För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rödbetsbrownie med pekannötter

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Sagolikt god och krämig brownie. Nötterna ger härligt crunch.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
9 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g färska rödbetor
  • 120 g smör
  • 2 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 60 g pekannötter, till topping
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • vispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala, skölj och riv rödbetorna fint. Smält smöret och låt svalna något.
  2. Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 25 x 25 cm (eller en rund, ca 26 cm i diameter).
  3. Häll i smeten, toppa med grovhackade pekannötter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min (kladdig men inte rinnig). Servera med grädde eller glass. God både ljummen och kall.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Smarriga havrekorgar

(0)

Bärbägare

(14)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(8)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Vit chokladtryffel

(39)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(16)

Passionsfruktscheesecake

(33)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 200 g färska rödbetor
  • 120 g smör
  • 2 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 60 g pekannötter, till topping
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • vispad grädde eller vaniljglass

Rödbetsbrownie med pekannötter

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Sagolikt god och krämig brownie. Nötterna ger härligt crunch.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
9 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala, skölj och riv rödbetorna fint. Smält smöret och låt svalna något.
  2. Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 25 x 25 cm (eller en rund, ca 26 cm i diameter).
  3. Häll i smeten, toppa med grovhackade pekannötter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min (kladdig men inte rinnig). Servera med grädde eller glass. God både ljummen och kall.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Smarriga havrekorgar

(0)

Bärbägare

(14)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(8)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Vit chokladtryffel

(39)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(16)

Passionsfruktscheesecake

(33)