Risnudelsallad med broccoli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.3 (10 betyg)

Fräsch och matig nudelsallad med smakrik dressing och krispiga grönsaker. God att toppa med jordnötter och servera till fläskfilé.

Tillagningstid: 35 minuter
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g risnudlar
  • 250 g tunt skivade små broccolibuketter
  • 150 g strimlade sugar snaps
  • 4 strimlade salladslökar
  • salt
  • Dressing:
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk olja
  • 2 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 strimlad röd chili

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
  2. Lägg broccoli, sugarsnaps och salladslök i en bunke. Häll på dressingen och vänd runt ordentligt. Skölj nudlarna kalla och vänd ner i grönsakerna. Smaka av med salt. Servera gärna till fläskfilé med ingefärsdressing och jordnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Heléne

2020-05-25

Jättegott men jag hade lite sweet chili i dressingen eftersom den var lite väl syrlig.

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Vegetariska piroger

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 200 g risnudlar
  • 250 g tunt skivade små broccolibuketter
  • 150 g strimlade sugar snaps
  • 4 strimlade salladslökar
  • salt
  • Dressing:
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk olja
  • 2 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 strimlad röd chili

Risnudelsallad med broccoli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.3 (10 betyg)

Fräsch och matig nudelsallad med smakrik dressing och krispiga grönsaker. God att toppa med jordnötter och servera till fläskfilé.

Tillagningstid: 35 minuter
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
  2. Lägg broccoli, sugarsnaps och salladslök i en bunke. Häll på dressingen och vänd runt ordentligt. Skölj nudlarna kalla och vänd ner i grönsakerna. Smaka av med salt. Servera gärna till fläskfilé med ingefärsdressing och jordnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Heléne

2020-05-25

Jättegott men jag hade lite sweet chili i dressingen eftersom den var lite väl syrlig.

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Vegetariska piroger

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)