Röda linsbollar i röd currysås

Betyg (1-5):
4.41 (44 betyg)

Busgod budgetmat för hela familjen! Var lite försiktig med den heta currypastan bara.

Tillagningstid: 45 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 burk vita bönor (400 g), avsköljda
  • 1 röd paprika
  • 0.5 gul lök
  • 0.5 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk neutral olja
  • Röd currysås:
  • 1 gul lök
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 140 g färsk spenat

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen (alt. använd kokta linser). Låt svalna lite. Mixa linser och bönor i en matberedare. Lägg över i en bunke.
  2. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Skala och finhacka löken. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt och peppar i en skål. Hacka koriandern.
  3. Vänd ner paprika, lök, mjölblandning och koriander i de mixade bönorna. Spara lite koriander till garnering. Blanda ordent- ligt och forma till 20 bollar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek dem runt om på medelvärme ca 7 min till fin färg.

Röd currysås

  1. Skala och strimla löken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs currypastan någon minut. Fräs löken med curryn tills den mjuknat något. Tillsätt kokosmjölk och buljongtärning. Koka upp och sjud 5 min. Tillsätt limeskal (endast det gröna) och limesaft och vänd ner spenaten. Smaka av med salt.
  2. Servera linsbollarna med currysås, ris och gärna färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia

2018-06-30

Det blir många fler bollar än vad som står i receptet, jag fick närmare 40 och drygt 6 portioner av bollarna (men inte av det övriga). Använde inget vetemjöl utan ökade mandelmjölet till 1 dl och tog 0,5 dl glutenfritt ströbröd. Skippade koriander.

Josefine

2018-05-13

En återkommande favorit!

K

2017-11-07

Storfavorit!

Monica

2017-01-14

Jag använde potatismjöl istf vetemjöl och lät smeten vila en halvtimme i kylen. Gick bra att göra bollar då.

Anna

2016-08-29

Allergi mot vetemjöl. Kan man byta ut vetet mot potatismjöl eller majsmjöl?

Hanna webbredaktör

2016-08-25

Till Christina: Måtten stämmer men det är väldigt viktigt att man verkligen har i alla ingredienserna mandelmjöl, vetemjöl och framförallt bakpulver då det binder samman.

Christina

2016-08-23

Jättegott, men jag fattar inte hur det är möjligt att göra bullar av smeten. Jag tredubblade allt mjöl men blev ändå tvungen att klicka ut smeten i stekpannan med sked... Är det fel på receptet??

Sonja

2016-06-22

Åh så gott! Men ja alltid för lite olja att steka med i recepten....ös på bara. Jag plattade till dem till biffar istället, lättare att steka, och då blev det ändå fler än 20 st. Matkorn till, trevligt tuggigt

Anna

2015-12-09

Ta 1 dl mandelmjöl istället för ½. Sojamjöl går precis lika bra. Supergod och barnvänlig mat!

Sofia

2015-09-10

Jag lagade denna till svärfar igår när hela familjen var borta och vi var ensamma hemma. Det blev mycket uppskattat och han åt upp allt!!! Ett tips till er som får kladdig smet, byt ut vetemjöl till krossade knäckebröd, mycket nyttigare och suger åt sig all vätska. Man kan även grilla bollarna i ugnen för att undvika att använda så mycket olja!!!

Britt-Marie Bergström

2015-06-01

Otroligt god veg.rätt och jag gör biffar istället för bollar. Har gjort rätten flera ggr och kommer att lägga den till mina favoriter. Såsen är pricken över iet.

Ellen

2015-05-30

Mycket mycket gott! smeten blev däremot väldigt kladdig så jag fick tillsätta mer mjöl och mandelmjöl

Jakob

2015-05-17

Toppenrecept!

Paula

2015-05-03

Jättegod smak och fin syra i såsen tack vare limen. Men jag förstår inte alls proportionerna... Det blev långt över 20 bollar och på tok för lite sås. Det va väldigt svårt att få bollarna frasiga med den mängden fett som står angivet i receptet.

Pia

2015-05-03

En fantastiskt god vegetarisk (vegansk) maträtt! Frisk och god sås tack vare limesmaken och goda knapriga lins- och bönbollar. Vi följde receptet och allt blev jättebra. Den maträtten kommer jag att göra igen!

Frida

2015-04-27

Otroligt goda! Bollarna höll ihop jättebra vid stekning, vi hade ingen paprika hemma så den hoppades över - mandelmjölet bytte vi mot motsvarande mängd vetemjöl. Längtar redan till lunchlådan imorgon!

Liknande recept

Minestronesoppa med linser

(50)

Vegetariska enchiladas

(4)

Thaikyckling med linser och röd curry

(3)

Lammfärslimpa med lins- och hasselnötssallad

(1)

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

(19)

Pasta med rotsaker och linser

(23)

Asiatisk "nudelsallad" på kålrot med tofu och krunchiga linser

(15)

Grön sparris- och ärtsoppa med linstopping

(6)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 burk vita bönor (400 g), avsköljda
  • 1 röd paprika
  • 0.5 gul lök
  • 0.5 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk neutral olja
  • Röd currysås:
  • 1 gul lök
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 140 g färsk spenat

Röda linsbollar i röd currysås

Betyg (1-5):
4.41 (44 betyg)

Busgod budgetmat för hela familjen! Var lite försiktig med den heta currypastan bara.

