Rostad sötpotatis och kokospanerad halloumi

Betyg (1-5):
4.47 (80 betyg)

Ugnsrostad sötpotatis med halloumi panerad i kokos

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 kg sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • Granatäppelsalsa
  • 3 dl granatäppelkärnor
  • 1 kruka färsk koriander eller persilja, hackad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 tsk olja
  • 0.5 lime, finrivet skal och saft
  • Kokospanerad halloumi
  • 400 g halloumi
  • 1 ägg
  • 1.5 dl kokosflingor
  • 2 msk olja

Gör så här

  1. Skrubba eller tvätta sötpotatisen. Skär i stora klyftor. Vänd runt i olja, curry och cayennepeppar på en ugnsplåt. Salta.
  2. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Blanda granatäppelkärnor, örter, salladslök, olja, limeskal och limesaft.
  3. Skär halloumin i skivor och doppa i lättvispat ägg och sedan kokosflingor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin gyllene på båda sidor.
  4. Skeda över granatäppelsalsan på sötpotatisen och servera till den kokospanerade halloumin.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2018-02-15

Supergod lyxmat! Gjorde en annan ”salsa” med avokado, tomat, färsk koriander, limesaft och salt och peppar.

Maja

2018-01-27

Bra smakkombinationer i en mycket god rätt. Enkelt och fräscht.

Christiane

2018-01-16

Överraskande gott! Blir nog en ny familjefavorit.

Solveig

2018-01-15

Lika gott varje gång

Jennie

2017-09-15

jättegott! kombinationerna är jättegoda ihop!

Anna-Karin

2017-07-06

Granatäppelsalsan är jättegod och passar även till tex grillat.

Linda

2017-04-23

Brukar även blanda i färsk blomkål och rosta med sötpotatisen, jättegott!

Rebecca

2017-04-23

Förvånadsvärt gott! Salsans smak av granatäpple, lime och koriander i kombo med kokos och curry är super.

Liknande recept

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

(59)

Fiskbullar i thaisås

(4)

Sötpotatissoppa med rostad majs

(18)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(9)

Auberginesoppa med bönor

(9)

Kerala curry-kyckling

(9)

Wraps med quorn och curryröra

(21)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • Granatäppelsalsa
  • 3 dl granatäppelkärnor
  • 1 kruka färsk koriander eller persilja, hackad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 tsk olja
  • 0.5 lime, finrivet skal och saft
  • Kokospanerad halloumi
  • 400 g halloumi
  • 1 ägg
  • 1.5 dl kokosflingor
  • 2 msk olja

Rostad sötpotatis och kokospanerad halloumi

Betyg (1-5):
4.47 (80 betyg)

Ugnsrostad sötpotatis med halloumi panerad i kokos

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skrubba eller tvätta sötpotatisen. Skär i stora klyftor. Vänd runt i olja, curry och cayennepeppar på en ugnsplåt. Salta.
  2. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Blanda granatäppelkärnor, örter, salladslök, olja, limeskal och limesaft.
  3. Skär halloumin i skivor och doppa i lättvispat ägg och sedan kokosflingor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin gyllene på båda sidor.
  4. Skeda över granatäppelsalsan på sötpotatisen och servera till den kokospanerade halloumin.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2018-02-15

Supergod lyxmat! Gjorde en annan ”salsa” med avokado, tomat, färsk koriander, limesaft och salt och peppar.

Maja

2018-01-27

Bra smakkombinationer i en mycket god rätt. Enkelt och fräscht.

Christiane

2018-01-16

Överraskande gott! Blir nog en ny familjefavorit.

Solveig

2018-01-15

Lika gott varje gång

Jennie

2017-09-15

jättegott! kombinationerna är jättegoda ihop!

Anna-Karin

2017-07-06

Granatäppelsalsan är jättegod och passar även till tex grillat.

Linda

2017-04-23

Brukar även blanda i färsk blomkål och rosta med sötpotatisen, jättegott!

Rebecca

2017-04-23

Förvånadsvärt gott! Salsans smak av granatäpple, lime och koriander i kombo med kokos och curry är super.

Liknande recept

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

(59)

Fiskbullar i thaisås

(4)

Sötpotatissoppa med rostad majs

(18)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(9)

Auberginesoppa med bönor

(9)

Kerala curry-kyckling

(9)

Wraps med quorn och curryröra

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies