Rickards kärleksmums

Betyg (1-5):
3.3 (10 betyg)

Supersaftiga och oemotståndliga.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad, finhackad
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl hasselnötter, finhackade
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Topping
  • 200 g mörk choklad, hackad
  • 300 g mjukt smör
  • 3 dl florsocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk riktigt starkt kaffe
  • 1 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Smält smöret och ta bort från värmen. Tillsätt grädde och choklad och rör tills chokladen smält.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör ihop chokladen med äggvispet och vänd ner de torra ingredienserna.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 30 x 20 cm. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.
  4. Stjälp upp kakan efter ca 5 min och låt svalna.

Topping:

  1. Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna något. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt vaniljpulver, kaffe och chokladen, rör om till en jämn smet. Bred ett tjockt lager av toppingen på kakan och strö över kokosflingorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2017-03-06

Till Joakim: 175° i 40 minuter.

Joakim

2017-03-01

Temperatur på ugnen?

Liknande recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(14)

Vattenmelonsoppa

(0)

Lussebullar med kvarg

(115)

Jordgubbsbruschetta

(4)

Niklas Saffranspannkaka

(10)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Saffranspannkaka med mandel

(59)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad, finhackad
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl hasselnötter, finhackade
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Topping
  • 200 g mörk choklad, hackad
  • 300 g mjukt smör
  • 3 dl florsocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk riktigt starkt kaffe
  • 1 dl kokosflingor

Rickards kärleksmums

Betyg (1-5):
3.3 (10 betyg)

Supersaftiga och oemotståndliga.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Smält smöret och ta bort från värmen. Tillsätt grädde och choklad och rör tills chokladen smält.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör ihop chokladen med äggvispet och vänd ner de torra ingredienserna.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 30 x 20 cm. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.
  4. Stjälp upp kakan efter ca 5 min och låt svalna.

Topping:

  1. Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna något. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt vaniljpulver, kaffe och chokladen, rör om till en jämn smet. Bred ett tjockt lager av toppingen på kakan och strö över kokosflingorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2017-03-06

Till Joakim: 175° i 40 minuter.

Joakim

2017-03-01

Temperatur på ugnen?

Liknande recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(14)

Vattenmelonsoppa

(0)

Lussebullar med kvarg

(115)

Jordgubbsbruschetta

(4)

Niklas Saffranspannkaka

(10)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Saffranspannkaka med mandel

(59)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies