För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Röd currygryta med kikärtor

Betyg (1-5):
3.5 (10 betyg)

Snabblagad och smakrik vegetarisk currygryta med kokosmjölk, kikärtor, morötter, rödlök och broccoli. Perfekt när magen kurrar!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl jasminris
  • 1 msk neutral olja
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 400 g morötter, i tunna stavar
  • 250 g broccoli, i buketter och tjälken i tunna strimlor
  • 2 msk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g kokta kikärtor sköljda, (på burk, bruttovikt)
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, morötter och broccoli. Tillsätt currypasta, kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Låt puttra ca 3 min. Häll ner kikärtorna och smaka av med honung. Låt allt bli varmt och servera med riset.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Victoria

2020-01-20

En jättegod gryta som var uppskattad av hela familjen. Lite väl stark när barn ska äta. Så en rekommendation är att ta mindre av currypastan 😊

Liknande recept

Kycklingbollar med dill och citron

(59)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(12)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(126)

Lökpaj med smördeg

(33)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(65)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(49)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl jasminris
  • 1 msk neutral olja
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 400 g morötter, i tunna stavar
  • 250 g broccoli, i buketter och tjälken i tunna strimlor
  • 2 msk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g kokta kikärtor sköljda, (på burk, bruttovikt)
  • 1 msk honung

Röd currygryta med kikärtor

Betyg (1-5):
3.5 (10 betyg)

Snabblagad och smakrik vegetarisk currygryta med kokosmjölk, kikärtor, morötter, rödlök och broccoli. Perfekt när magen kurrar!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, morötter och broccoli. Tillsätt currypasta, kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Låt puttra ca 3 min. Häll ner kikärtorna och smaka av med honung. Låt allt bli varmt och servera med riset.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Victoria

2020-01-20

En jättegod gryta som var uppskattad av hela familjen. Lite väl stark när barn ska äta. Så en rekommendation är att ta mindre av currypastan 😊

Liknande recept

Kycklingbollar med dill och citron

(59)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(12)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(126)

Lökpaj med smördeg

(33)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(65)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(49)