recept

Spara recept

Kycklingcurry

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Morotssallad med pumpafrön

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ängamat med rädisor

Betyg
Betyg
(6)