Rårakor med svenska smaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.75 (4 betyg)

Krispiga rårakor toppade med svamp och spenat och smakrik ostkräm.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g skogschampinjoner
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 200 g färsk spenat
  • salt och svartpeppar
  • Rårakor
  • 600 g potatis, grovriven
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • smör, till stekning
  • neutral olja, till stekning
  • Ostkräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g riven lagrad ost
  • 1 dl fint skuren gräslök
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda potatisen med salt och peppar och krama ur så mycket vätska det går. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Lägg högar av potatis i pannan, platta till och stek dem krispiga och till fin färg på båda sidor på svag värme.
  2. Skär svampen i jämnstora bitar. Stek schalottenlök och svamp i smör ca 10 min. Vänd ner spenaten så att den sjunker ihop, smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda creme fraiche, riven ost och gräslök till en kräm, smaka av med salt och peppar. Servera rårakorna med svampen och ostkrämen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-09-23

Hej Tove! Det var ju tokigt, tack för att du uppmärksammade detta! Nu är instruktioner för receptet tillagda. Lycka till!

Tove

2019-09-19

Det finns ingen instruktion här under Gör så här. :(

Liknande recept

Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Guldgul linssoppa med potatis

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Råkorvswrap med karamelliserad lök och krossad färskpotatis

Betyg
Betyg
(1)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 250 g skogschampinjoner
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 200 g färsk spenat
  • salt och svartpeppar
  • Rårakor
  • 600 g potatis, grovriven
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • smör, till stekning
  • neutral olja, till stekning
  • Ostkräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g riven lagrad ost
  • 1 dl fint skuren gräslök
  • salt och svartpeppar

Rårakor med svenska smaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.75 (4 betyg)

Krispiga rårakor toppade med svamp och spenat och smakrik ostkräm.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda potatisen med salt och peppar och krama ur så mycket vätska det går. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Lägg högar av potatis i pannan, platta till och stek dem krispiga och till fin färg på båda sidor på svag värme.
  2. Skär svampen i jämnstora bitar. Stek schalottenlök och svamp i smör ca 10 min. Vänd ner spenaten så att den sjunker ihop, smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda creme fraiche, riven ost och gräslök till en kräm, smaka av med salt och peppar. Servera rårakorna med svampen och ostkrämen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-09-23

Hej Tove! Det var ju tokigt, tack för att du uppmärksammade detta! Nu är instruktioner för receptet tillagda. Lycka till!

Tove

2019-09-19

Det finns ingen instruktion här under Gör så här. :(

Liknande recept

Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Guldgul linssoppa med potatis

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Råkorvswrap med karamelliserad lök och krossad färskpotatis

Betyg
Betyg
(1)