För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rostad majssallad

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Den sötgrillade majsen blir lite het av chipotlepastan. Gott!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 majskolvar, färska eller förkokta
  • 2 tsk olivolja
  • 75 g fetaost
  • 1 kruka koriander
  • ev 1 lime, klyftad
  • Dressing
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk pressad limesaft
  • 0.5 msk chipotlepasta
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Ta bort blasten från majskolvarna om den sitter kvar. Pensla med olja och grilla till fin yta. Grilla tills majskornen är mjuka om de inte är förkokta.
  2. Skär loss majskornen från kolvarna och vänd runt med dressingen, smulad fetaost och grovhackad koriander. Servera ev med limeklyftor.

Tips

Precis lika god varm som kall!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2020-07-06

Den här salladen är oväntad god! Den har blivit en riktig favorit hos oss!

Liknande recept

Arabisk sallad

(5)

Friterad blomkål med tahinidipp

(0)

Kolonifat med persiljepesto

(9)

Grillad bruschetta med aubergine

(1)

Quesadillas med avokadoröra

(7)

Yoghurtsås med mynta

(15)

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(20)

Tomatsalsa med koriander

(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 majskolvar, färska eller förkokta
  • 2 tsk olivolja
  • 75 g fetaost
  • 1 kruka koriander
  • ev 1 lime, klyftad
  • Dressing
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk pressad limesaft
  • 0.5 msk chipotlepasta
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och svartpeppar

Rostad majssallad

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Den sötgrillade majsen blir lite het av chipotlepastan. Gott!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Ta bort blasten från majskolvarna om den sitter kvar. Pensla med olja och grilla till fin yta. Grilla tills majskornen är mjuka om de inte är förkokta.
  2. Skär loss majskornen från kolvarna och vänd runt med dressingen, smulad fetaost och grovhackad koriander. Servera ev med limeklyftor.

Tips

Precis lika god varm som kall!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2020-07-06

Den här salladen är oväntad god! Den har blivit en riktig favorit hos oss!

Liknande recept

Arabisk sallad

(5)

Friterad blomkål med tahinidipp

(0)

Kolonifat med persiljepesto

(9)

Grillad bruschetta med aubergine

(1)

Quesadillas med avokadoröra

(7)

Yoghurtsås med mynta

(15)

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(20)

Tomatsalsa med koriander

(9)