Rostad blomkål med balsamicosirap och hasselnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.17 (12 betyg)

Enkelt, gott och garanterat uppskattat tillbehör i jul.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 blomkålshuvud, ca 600 g
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Balsamicosirap
  • 3 msk balsamvinäger
  • 3 msk sirap
  • 1 msk mörkt muscovadosocker
  • Till servering
  • 0.5 dl hasselnötter, torrostade grovhackade
  • 0.5 dl finhackad färsk persilja eller andra örter tex basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär blomkålen (ta inte bort de gröna bladen) i ca 1 ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna och allt som lossnar på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Ringla över olivolja och smula över flingsalt. Rosta blomkålen i mitten av ugnen tills den är mjuk och har fin färg, 10–15 min.
  3. Koka ihop balsamvinäger, sirap och socker till simmig konsistens. Ringla över balsamicosirapen, strö över nötter, örter och ev salt.
  4. Servera direkt på plåten eller lägg upp på ett serveringsfat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Friterad blomkål med tahinidipp

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Svart bönsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Caprese på Mastios vis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kolonifat med persiljepesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Zucchini i het chililag

Betyg
Betyg
(11)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 blomkålshuvud, ca 600 g
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Balsamicosirap
  • 3 msk balsamvinäger
  • 3 msk sirap
  • 1 msk mörkt muscovadosocker
  • Till servering
  • 0.5 dl hasselnötter, torrostade grovhackade
  • 0.5 dl finhackad färsk persilja eller andra örter tex basilika

Rostad blomkål med balsamicosirap och hasselnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.17 (12 betyg)

Enkelt, gott och garanterat uppskattat tillbehör i jul.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär blomkålen (ta inte bort de gröna bladen) i ca 1 ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna och allt som lossnar på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Ringla över olivolja och smula över flingsalt. Rosta blomkålen i mitten av ugnen tills den är mjuk och har fin färg, 10–15 min.
  3. Koka ihop balsamvinäger, sirap och socker till simmig konsistens. Ringla över balsamicosirapen, strö över nötter, örter och ev salt.
  4. Servera direkt på plåten eller lägg upp på ett serveringsfat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Friterad blomkål med tahinidipp

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Svart bönsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Caprese på Mastios vis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kolonifat med persiljepesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Zucchini i het chililag

Betyg
Betyg
(11)