Rostade rotfrukter med belugalinser och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.38 (13 betyg)

Ugnsrostade morötter och palsternackor, som blandas med vitlök, belugalinser, spenat och balsamvinäger och toppas med fetaost. En perfekt somrig sallad eller som tillbehör.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g morot
  • 400 g palsternacka
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 2 dl torkade belugalinser
  • 70 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Skrubba morötter och palsternacka och skär i stavar. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt, rosmarin och cayennepeppar. Lägg vitlöksklyftan bland rotsakerna på plåten. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 20 min.
  2. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Vänd runt linserna med rotsakerna, vitlöksklyftan, spenat, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Toppa med smulad fetaost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(165)
Spara recept

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(89)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(33)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g morot
  • 400 g palsternacka
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 2 dl torkade belugalinser
  • 70 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 150 g fetaost

Rostade rotfrukter med belugalinser och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.38 (13 betyg)

Ugnsrostade morötter och palsternackor, som blandas med vitlök, belugalinser, spenat och balsamvinäger och toppas med fetaost. En perfekt somrig sallad eller som tillbehör.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skrubba morötter och palsternacka och skär i stavar. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt, rosmarin och cayennepeppar. Lägg vitlöksklyftan bland rotsakerna på plåten. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 20 min.
  2. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Vänd runt linserna med rotsakerna, vitlöksklyftan, spenat, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Toppa med smulad fetaost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(165)
Spara recept

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(89)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(33)