För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rödbetor i ugn med pestodipp

Betyg (1-5):
4 (15 betyg)

Ugnsrostade rödbetor med en krämig pestoröra med hasselnötter och parmesanost. Utmärkt till förrätt eller på buffén!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg små skalade rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk peppar
  • Pestodipp:
  • 2 dl skållade hasselnötter
  • 2 dl basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 kruka plockad persilja
  • 200 g Västerbottensost, i små bitar
  • 1 dl solrosolja
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Salta, peppra och rosta rödbetorna i ugnen tills de blivit mjuka, 20-25 minuter.
  2. Mixa alla ingredienser till peston till en grynig massa. Vänd rödbetorna i olja, vitlök och balsamvinäger. Hit kan du förbereda dagen innan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grönsakstartar toppad med rödbetscashewmajo

(8)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Rotfruktschips med löjromsdipp

(13)

Vegopiroger

(12)

Morotssallad med dressing

(3)

Rödbetor med yoghurt och pepparrot

(1)

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

(1)

Vårrullar med dippsås och mynta

(63)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1.5 kg små skalade rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk peppar
  • Pestodipp:
  • 2 dl skållade hasselnötter
  • 2 dl basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 kruka plockad persilja
  • 200 g Västerbottensost, i små bitar
  • 1 dl solrosolja
  • 2 msk vatten

Rödbetor i ugn med pestodipp

Betyg (1-5):
4 (15 betyg)

Ugnsrostade rödbetor med en krämig pestoröra med hasselnötter och parmesanost. Utmärkt till förrätt eller på buffén!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta, peppra och rosta rödbetorna i ugnen tills de blivit mjuka, 20-25 minuter.
  2. Mixa alla ingredienser till peston till en grynig massa. Vänd rödbetorna i olja, vitlök och balsamvinäger. Hit kan du förbereda dagen innan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grönsakstartar toppad med rödbetscashewmajo

(8)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Rotfruktschips med löjromsdipp

(13)

Vegopiroger

(12)

Morotssallad med dressing

(3)

Rödbetor med yoghurt och pepparrot

(1)

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

(1)

Vårrullar med dippsås och mynta

(63)