Röd currygryta på högrev med kokosmjölk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

Kryddad gryta som passar bra att serveras tillsammans med en exotisk fruktsallad.

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g högrev i grytbitar
  • 1 msk olivolja
  • 3 st citrongräs
  • 2 gula lökar i klyftor
  • 1 msk röd currypasta
  • 3 limeblad
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 6 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 4 dl kokosmjölk
  • 425 g sköljda wokgrönsaker (på burk)
  • 100 g strimlade morötter
  • 1 msk maizena för bruna såser
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Fruktsallad:
  • 1 dl tärnad mango
  • 1 dl tärnad galiamelon eller annan melon
  • 1 dl tärnad ananas
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk söt chilisås
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Bryn köttet i olja i omgångar i en stekpanna och lägg det i en gryta. Krossa roten på citrongräset med knivhandtaget och fräs den med lök, currypasta, limeblad och vitlök. Lägg alltsammans i grytan med köttet. Slå på vatten och fond. Låt sjuda under lock tills köttet nästan är mört, ca 45 minuter.
  2. Tillsätt kokosmjölk, morötter och wokgrönsaker. Låt sjuda ytterligare 10 minuter. Red av grytan med maizenaredning till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda mango, melon och ananas med limejuice, söt chilisås och lite svartpeppar.
  4. Plocka upp citrongräset och limebladen ur grytan innan servering! Servera grytan rykande het med fruktsalladen och gärna limeklyftor, ris eller nudlar!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gabrielle

2020-08-27

Blev så inspirerad att laga den här rätten efter alla lovord. Men till min besvikelse så var den näst intill smaklös? Jag följde receptet men för att få någon smak på den så kryddade jag på den avsevärt mycket mer med div. ”thaikryddor”. Då blev den okej. Men gör nog efter annat recept nästa gång. Så kan det gå. Tack för bra recept annars! 🌸

Nina

2018-11-19

Alltså wOw! Denna gryta ligger på topp 3! Den är fantastisk! Högsta betyg från familjen, vi åt med ris och hade bara tärnad mango vid sidan, magiskt!

Alvaro

2014-03-11

Det blev jättegott, inget kosntigt med fotot, thaigryta ser ut så där.

Arne

2013-01-03

Väldigt trevlig och god gryta. Jag kan verkligen rekommendera den.

Christel

2012-01-09

Låter gott men ser verkligen inte gott ut på bilden. Ta en titt på det underliga fotot

Liknande recept

Spara recept

Bönköttbullar med gräddsås

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Gulaschsoppa med högrev

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Älgstek med gräddsås och bakad schalottenlök

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Pastasallad carbonara

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Lammfärssoppa med spiskummin och mejram

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Papa rellena

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Köttbullar med citron och Svecia

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Karréwok med äggnudlar

Betyg
Betyg
(29)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 600 g högrev i grytbitar
  • 1 msk olivolja
  • 3 st citrongräs
  • 2 gula lökar i klyftor
  • 1 msk röd currypasta
  • 3 limeblad
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 6 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 4 dl kokosmjölk
  • 425 g sköljda wokgrönsaker (på burk)
  • 100 g strimlade morötter
  • 1 msk maizena för bruna såser
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Fruktsallad:
  • 1 dl tärnad mango
  • 1 dl tärnad galiamelon eller annan melon
  • 1 dl tärnad ananas
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk söt chilisås
  • 0.5 tsk svartpeppar

Röd currygryta på högrev med kokosmjölk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

Kryddad gryta som passar bra att serveras tillsammans med en exotisk fruktsallad.

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn köttet i olja i omgångar i en stekpanna och lägg det i en gryta. Krossa roten på citrongräset med knivhandtaget och fräs den med lök, currypasta, limeblad och vitlök. Lägg alltsammans i grytan med köttet. Slå på vatten och fond. Låt sjuda under lock tills köttet nästan är mört, ca 45 minuter.
  2. Tillsätt kokosmjölk, morötter och wokgrönsaker. Låt sjuda ytterligare 10 minuter. Red av grytan med maizenaredning till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda mango, melon och ananas med limejuice, söt chilisås och lite svartpeppar.
  4. Plocka upp citrongräset och limebladen ur grytan innan servering! Servera grytan rykande het med fruktsalladen och gärna limeklyftor, ris eller nudlar!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gabrielle

2020-08-27

Blev så inspirerad att laga den här rätten efter alla lovord. Men till min besvikelse så var den näst intill smaklös? Jag följde receptet men för att få någon smak på den så kryddade jag på den avsevärt mycket mer med div. ”thaikryddor”. Då blev den okej. Men gör nog efter annat recept nästa gång. Så kan det gå. Tack för bra recept annars! 🌸

Nina

2018-11-19

Alltså wOw! Denna gryta ligger på topp 3! Den är fantastisk! Högsta betyg från familjen, vi åt med ris och hade bara tärnad mango vid sidan, magiskt!

Alvaro

2014-03-11

Det blev jättegott, inget kosntigt med fotot, thaigryta ser ut så där.

Arne

2013-01-03

Väldigt trevlig och god gryta. Jag kan verkligen rekommendera den.

Christel

2012-01-09

Låter gott men ser verkligen inte gott ut på bilden. Ta en titt på det underliga fotot

Liknande recept

Spara recept

Bönköttbullar med gräddsås

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Gulaschsoppa med högrev

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Älgstek med gräddsås och bakad schalottenlök

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Pastasallad carbonara

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Lammfärssoppa med spiskummin och mejram

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Papa rellena

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Köttbullar med citron och Svecia

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Karréwok med äggnudlar

Betyg
Betyg
(29)