För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rostad blomkål med balsamicosirap och hasselnötter

Betyg (1-5):
4.17 (12 betyg)

Enkelt, gott och garanterat uppskattat tillbehör i jul.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 blomkålshuvud, ca 600 g
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Balsamicosirap
  • 3 msk balsamvinäger
  • 3 msk sirap
  • 1 msk mörkt muscovadosocker
  • Till servering
  • 0.5 dl hasselnötter, torrostade grovhackade
  • 0.5 dl finhackad färsk persilja eller andra örter tex basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär blomkålen (ta inte bort de gröna bladen) i ca 1 ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna och allt som lossnar på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Ringla över olivolja och smula över flingsalt. Rosta blomkålen i mitten av ugnen tills den är mjuk och har fin färg, 10–15 min.
  3. Koka ihop balsamvinäger, sirap och socker till simmig konsistens. Ringla över balsamicosirapen, strö över nötter, örter och ev salt.
  4. Servera direkt på plåten eller lägg upp på ett serveringsfat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Rostad majssallad

(2)

Saffransbakad fänkål

(36)

Susannas sallad med jordnötsdressing

(1)

Bowl med sashimilax

(6)

Pumpapaj

(14)

Caprese på Mastios vis

(1)

Tomatsalsa med koriander

(9)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 blomkålshuvud, ca 600 g
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Balsamicosirap
  • 3 msk balsamvinäger
  • 3 msk sirap
  • 1 msk mörkt muscovadosocker
  • Till servering
  • 0.5 dl hasselnötter, torrostade grovhackade
  • 0.5 dl finhackad färsk persilja eller andra örter tex basilika

Rostad blomkål med balsamicosirap och hasselnötter

Betyg (1-5):
4.17 (12 betyg)

Enkelt, gott och garanterat uppskattat tillbehör i jul.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär blomkålen (ta inte bort de gröna bladen) i ca 1 ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna och allt som lossnar på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Ringla över olivolja och smula över flingsalt. Rosta blomkålen i mitten av ugnen tills den är mjuk och har fin färg, 10–15 min.
  3. Koka ihop balsamvinäger, sirap och socker till simmig konsistens. Ringla över balsamicosirapen, strö över nötter, örter och ev salt.
  4. Servera direkt på plåten eller lägg upp på ett serveringsfat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Rostad majssallad

(2)

Saffransbakad fänkål

(36)

Susannas sallad med jordnötsdressing

(1)

Bowl med sashimilax

(6)

Pumpapaj

(14)

Caprese på Mastios vis

(1)

Tomatsalsa med koriander

(9)