Rostade rotfrukter med belugalinser och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (14 betyg)

Ugnsrostade morötter och palsternackor, som blandas med vitlök, belugalinser, spenat och balsamvinäger och toppas med fetaost. En perfekt somrig sallad eller som tillbehör.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g morot
  • 400 g palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 2 dl torkade belugalinser
  • 70 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Skrubba morötter och palsternacka och skär i stavar. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt, rosmarin och cayennepeppar. Lägg vitlöksklyftan bland rotsakerna på plåten. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 20 min.
  2. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Vänd runt linserna med rotsakerna, vitlöksklyftan, spenat, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Toppa med smulad fetaost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Lotta Lundgren - Fiskgratäng med rostad blomkål och mandel

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Lotta Lundgren - Thailändska fishcakes

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Lotta Lundgren - Bönotto

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Vegolasagne med cottage cheese och spenat

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Marockansk kycklingryta med couscous

Betyg
Betyg
(42)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g morot
  • 400 g palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 2 dl torkade belugalinser
  • 70 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 150 g fetaost

Rostade rotfrukter med belugalinser och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (14 betyg)

Ugnsrostade morötter och palsternackor, som blandas med vitlök, belugalinser, spenat och balsamvinäger och toppas med fetaost. En perfekt somrig sallad eller som tillbehör.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skrubba morötter och palsternacka och skär i stavar. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt, rosmarin och cayennepeppar. Lägg vitlöksklyftan bland rotsakerna på plåten. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 20 min.
  2. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Vänd runt linserna med rotsakerna, vitlöksklyftan, spenat, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Toppa med smulad fetaost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Lotta Lundgren - Fiskgratäng med rostad blomkål och mandel

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Lotta Lundgren - Thailändska fishcakes

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Lotta Lundgren - Bönotto

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Vegolasagne med cottage cheese och spenat

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Marockansk kycklingryta med couscous

Betyg
Betyg
(42)