För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rimmad kolja med kokosmjölk och limeblad

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Fantastisk god fisk som tillagas i ugnen med kokosmjölk, ingefära, lime och chili. Serveras med ris och toppas med färsk koriander.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kolja eller torsk
  • 1 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl ris
  • 225 g frysta sojabönor
  • 1 kruka färsk koriander
  • 0.5 lime, i klyftor
  • Sås
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 citrongräs eller 4 limeblad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 lime, saft

Gör så här

  1. Blanda salt och socker och klappa in fisken med blandningen. Låt vila i rumstemperatur ca 10 min.
  2. Låt vila i rumstemperatur ca 10 min. Torka av fisken ordentligt och lägg i en ugnsform. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Sås

  1. Koka upp kokosmjölk, vatten, limeblad eller citrongräs, chili, ingefära och fisksås. Sjud ett par minuter. Smaka av med limesaft och häll såsen över fisken.
  2. Tillaga mitt i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 52°, ca 15 min. Värm sojabönorna och servera till fisken och riset. Servera med koriander och ev extra limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Yvonne

2020-04-27

Blir jättegott och fräscht. Lätt att laga och äts med fördel i djupa tallrikar med riset i botten. Ny favorit!

Liknande recept

Tonfisksallad med vita bönor

(18)

Kryddig torsk med bönsalsa

(13)

Fiskburgare med kikärtsgryta

(17)

Mungbönsallad med halstrad lax

(12)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(17)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g kolja eller torsk
  • 1 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl ris
  • 225 g frysta sojabönor
  • 1 kruka färsk koriander
  • 0.5 lime, i klyftor
  • Sås
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 citrongräs eller 4 limeblad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 lime, saft

Rimmad kolja med kokosmjölk och limeblad

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Fantastisk god fisk som tillagas i ugnen med kokosmjölk, ingefära, lime och chili. Serveras med ris och toppas med färsk koriander.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda salt och socker och klappa in fisken med blandningen. Låt vila i rumstemperatur ca 10 min.
  2. Låt vila i rumstemperatur ca 10 min. Torka av fisken ordentligt och lägg i en ugnsform. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Sås

  1. Koka upp kokosmjölk, vatten, limeblad eller citrongräs, chili, ingefära och fisksås. Sjud ett par minuter. Smaka av med limesaft och häll såsen över fisken.
  2. Tillaga mitt i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 52°, ca 15 min. Värm sojabönorna och servera till fisken och riset. Servera med koriander och ev extra limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Yvonne

2020-04-27

Blir jättegott och fräscht. Lätt att laga och äts med fördel i djupa tallrikar med riset i botten. Ny favorit!

Liknande recept

Tonfisksallad med vita bönor

(18)

Kryddig torsk med bönsalsa

(13)

Fiskburgare med kikärtsgryta

(17)

Mungbönsallad med halstrad lax

(12)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(17)