Rödbetor i ugn med pestodipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (15 betyg)

Ugnsrostade rödbetor med en krämig pestoröra med hasselnötter och parmesanost. Utmärkt till förrätt eller på buffén!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg små skalade rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk peppar
  • Pestodipp:
  • 2 dl skållade hasselnötter
  • 2 dl basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 kruka plockad persilja
  • 200 g Västerbottensost, i små bitar
  • 1 dl solrosolja
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Salta, peppra och rosta rödbetorna i ugnen tills de blivit mjuka, 20-25 minuter.
  2. Mixa alla ingredienser till peston till en grynig massa. Vänd rödbetorna i olja, vitlök och balsamvinäger. Hit kan du förbereda dagen innan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tre drinktilltugg med krämig pastej

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Maki med sotad lax, avokado och picklad morot

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rödbetor med fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Rödbetor med yoghurt och pepparrot

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rotfruktschips med löjromsdipp

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grönsakstartar toppad med rödbetscashewmajo

Betyg
Betyg
(8)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1.5 kg små skalade rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk peppar
  • Pestodipp:
  • 2 dl skållade hasselnötter
  • 2 dl basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 kruka plockad persilja
  • 200 g Västerbottensost, i små bitar
  • 1 dl solrosolja
  • 2 msk vatten

Rödbetor i ugn med pestodipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (15 betyg)

Ugnsrostade rödbetor med en krämig pestoröra med hasselnötter och parmesanost. Utmärkt till förrätt eller på buffén!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta, peppra och rosta rödbetorna i ugnen tills de blivit mjuka, 20-25 minuter.
  2. Mixa alla ingredienser till peston till en grynig massa. Vänd rödbetorna i olja, vitlök och balsamvinäger. Hit kan du förbereda dagen innan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tre drinktilltugg med krämig pastej

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Maki med sotad lax, avokado och picklad morot

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rödbetor med fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Rödbetor med yoghurt och pepparrot

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rotfruktschips med löjromsdipp

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grönsakstartar toppad med rödbetscashewmajo

Betyg
Betyg
(8)