Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

Betyg (1-5):
4.3 (10 betyg)

Lime, kokosmjölk, chili, nudlar… Thailands godaste smaker är här komponerade till en somrig sallad, som kommer att bli en favorit både till lunch och middag,

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 200 g risnudlar
  • 300 g skalade räkor
  • 100 g strimlade sockerärtor
  • 1 strimlad rödlök
  • 0.5 skalad, hyvlad gurka
  • 250 g halverade cocktailtomater
  • 1 knippe delade rädisa
  • Dressing:
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 citrongräs
  • 1 skivad röd chili
  • 2 tsk fisksås
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • lime
  • koriander eventuellt

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienserna till dressingen utom limesaften i en kastrull och låt koka i 10 min. Tillsätt limesaften och ställ att svalna i kylen.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och kyl ner i kallt vatten.
  3. Blanda ihop räkor, sockerärtor och rödlök med dressingen.
  4. Lägg nudlar på ett stort fat och toppa med gurka, tomater, rädisor och räkblandningen.
  5. Servera med lime och gärna mycket färsk koriander.

Tips

Vego - Byt ut räkor och fisksås mot stekt, tärnad tofu eller grovhackade cashewnötter. Flingsalta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karolina

2018-01-14

Jättegott!

Mia

2017-08-04

En riktig sommarfavorit när vi är ute på sjön. Lättlagad även med litet kök med bara två gaslågor. Bjuder ofta på detta, gillad av alla som provat. Mums!

Katarina Sjölander

2014-06-27

Blev förra sommarens favorit. Toppen att bjuda på. Nu börjar vi om igen och ser fram emot det!

Saga

2013-09-12

Så gott! Vi ersatte rädisorna med 2 avokado och tog dubbelt så mycket räkor. Mums

Viken

2013-08-21

Riktig favorit, enkel att göra och god smak i dressingen. Bra mat för gäster som inte tål gluten eller laktos...

Sassa

2013-08-09

Fräscht, supergott och vackert!

Linda

2013-07-31

Supergod och fräsch!

Mia

2013-07-05

Supergott - denna kommer jag göra många gånger i sommar! Tack för ett toppenrecept! :)

Liknande recept

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Nudelsallad med räkor och mango

(33)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

(3)

Skaldjurslasagne

(105)

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

(14)

Indisk rispanna

(11)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 200 g risnudlar
  • 300 g skalade räkor
  • 100 g strimlade sockerärtor
  • 1 strimlad rödlök
  • 0.5 skalad, hyvlad gurka
  • 250 g halverade cocktailtomater
  • 1 knippe delade rädisa
  • Dressing:
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 citrongräs
  • 1 skivad röd chili
  • 2 tsk fisksås
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • lime
  • koriander eventuellt

Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

Betyg (1-5):
4.3 (10 betyg)

Lime, kokosmjölk, chili, nudlar… Thailands godaste smaker är här komponerade till en somrig sallad, som kommer att bli en favorit både till lunch och middag,

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienserna till dressingen utom limesaften i en kastrull och låt koka i 10 min. Tillsätt limesaften och ställ att svalna i kylen.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och kyl ner i kallt vatten.
  3. Blanda ihop räkor, sockerärtor och rödlök med dressingen.
  4. Lägg nudlar på ett stort fat och toppa med gurka, tomater, rädisor och räkblandningen.
  5. Servera med lime och gärna mycket färsk koriander.

Tips

Vego - Byt ut räkor och fisksås mot stekt, tärnad tofu eller grovhackade cashewnötter. Flingsalta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karolina

2018-01-14

Jättegott!

Mia

2017-08-04

En riktig sommarfavorit när vi är ute på sjön. Lättlagad även med litet kök med bara två gaslågor. Bjuder ofta på detta, gillad av alla som provat. Mums!

Katarina Sjölander

2014-06-27

Blev förra sommarens favorit. Toppen att bjuda på. Nu börjar vi om igen och ser fram emot det!

Saga

2013-09-12

Så gott! Vi ersatte rädisorna med 2 avokado och tog dubbelt så mycket räkor. Mums

Viken

2013-08-21

Riktig favorit, enkel att göra och god smak i dressingen. Bra mat för gäster som inte tål gluten eller laktos...

Sassa

2013-08-09

Fräscht, supergott och vackert!

Linda

2013-07-31

Supergod och fräsch!

Mia

2013-07-05

Supergott - denna kommer jag göra många gånger i sommar! Tack för ett toppenrecept! :)

Liknande recept

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Nudelsallad med räkor och mango

(33)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

(3)

Skaldjurslasagne

(105)

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

(14)

Indisk rispanna

(11)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies