Rispappersrullar med kräftstjärtar

Betyg (1-5):
3.58 (12 betyg)

Färska vårrullar utan fritering. Helfräscha, fyllda med kräftor, koriander, mynta och lime.

Tillagningstid: 30 minuter
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 24 rispappersblad
  • Fyllning:
  • 150 g morot
  • 100 g rättika
  • 5 salladslökar
  • 100 g böngroddar
  • 140 g avrunna kräftstjärtar
  • 1.5 dl torrostade cashewnötter
  • 2 dl blötlagda vermicellinudlar (tunna risnudlar)
  • Dippsås:
  • 1.5 dl sweet chilisås
  • 3 lime, pressad saft + finrivet skal av 1 lime
  • 2 msk fisksås
  • 1 finhackad röd chili, eventuellt
  • Till servering:
  • 1 huvud isbergssallad eller huvudsallad
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Finstrimla grönsakerna till fyllningen och skär i cirka 5 centimeter långa strimlor.

Fyllning

  1. Fyll en skål med ljummet vatten och doppa ett rispapper i 10 sekunder, lägg lite av alla ingredienser till fyllningen mitt på. Vik in båda sidorna mot mitten, rulla sedan från kortsidan till ett litet paket. Gör likadant med resten av rispapperna.

Dippsås

  1. Blanda alla ingredienser till dippsåsen.
  2. Vid servering: Lägg en rulle i ett isbergsblad, toppa med koriander och mynta, rulla ihop och doppa i dippsåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lotta

2015-01-29

Grymt gott! En rolig och mycket god rätt att bjuda på eller avnjuta med familjen. Alla som testar blir postivit överraskade. Vi har haft bitar av kryddad kyckling och räkor till. Gjort lite andra såser. Lagt till andra grönsaker som avocado, hackade sockerärtor och thailänsk broccoli.

Pernilla

2014-09-26

Gjorde den med bara grönsaker. Riktigt gott och härligt krispigt. Ökade mängden fisksås något och hade citron ist. Mums!:)

Ulrika

2014-07-24

Den vegetariska varianten med tofu istället för kräftstjärtar är helt underbar! Fräsch och precis vad en längtar efter inte minst när det är sommar. Rullarna är ok även efter 1 dygn i kylen under plastfolie. Sallad och koriander är gott men ingen nödvändighet. I den vegetariska varianten utesluter en fisksås och tillsätter soya istället. Mycket gott.

Fredrik

2013-01-03

Fantastiskt! Vi struntade i cashewnötterna och hade bara kräftor på hälften. Dippsåsen var underbar!

Liknande recept

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Kokta kräftor

(57)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Cha cua - Krabbkakor

(35)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Grillade räkor med vitlöksolja

(51)

Krabbcakes med ris

(2)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 24 rispappersblad
  • Fyllning:
  • 150 g morot
  • 100 g rättika
  • 5 salladslökar
  • 100 g böngroddar
  • 140 g avrunna kräftstjärtar
  • 1.5 dl torrostade cashewnötter
  • 2 dl blötlagda vermicellinudlar (tunna risnudlar)
  • Dippsås:
  • 1.5 dl sweet chilisås
  • 3 lime, pressad saft + finrivet skal av 1 lime
  • 2 msk fisksås
  • 1 finhackad röd chili, eventuellt
  • Till servering:
  • 1 huvud isbergssallad eller huvudsallad
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta

Rispappersrullar med kräftstjärtar

Betyg (1-5):
3.58 (12 betyg)

Färska vårrullar utan fritering. Helfräscha, fyllda med kräftor, koriander, mynta och lime.

Tillagningstid: 30 minuter
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Finstrimla grönsakerna till fyllningen och skär i cirka 5 centimeter långa strimlor.

Fyllning

  1. Fyll en skål med ljummet vatten och doppa ett rispapper i 10 sekunder, lägg lite av alla ingredienser till fyllningen mitt på. Vik in båda sidorna mot mitten, rulla sedan från kortsidan till ett litet paket. Gör likadant med resten av rispapperna.

Dippsås

  1. Blanda alla ingredienser till dippsåsen.
  2. Vid servering: Lägg en rulle i ett isbergsblad, toppa med koriander och mynta, rulla ihop och doppa i dippsåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lotta

2015-01-29

Grymt gott! En rolig och mycket god rätt att bjuda på eller avnjuta med familjen. Alla som testar blir postivit överraskade. Vi har haft bitar av kryddad kyckling och räkor till. Gjort lite andra såser. Lagt till andra grönsaker som avocado, hackade sockerärtor och thailänsk broccoli.

Pernilla

2014-09-26

Gjorde den med bara grönsaker. Riktigt gott och härligt krispigt. Ökade mängden fisksås något och hade citron ist. Mums!:)

Ulrika

2014-07-24

Den vegetariska varianten med tofu istället för kräftstjärtar är helt underbar! Fräsch och precis vad en längtar efter inte minst när det är sommar. Rullarna är ok även efter 1 dygn i kylen under plastfolie. Sallad och koriander är gott men ingen nödvändighet. I den vegetariska varianten utesluter en fisksås och tillsätter soya istället. Mycket gott.

Fredrik

2013-01-03

Fantastiskt! Vi struntade i cashewnötterna och hade bara kräftor på hälften. Dippsåsen var underbar!

Liknande recept

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Kokta kräftor

(57)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Cha cua - Krabbkakor

(35)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Grillade räkor med vitlöksolja

(51)

Krabbcakes med ris

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies