För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rotfruktsbiffar

Betyg (1-5):
3.36 (56 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl grovt riven morot
  • 3 dl grovt riven palsternacka
  • 3 dl grovt riven rotselleri
  • 5 msk finstrimlad purjolök
  • 3 ägg
  • 2 krm svartpeppar
  • timjan, 1 msk färsk eller 2 tsk torkad
  • rosmarin, 1 msk färsk eller 2 tsk torkad
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 0.5 citron, skal
  • smör eller olja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda rotfrukter och purjolök med uppvispat ägg, salt, peppar, timjan, rosmarin, ost och rivet citronskal (bara det gula). Låt lite fett bli ljusbrunt i en stekpanna. Klicka ut smeten till centimetertjocka små runda biffar och stek på svag värme ca 3 min på varje sida.
  2. Servera som ensamrätt med en blandad sallad och en smaksatt yoghurtsås, eller med stekt bacon, korv och sallad.
  3. Rödbetsbiffar: Riv 5 dl rödbetor och 4 dl kokt potatis, blanda i purjolök, ägg, salt, peppar, timjan, rosmarin och citron som ovan. Stek som ovan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin

2020-08-29

Jättegoda, kompletterade med mjöl, så att det lättare skulle hålla ihop vid stekning

Svante

2020-04-28

Håller INTE ihop. Fick slänga hälften.

Liknande recept

Primörsallad

(29)

Rotfruktsraggmunkar med parmesan

(24)

Kall rödbetssoppa med ägg och örtkryddor

(0)

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

(0)

Ängamat

(5)

Ängamat med rädisor

(6)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Sallad med rostade rotfrukter och kalkon

(1)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl grovt riven morot
  • 3 dl grovt riven palsternacka
  • 3 dl grovt riven rotselleri
  • 5 msk finstrimlad purjolök
  • 3 ägg
  • 2 krm svartpeppar
  • timjan, 1 msk färsk eller 2 tsk torkad
  • rosmarin, 1 msk färsk eller 2 tsk torkad
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 0.5 citron, skal
  • smör eller olja
  • 1 tsk salt

Rotfruktsbiffar

Betyg (1-5):
3.36 (56 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda rotfrukter och purjolök med uppvispat ägg, salt, peppar, timjan, rosmarin, ost och rivet citronskal (bara det gula). Låt lite fett bli ljusbrunt i en stekpanna. Klicka ut smeten till centimetertjocka små runda biffar och stek på svag värme ca 3 min på varje sida.
  2. Servera som ensamrätt med en blandad sallad och en smaksatt yoghurtsås, eller med stekt bacon, korv och sallad.
  3. Rödbetsbiffar: Riv 5 dl rödbetor och 4 dl kokt potatis, blanda i purjolök, ägg, salt, peppar, timjan, rosmarin och citron som ovan. Stek som ovan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin

2020-08-29

Jättegoda, kompletterade med mjöl, så att det lättare skulle hålla ihop vid stekning

Svante

2020-04-28

Håller INTE ihop. Fick slänga hälften.

Liknande recept

Primörsallad

(29)

Rotfruktsraggmunkar med parmesan

(24)

Kall rödbetssoppa med ägg och örtkryddor

(0)

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

(0)

Ängamat

(5)

Ängamat med rädisor

(6)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Sallad med rostade rotfrukter och kalkon

(1)