Tillagningstid: 45 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen (alt. använd kokta linser). Låt svalna lite. Mixa linser och bönor i en matberedare. Lägg över i en bunke.
  2. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Skala och finhacka löken. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt och peppar i en skål. Hacka koriandern.
  3. Vänd ner paprika, lök, mjölblandning och koriander i de mixade bönorna. Spara lite koriander till garnering. Blanda ordent- ligt och forma till 20 bollar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek dem runt om på medelvärme ca 7 min till fin färg.

Röd currysås

  1. Skala och strimla löken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs currypastan någon minut. Fräs löken med curryn tills den mjuknat något. Tillsätt kokosmjölk och buljongtärning. Koka upp och sjud 5 min. Tillsätt limeskal (endast det gröna) och limesaft och vänd ner spenaten. Smaka av med salt.
  2. Servera linsbollarna med currysås, ris och gärna färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia

2018-06-30

Det blir många fler bollar än vad som står i receptet, jag fick närmare 40 och drygt 6 portioner av bollarna (men inte av det övriga). Använde inget vetemjöl utan ökade mandelmjölet till 1 dl och tog 0,5 dl glutenfritt ströbröd. Skippade koriander.

Josefine

2018-05-13

En återkommande favorit!

K

2017-11-07

Storfavorit!

Monica

2017-01-14

Jag använde potatismjöl istf vetemjöl och lät smeten vila en halvtimme i kylen. Gick bra att göra bollar då.

Anna

2016-08-29

Allergi mot vetemjöl. Kan man byta ut vetet mot potatismjöl eller majsmjöl?

Hanna webbredaktör

2016-08-25

Till Christina: Måtten stämmer men det är väldigt viktigt att man verkligen har i alla ingredienserna mandelmjöl, vetemjöl och framförallt bakpulver då det binder samman.

Christina

2016-08-23

Jättegott, men jag fattar inte hur det är möjligt att göra bullar av smeten. Jag tredubblade allt mjöl men blev ändå tvungen att klicka ut smeten i stekpannan med sked... Är det fel på receptet??

Sonja

2016-06-22

Åh så gott! Men ja alltid för lite olja att steka med i recepten....ös på bara. Jag plattade till dem till biffar istället, lättare att steka, och då blev det ändå fler än 20 st. Matkorn till, trevligt tuggigt

Anna

2015-12-09

Ta 1 dl mandelmjöl istället för ½. Sojamjöl går precis lika bra. Supergod och barnvänlig mat!

Sofia

2015-09-10

Jag lagade denna till svärfar igår när hela familjen var borta och vi var ensamma hemma. Det blev mycket uppskattat och han åt upp allt!!! Ett tips till er som får kladdig smet, byt ut vetemjöl till krossade knäckebröd, mycket nyttigare och suger åt sig all vätska. Man kan även grilla bollarna i ugnen för att undvika att använda så mycket olja!!!

Britt-Marie Bergström

2015-06-01

Otroligt god veg.rätt och jag gör biffar istället för bollar. Har gjort rätten flera ggr och kommer att lägga den till mina favoriter. Såsen är pricken över iet.

Ellen

2015-05-30

Mycket mycket gott! smeten blev däremot väldigt kladdig så jag fick tillsätta mer mjöl och mandelmjöl

Jakob

2015-05-17

Toppenrecept!

Paula

2015-05-03

Jättegod smak och fin syra i såsen tack vare limen. Men jag förstår inte alls proportionerna... Det blev långt över 20 bollar och på tok för lite sås. Det va väldigt svårt att få bollarna frasiga med den mängden fett som står angivet i receptet.

Pia

2015-05-03

En fantastiskt god vegetarisk (vegansk) maträtt! Frisk och god sås tack vare limesmaken och goda knapriga lins- och bönbollar. Vi följde receptet och allt blev jättebra. Den maträtten kommer jag att göra igen!

Frida

2015-04-27

Otroligt goda! Bollarna höll ihop jättebra vid stekning, vi hade ingen paprika hemma så den hoppades över - mandelmjölet bytte vi mot motsvarande mängd vetemjöl. Längtar redan till lunchlådan imorgon!

Liknande recept

Minestronesoppa med linser

(50)

Vegetariska enchiladas

(4)

Thaikyckling med linser och röd curry

(3)

Lammfärslimpa med lins- och hasselnötssallad

(1)

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

(19)

Pasta med rotsaker och linser

(23)

Asiatisk "nudelsallad" på kålrot med tofu och krunchiga linser

(15)

Grön sparris- och ärtsoppa med linstopping

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies