
Rostade rotfrukter med saffransaioli
Betyg (1-5):
Rotsaker rostade i ugn är lätt att göra, smakar härligt och är dessutom nyttigt.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg rotfrukter t ex potatis, morot, palsternacka,rotselleri
- 2 msk olivolja
- 1 msk honung
- 1 msk flingsalt
- 1 tsk svartpeppar
- Saffransaioli:
- 2 äggulor
- 0.5 g saffran
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 msk vit balsamvinäger eller vitvinsvinäger
- 1 dl olivolja
- 2 dl solrosolja
- 1 tsk salt
Gör så här
- Skala och skär rotsakerna i stavar. Lägg dem på en plåt eller i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och honung. Salta och peppra. Sätt in i ugnen tills rotfrukterna är mjuka, cirka 30 minuter.
Saffransaioli
- Vispa ihop äggulor, saffran, vitlök, vinäger och salt i en bunke. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under konstant vispning.
Liknande recept
Rostade rotfrukter med saffransaioli
Betyg (1-5):
Rotsaker rostade i ugn är lätt att göra, smakar härligt och är dessutom nyttigt.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala och skär rotsakerna i stavar. Lägg dem på en plåt eller i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och honung. Salta och peppra. Sätt in i ugnen tills rotfrukterna är mjuka, cirka 30 minuter.
Saffransaioli
- Vispa ihop äggulor, saffran, vitlök, vinäger och salt i en bunke. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under konstant vispning.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-01-12
Jättegott, men behövs något till för att bli en full middag
2015-12-24
Smakar för mycket vinäger.
2011-12-19
Det är inte fel i receptet utan 1 tsk är rätt men tycker du att det blev för salt så prova med 0,5 tsk istället.
2011-12-17
Obs! Det måste vara fel i receptet. Ta INTE 1 tsk salt, det ska vara ca 1krm!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Matts
2020-01-12
Jättegott, men behövs något till för att bli en full middag
Sonja
2015-12-24
Smakar för mycket vinäger.
Ninna/webbredaktionen
2011-12-19
Det är inte fel i receptet utan 1 tsk är rätt men tycker du att det blev för salt så prova med 0,5 tsk istället.
Maria
2011-12-17
Obs! Det måste vara fel i receptet. Ta INTE 1 tsk salt, det ska vara ca 1krm!