Rödvinsbräserad oxkind med salami

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.79 (19 betyg)

Här används salamin som en krydda, den smälter samman med kokspadet och ger härlig smak.

Tillagningstid: 4 timmar 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g oxkind eller bog eller högrev
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk matolja + 1 msk smör
  • 0.5 dl vatten
  • 1 grovhackad gul lök
  • 1 grovhackad blekselleristjälk
  • 6 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl ox- eller köttbuljong
  • 1 dl rött vin
  • 1 tsk stötta fänkålsfrön
  • 100 g finstrimlad italiensk salami (gärna med smak av fänkål)
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • surdegsbröd eller potatis

Gör så här

  1. Putsa köttet från fett och senor. Salta och peppra köttbitarna och bryn dem noga på alla sidor i hälften av oljan och smöret i en stekpanna. Lyft över till en stekgryta. Vispa ur stekpannan med 0,5 deciliter vatten och häll över spadet i grytan.
  2. Bryn lök, selleri och vitlök i smör och olja i en stekpanna tills bitarna mjuknat och är genomskinliga, tillsätt tomatpurén och låt fräsa ytterligare någon minut. Pudra över vetemjölet, rör om och låt fräsa ännu 1 minut. Häll över alltsammans i grytan.
  3. Tillsätt buljong, rödvin, fänkålsfrön och salami.
  4. Blanda väl och låt alltsammans sjuda försiktigt i cirka 4 timmar tills köttet är riktigt mört och trådigt.

Till servering

  1. Servera med kokt potatis eller surdegsbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Barbro

2013-08-03

Denna maträtt är mycket god. Brukar tillaga den på högrev. När köttet är färdigt brukar jag ta upp det och skära de större bitarna i skivor och sedan lägga tillbaka det i såsen.Man kan runda av såsen med lite grädde eller lätt creme fraiche om man vill.

Liknande recept

Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fläskfilégryta med kabanoss och paprika

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Cataplana från Algarve

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Helstekt oxfilé med salami och pecorinofikon

Betyg
Betyg
(43)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 800 g oxkind eller bog eller högrev
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk matolja + 1 msk smör
  • 0.5 dl vatten
  • 1 grovhackad gul lök
  • 1 grovhackad blekselleristjälk
  • 6 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl ox- eller köttbuljong
  • 1 dl rött vin
  • 1 tsk stötta fänkålsfrön
  • 100 g finstrimlad italiensk salami (gärna med smak av fänkål)
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • surdegsbröd eller potatis

Rödvinsbräserad oxkind med salami

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.79 (19 betyg)

Här används salamin som en krydda, den smälter samman med kokspadet och ger härlig smak.

Tillagningstid: 4 timmar 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa köttet från fett och senor. Salta och peppra köttbitarna och bryn dem noga på alla sidor i hälften av oljan och smöret i en stekpanna. Lyft över till en stekgryta. Vispa ur stekpannan med 0,5 deciliter vatten och häll över spadet i grytan.
  2. Bryn lök, selleri och vitlök i smör och olja i en stekpanna tills bitarna mjuknat och är genomskinliga, tillsätt tomatpurén och låt fräsa ytterligare någon minut. Pudra över vetemjölet, rör om och låt fräsa ännu 1 minut. Häll över alltsammans i grytan.
  3. Tillsätt buljong, rödvin, fänkålsfrön och salami.
  4. Blanda väl och låt alltsammans sjuda försiktigt i cirka 4 timmar tills köttet är riktigt mört och trådigt.

Till servering

  1. Servera med kokt potatis eller surdegsbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Barbro

2013-08-03

Denna maträtt är mycket god. Brukar tillaga den på högrev. När köttet är färdigt brukar jag ta upp det och skära de större bitarna i skivor och sedan lägga tillbaka det i såsen.Man kan runda av såsen med lite grädde eller lätt creme fraiche om man vill.

Liknande recept

Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fläskfilégryta med kabanoss och paprika

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Cataplana från Algarve

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Helstekt oxfilé med salami och pecorinofikon

Betyg
Betyg
(43)