Rostbiff med böngroddssallad och rostad sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (1 betyg)

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º-225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 rostbiff (ca 1 kg)
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • 1 msk smör
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk flingsalt
  • Böngroddssallad:
  • 2.5 msk ljus sirap
  • 2 msk japansk soja
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 msk sesamolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 250 g färska böngroddar
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 dl sesamfrö (rostade i torr stekpanna)

Gör så här

  1. Salta och peppra rostbiffen. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet runt om i smör. Stick in en termometer och lägg på en plåt. Rosta mitt i ugnen till en innertemperatur på 56°. Låt köttet vila 20 min innan det skivas upp i tunna skivor. Skär sötpotatisen i stora klyftor och fördela på en plåt. Vänd runt i olja och salta. Höj ugnsvärmen till 225° och rosta potatisen tills gyllene, ca 20 min.
  2. Lägg rostbiffsskivorna på ett uppläggningsfat. Blanda en dressing av sirap, soja, ättiksprit, sesamolja, vitlök och ingefära. Vänd runt böngroddar, salladslök och sesamfrön i dressingen och fördela över köttet. Servera med sötpotatisen.

Servering

Garnera med färsk koriander, smak som även passar fint med maten.

Tips

Den rostade sesamoljan ger den goda nötiga smaken. Använd skalade sesamfrön så slipper du den beska smaken från skalen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2016-04-03

2,5 MATSKED måste det ju vara! Och jag som undviker raffinerat socker tar ca halva mängden agavesirap istället.

Anne

2016-03-24

God rätt men skall det verkligen vara 2,5 dl sirap? Inte msk? Jag tog knappt 1 dl och det blev alldeles tillräckligt sött.

Liknande recept

Spara recept

Honungsstekt fläskfilé med grönsaksragu

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Marinerade fläskfiléspett med sommarprimörer

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Marockanska blandfärsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Rostad sötpotatis och biffsallad

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Julköttbullar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Rödvinskokt biffrad med blommig potatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lövbiffspaket med örtpotatis

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Helgrillad fläskfilé med honungsglaze

Betyg
Betyg
(38)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 rostbiff (ca 1 kg)
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • 1 msk smör
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk flingsalt
  • Böngroddssallad:
  • 2.5 msk ljus sirap
  • 2 msk japansk soja
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 msk sesamolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 250 g färska böngroddar
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 dl sesamfrö (rostade i torr stekpanna)

Rostbiff med böngroddssallad och rostad sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (1 betyg)

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º-225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra rostbiffen. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet runt om i smör. Stick in en termometer och lägg på en plåt. Rosta mitt i ugnen till en innertemperatur på 56°. Låt köttet vila 20 min innan det skivas upp i tunna skivor. Skär sötpotatisen i stora klyftor och fördela på en plåt. Vänd runt i olja och salta. Höj ugnsvärmen till 225° och rosta potatisen tills gyllene, ca 20 min.
  2. Lägg rostbiffsskivorna på ett uppläggningsfat. Blanda en dressing av sirap, soja, ättiksprit, sesamolja, vitlök och ingefära. Vänd runt böngroddar, salladslök och sesamfrön i dressingen och fördela över köttet. Servera med sötpotatisen.

Servering

Garnera med färsk koriander, smak som även passar fint med maten.

Tips

Den rostade sesamoljan ger den goda nötiga smaken. Använd skalade sesamfrön så slipper du den beska smaken från skalen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2016-04-03

2,5 MATSKED måste det ju vara! Och jag som undviker raffinerat socker tar ca halva mängden agavesirap istället.

Anne

2016-03-24

God rätt men skall det verkligen vara 2,5 dl sirap? Inte msk? Jag tog knappt 1 dl och det blev alldeles tillräckligt sött.

Liknande recept

Spara recept

Honungsstekt fläskfilé med grönsaksragu

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Marinerade fläskfiléspett med sommarprimörer

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Marockanska blandfärsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Rostad sötpotatis och biffsallad

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Julköttbullar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Rödvinskokt biffrad med blommig potatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lövbiffspaket med örtpotatis

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Helgrillad fläskfilé med honungsglaze

Betyg
Betyg
(38)