Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg (1-5):
2.4 (5 betyg)

Rotsaker rostade i ugn är lätt att göra, smakar härligt och är dessutom nyttigt.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 kg rotfrukter t ex potatis, morot, palsternacka,rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Saffransaioli:
  • 2 äggulor
  • 0.5 g saffran
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk vit balsamvinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl solrosolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och skär rotsakerna i stavar. Lägg dem på en plåt eller i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och honung. Salta och peppra. Sätt in i ugnen tills rotfrukterna är mjuka, cirka 30 minuter.

Saffransaioli

  1. Vispa ihop äggulor, saffran, vitlök, vinäger och salt i en bunke. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under konstant vispning.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja

2015-12-24

Smakar för mycket vinäger.

Ninna/webbredaktionen

2011-12-19

Det är inte fel i receptet utan 1 tsk är rätt men tycker du att det blev för salt så prova med 0,5 tsk istället.

Maria

2011-12-17

Obs! Det måste vara fel i receptet. Ta INTE 1 tsk salt, det ska vara ca 1krm!

Liknande recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Kycklingspett med citron och rosmarin

(9)

Kycklingben med ingefärsglaze

(3)

Enkla lammfärsspett

(7)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Gröna vegobullar - Lotta Lundgren

(5)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg rotfrukter t ex potatis, morot, palsternacka,rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Saffransaioli:
  • 2 äggulor
  • 0.5 g saffran
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk vit balsamvinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl solrosolja
  • 1 tsk salt

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg (1-5):
2.4 (5 betyg)

Rotsaker rostade i ugn är lätt att göra, smakar härligt och är dessutom nyttigt.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär rotsakerna i stavar. Lägg dem på en plåt eller i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och honung. Salta och peppra. Sätt in i ugnen tills rotfrukterna är mjuka, cirka 30 minuter.

Saffransaioli

  1. Vispa ihop äggulor, saffran, vitlök, vinäger och salt i en bunke. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under konstant vispning.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja

2015-12-24

Smakar för mycket vinäger.

Ninna/webbredaktionen

2011-12-19

Det är inte fel i receptet utan 1 tsk är rätt men tycker du att det blev för salt så prova med 0,5 tsk istället.

Maria

2011-12-17

Obs! Det måste vara fel i receptet. Ta INTE 1 tsk salt, det ska vara ca 1krm!

Liknande recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Kycklingspett med citron och rosmarin

(9)

Kycklingben med ingefärsglaze

(3)

Enkla lammfärsspett

(7)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Gröna vegobullar - Lotta Lundgren

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies