För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Risnudelsallad med broccoli

Betyg (1-5):
4.3 (10 betyg)

Fräsch och matig nudelsallad med smakrik dressing och krispiga grönsaker. God att toppa med jordnötter och servera till fläskfilé.

Tillagningstid: 35 minuter
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g risnudlar
  • 250 g tunt skivade små broccolibuketter
  • 150 g strimlade sugar snaps
  • 4 strimlade salladslökar
  • salt
  • Dressing:
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk olja
  • 2 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 strimlad röd chili

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
  2. Lägg broccoli, sugarsnaps och salladslök i en bunke. Häll på dressingen och vänd runt ordentligt. Skölj nudlarna kalla och vänd ner i grönsakerna. Smaka av med salt. Servera gärna till fläskfilé med ingefärsdressing och jordnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Heléne

2020-05-25

Jättegott men jag hade lite sweet chili i dressingen eftersom den var lite väl syrlig.

Liknande recept

Köfte i tomatsås

(4)

Grönkålspaj med julskinka och senapscréme

(31)

Rostbiff med ugnsrostade tomater och linser

(8)

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

(10)

Ratatouille med råris

(7)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(15)

Kryddade revbensspjäll med rödkål

(4)

Koka kronärtskockor

(214)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 200 g risnudlar
  • 250 g tunt skivade små broccolibuketter
  • 150 g strimlade sugar snaps
  • 4 strimlade salladslökar
  • salt
  • Dressing:
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk olja
  • 2 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 strimlad röd chili

Risnudelsallad med broccoli

Betyg (1-5):
4.3 (10 betyg)

Fräsch och matig nudelsallad med smakrik dressing och krispiga grönsaker. God att toppa med jordnötter och servera till fläskfilé.

Tillagningstid: 35 minuter
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
  2. Lägg broccoli, sugarsnaps och salladslök i en bunke. Häll på dressingen och vänd runt ordentligt. Skölj nudlarna kalla och vänd ner i grönsakerna. Smaka av med salt. Servera gärna till fläskfilé med ingefärsdressing och jordnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Heléne

2020-05-25

Jättegott men jag hade lite sweet chili i dressingen eftersom den var lite väl syrlig.

Liknande recept

Köfte i tomatsås

(4)

Grönkålspaj med julskinka och senapscréme

(31)

Rostbiff med ugnsrostade tomater och linser

(8)

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

(10)

Ratatouille med råris

(7)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(15)

Kryddade revbensspjäll med rödkål

(4)

Koka kronärtskockor

(214)