För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rårakor med svenska smaker

Betyg (1-5):
2.75 (4 betyg)

Krispiga rårakor toppade med svamp och spenat och smakrik ostkräm.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g skogschampinjoner
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 200 g färsk spenat
  • Rårakor
  • 600 g potatis, grovriven
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • smör, till stekning
  • neutral olja, till stekning
  • Ostkräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g riven lagrad ost
  • 1 dl fint skuren gräslök
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda potatisen med salt och peppar och krama ur så mycket vätska det går. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Lägg högar av potatis i pannan, platta till och stek dem krispiga och till fin färg på båda sidor på svag värme.
  2. Skär svampen i jämnstora bitar. Stek schalottenlök och svamp i smör ca 10 min. Vänd ner spenaten så att den sjunker ihop, smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda creme fraiche, riven ost och gräslök till en kräm, smaka av med salt och peppar. Servera rårakorna med svampen och ostkrämen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-09-23

Hej Tove! Det var ju tokigt, tack för att du uppmärksammade detta! Nu är instruktioner för receptet tillagda. Lycka till!

Tove

2019-09-19

Det finns ingen instruktion här under Gör så här. :(

Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

(30)

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

(13)

Guldgul linssoppa med potatis

(50)

Kabanoss med färskpotatissallad

(34)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(38)

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

(170)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 250 g skogschampinjoner
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 200 g färsk spenat
  • Rårakor
  • 600 g potatis, grovriven
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • smör, till stekning
  • neutral olja, till stekning
  • Ostkräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g riven lagrad ost
  • 1 dl fint skuren gräslök
  • salt och svartpeppar

Rårakor med svenska smaker

Betyg (1-5):
2.75 (4 betyg)

Krispiga rårakor toppade med svamp och spenat och smakrik ostkräm.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda potatisen med salt och peppar och krama ur så mycket vätska det går. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Lägg högar av potatis i pannan, platta till och stek dem krispiga och till fin färg på båda sidor på svag värme.
  2. Skär svampen i jämnstora bitar. Stek schalottenlök och svamp i smör ca 10 min. Vänd ner spenaten så att den sjunker ihop, smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda creme fraiche, riven ost och gräslök till en kräm, smaka av med salt och peppar. Servera rårakorna med svampen och ostkrämen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-09-23

Hej Tove! Det var ju tokigt, tack för att du uppmärksammade detta! Nu är instruktioner för receptet tillagda. Lycka till!

Tove

2019-09-19

Det finns ingen instruktion här under Gör så här. :(

Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

(30)

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

(13)

Guldgul linssoppa med potatis

(50)

Kabanoss med färskpotatissallad

(34)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(38)

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

(170)