För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rostade rotfrukter med belugalinser och fetaost

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Ugnsrostade morötter och palsternackor, som blandas med vitlök, belugalinser, spenat och balsamvinäger och toppas med fetaost. En perfekt somrig sallad eller som tillbehör.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g morot
  • 400 g palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 2 dl torkade belugalinser
  • 70 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Skrubba morötter och palsternacka och skär i stavar. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt, rosmarin och cayennepeppar. Lägg vitlöksklyftan bland rotsakerna på plåten. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 20 min.
  2. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Vänd runt linserna med rotsakerna, vitlöksklyftan, spenat, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Toppa med smulad fetaost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(74)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(21)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(44)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(147)

Borsjtj med kryddig korv

(26)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(56)

Tagliatelle med musslor och bacon

(32)

Kycklingbollar med dill och citron

(77)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g morot
  • 400 g palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 2 dl torkade belugalinser
  • 70 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 150 g fetaost

Rostade rotfrukter med belugalinser och fetaost

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Ugnsrostade morötter och palsternackor, som blandas med vitlök, belugalinser, spenat och balsamvinäger och toppas med fetaost. En perfekt somrig sallad eller som tillbehör.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skrubba morötter och palsternacka och skär i stavar. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt, rosmarin och cayennepeppar. Lägg vitlöksklyftan bland rotsakerna på plåten. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 20 min.
  2. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Vänd runt linserna med rotsakerna, vitlöksklyftan, spenat, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Toppa med smulad fetaost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(74)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(21)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(44)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(147)

Borsjtj med kryddig korv

(26)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(56)

Tagliatelle med musslor och bacon

(32)

Kycklingbollar med dill och citron

(77)