Risnudelsallad med tonfisk och lime

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.04 (67 betyg)

Fräsch och lätt nudelsallad med morötter, vitkål, chili, koriander och tonfisk. Perfekt sommarlunch.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 180 g risnudlar
  • 185 g tonfisk (på burk)
  • 1.5 msk fisksås
  • 2 msk neutral olja
  • 1 lime, saft och skal
  • 2 tsk strösocker
  • 300 g vitkål, tunt strimlad
  • 1 morot, tunt hyvlad
  • 2 salladslökar, tunt skuren
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad med stjälkarna
  • 1 röd chili, hackad

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Låt tonfisken rinna av.
  2. Blanda fisksås, olja, limesaft, limeskal (endast det gröna) och socker till en dressing. Vänd runt tonfisken med nudlar, vitkål, morot, salladslök, koriander, chili och dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2021-01-14

Supergott! Och då är jag ändå inte så stort fan av tonfisk på burk.

Elina

2019-10-30

Godaste tonfisk-rätten jag har ätit! Rekommenderas starkt!

Linda

2019-05-07

En ny favorit

Anna

2019-05-05

Enkelt att göra och god smak!

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(176)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(89)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(53)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 180 g risnudlar
  • 185 g tonfisk (på burk)
  • 1.5 msk fisksås
  • 2 msk neutral olja
  • 1 lime, saft och skal
  • 2 tsk strösocker
  • 300 g vitkål, tunt strimlad
  • 1 morot, tunt hyvlad
  • 2 salladslökar, tunt skuren
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad med stjälkarna
  • 1 röd chili, hackad

Risnudelsallad med tonfisk och lime

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.04 (67 betyg)

Fräsch och lätt nudelsallad med morötter, vitkål, chili, koriander och tonfisk. Perfekt sommarlunch.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Låt tonfisken rinna av.
  2. Blanda fisksås, olja, limesaft, limeskal (endast det gröna) och socker till en dressing. Vänd runt tonfisken med nudlar, vitkål, morot, salladslök, koriander, chili och dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2021-01-14

Supergott! Och då är jag ändå inte så stort fan av tonfisk på burk.

Elina

2019-10-30

Godaste tonfisk-rätten jag har ätit! Rekommenderas starkt!

Linda

2019-05-07

En ny favorit

Anna

2019-05-05

Enkelt att göra och god smak!

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(176)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(89)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(53)