Revbensspjäll med mango chutney-glaze

Betyg (1-5):
3.25 (12 betyg)

Saftigt kött med sälta, sötma och hetta serverad med en fräsch och syrlig sallad med smak av Kina.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 22 st
  • 1 kg tunna revbensspjäll
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 2 tärningar köttbuljong
  • Glaze:
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 2 finhackade vitlökar
  • 2 msk kinesisk soja
  • 0.5 tsk salt och peppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Nudelsallad:
  • 250 g risnudlar
  • 2 morötter, i tunna skivor
  • 200 g färsk vitkål, riven
  • 1 ask sockerärtor
  • 1 röd chili, urkärnad, strimlad
  • 1 rödlök, finhackad
  • Dressing:
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk jordnötsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk mango chutney
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Koka revbensspjällen i cirka en timme i rikligt med vatten, tillsammans med buljong och lök. Skumma av några gånger under tiden. Ta upp revbensspjällen och låt dem rinna av.
  2. Blanda en glaze av mango chutney, ingefära, vitlök, soja, salt och peppar. Pensla glazen på köttet. Stek i ugnen i cirka 10 minuter. Skär upp i lagom portionsbitar.

Nudelsallad

  1. Koka morötter, vitkål och sockerärter 2-3 minuter. Lägg ner risnudlarna och låt koka cirka en minut. Häll av i durkslag. Spola av under kallt vatten. Rör ner chili och rödlök i nudelblandningen.
  2. Blanda lime, fisksås, jordnötsolja, sesamolja, mango chutney och peppar. Häll dressingen över nudlarna och vänd runt. Toppa med koriander.

Servering

Servera med nudelsallad.

Tips

De flesta sojor är glutenfria, dock finns ett fåtal som innehåller spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Bowl med sashimilax

(3)

Klassisk lasagne

(66)
22 st
  • Ingredienser 22 st
  • 1 kg tunna revbensspjäll
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 2 tärningar köttbuljong
  • Glaze:
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 2 finhackade vitlökar
  • 2 msk kinesisk soja
  • 0.5 tsk salt och peppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Nudelsallad:
  • 250 g risnudlar
  • 2 morötter, i tunna skivor
  • 200 g färsk vitkål, riven
  • 1 ask sockerärtor
  • 1 röd chili, urkärnad, strimlad
  • 1 rödlök, finhackad
  • Dressing:
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk jordnötsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk mango chutney
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 kruka koriander

Revbensspjäll med mango chutney-glaze

Betyg (1-5):
3.25 (12 betyg)

Saftigt kött med sälta, sötma och hetta serverad med en fräsch och syrlig sallad med smak av Kina.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka revbensspjällen i cirka en timme i rikligt med vatten, tillsammans med buljong och lök. Skumma av några gånger under tiden. Ta upp revbensspjällen och låt dem rinna av.
  2. Blanda en glaze av mango chutney, ingefära, vitlök, soja, salt och peppar. Pensla glazen på köttet. Stek i ugnen i cirka 10 minuter. Skär upp i lagom portionsbitar.

Nudelsallad

  1. Koka morötter, vitkål och sockerärter 2-3 minuter. Lägg ner risnudlarna och låt koka cirka en minut. Häll av i durkslag. Spola av under kallt vatten. Rör ner chili och rödlök i nudelblandningen.
  2. Blanda lime, fisksås, jordnötsolja, sesamolja, mango chutney och peppar. Häll dressingen över nudlarna och vänd runt. Toppa med koriander.

Servering

Servera med nudelsallad.

Tips

De flesta sojor är glutenfria, dock finns ett fåtal som innehåller spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Bowl med sashimilax

(3)

Klassisk lasagne

(66)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies