Rödbetsbrownie med pekannötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.9 (10 betyg)

Sagolikt god och krämig brownie. Nötterna ger härligt crunch.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
9 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g färska rödbetor
  • 120 g smör
  • 2 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 60 g pekannötter, till topping
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • vispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala, skölj och riv rödbetorna fint. Smält smöret och låt svalna något.
  2. Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 25 x 25 cm (eller en rund, ca 26 cm i diameter).
  3. Häll i smeten, toppa med grovhackade pekannötter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min (kladdig men inte rinnig). Servera med grädde eller glass. God både ljummen och kall.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(112)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Bärbägare

Betyg
Betyg
(14)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 200 g färska rödbetor
  • 120 g smör
  • 2 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 60 g pekannötter, till topping
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • vispad grädde eller vaniljglass

Rödbetsbrownie med pekannötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.9 (10 betyg)

Sagolikt god och krämig brownie. Nötterna ger härligt crunch.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
9 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala, skölj och riv rödbetorna fint. Smält smöret och låt svalna något.
  2. Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 25 x 25 cm (eller en rund, ca 26 cm i diameter).
  3. Häll i smeten, toppa med grovhackade pekannötter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min (kladdig men inte rinnig). Servera med grädde eller glass. God både ljummen och kall.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(112)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Bärbägare

Betyg
Betyg
(14)