För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rispappersrullar med cashewnötter

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Våga prova! Rullarna verkar kanske svåra – men de är enkla att göra.

Tillagningstid: 40 minuter
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 24 st rispappersblad
  • Fyllning:
  • 100 g risnudlar
  • 150 g morot
  • 100 g rättika
  • 5 salladslökar
  • 150 g tofu
  • 1.5 dl cashewnötter, osaltade
  • 3 dl böngroddar
  • Till servering:
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och klipp i bitar. Skala och strimla morot och rättika supertunt. Hacka salladslö- karna. Strimla tofun.
  2. Rosta nötterna i torr het stekpanna. Låt svalna. Hacka grovt.
  3. Fyll en skål med ljummet vatten. Doppa ett rispapper i 10 sek och lägg ut på skärbräda. Lägg lite av alla fyllningsingredienser mitt på. Vik in båda sidorna mot mitten, rulla sedan från kortsidan till ett litet paket. Fortsätt med resten av risbladen. Lägg rullarna på ett fat.

Servering

  1. Lägg en fylld rulle i ett salladsblad, lägg på koriander och mynta, nyp ihop och dippa.

Tips

R̈ör ihop en dippsås av11⁄2dlsweet chilisås, 2 msk soja, och saft från ca 3 limefrukter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



11 st
  • Ingredienser (11)
  • 24 st rispappersblad
  • Fyllning:
  • 100 g risnudlar
  • 150 g morot
  • 100 g rättika
  • 5 salladslökar
  • 150 g tofu
  • 1.5 dl cashewnötter, osaltade
  • 3 dl böngroddar
  • Till servering:
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta

Rispappersrullar med cashewnötter

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Våga prova! Rullarna verkar kanske svåra – men de är enkla att göra.

Tillagningstid: 40 minuter
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och klipp i bitar. Skala och strimla morot och rättika supertunt. Hacka salladslö- karna. Strimla tofun.
  2. Rosta nötterna i torr het stekpanna. Låt svalna. Hacka grovt.
  3. Fyll en skål med ljummet vatten. Doppa ett rispapper i 10 sek och lägg ut på skärbräda. Lägg lite av alla fyllningsingredienser mitt på. Vik in båda sidorna mot mitten, rulla sedan från kortsidan till ett litet paket. Fortsätt med resten av risbladen. Lägg rullarna på ett fat.

Servering

  1. Lägg en fylld rulle i ett salladsblad, lägg på koriander och mynta, nyp ihop och dippa.

Tips

R̈ör ihop en dippsås av11⁄2dlsweet chilisås, 2 msk soja, och saft från ca 3 limefrukter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!