Rostad majssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Den sötgrillade majsen blir lite het av chipotlepastan. Gott!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 majskolvar, färska eller förkokta
  • 2 tsk olivolja
  • 75 g fetaost
  • 1 kruka koriander
  • ev 1 lime, klyftad
  • Dressing
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk pressad limesaft
  • 0.5 msk chipotlepasta
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Ta bort blasten från majskolvarna om den sitter kvar. Pensla med olja och grilla till fin yta. Grilla tills majskornen är mjuka om de inte är förkokta.
  2. Skär loss majskornen från kolvarna och vänd runt med dressingen, smulad fetaost och grovhackad koriander. Servera ev med limeklyftor.

Tips

Precis lika god varm som kall!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2020-07-06

Den här salladen är oväntad god! Den har blivit en riktig favorit hos oss!

Liknande recept

Spara recept

Avokadomousse med chiliräkor

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Dipp verde

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad blomkål med jordnötssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Arabisk sallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chilikyckling-fajitas

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Pickles

Betyg
Betyg
(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 majskolvar, färska eller förkokta
  • 2 tsk olivolja
  • 75 g fetaost
  • 1 kruka koriander
  • ev 1 lime, klyftad
  • Dressing
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk pressad limesaft
  • 0.5 msk chipotlepasta
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och svartpeppar

Rostad majssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Den sötgrillade majsen blir lite het av chipotlepastan. Gott!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Ta bort blasten från majskolvarna om den sitter kvar. Pensla med olja och grilla till fin yta. Grilla tills majskornen är mjuka om de inte är förkokta.
  2. Skär loss majskornen från kolvarna och vänd runt med dressingen, smulad fetaost och grovhackad koriander. Servera ev med limeklyftor.

Tips

Precis lika god varm som kall!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2020-07-06

Den här salladen är oväntad god! Den har blivit en riktig favorit hos oss!

Liknande recept

Spara recept

Avokadomousse med chiliräkor

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Dipp verde

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad blomkål med jordnötssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Arabisk sallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chilikyckling-fajitas

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Pickles

Betyg
Betyg
(1)