För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rårakor från Vitryssland

Betyg (1-5):
3.1 (10 betyg)

Potatisen visar sig från sin absolut bästa sida i denna underbart enkla rätt, där du enkelt varierar tillbehören efter börs och smak.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 stora skalade, finrivna potatisar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3 msk matolja
  • 4 msk crème fraiche eller smetana (tjock syrad grädde)
  • 3 krm citron, pressad saft
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Blanda potatisrivet med vetemjölet. Rör i ägget och saltet. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i smeten i 2 matskedsstora klickar och bred ut dem. Stek rårakorna guldbruna på båda sidor. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera med crème fraiche eller smetana smaksatt med citronsaft.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(5)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(11)

Potatispizza

(7)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(7)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 5 stora skalade, finrivna potatisar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3 msk matolja
  • 4 msk crème fraiche eller smetana (tjock syrad grädde)
  • 3 krm citron, pressad saft
  • 1 krm salt

Rårakor från Vitryssland

Betyg (1-5):
3.1 (10 betyg)

Potatisen visar sig från sin absolut bästa sida i denna underbart enkla rätt, där du enkelt varierar tillbehören efter börs och smak.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda potatisrivet med vetemjölet. Rör i ägget och saltet. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i smeten i 2 matskedsstora klickar och bred ut dem. Stek rårakorna guldbruna på båda sidor. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera med crème fraiche eller smetana smaksatt med citronsaft.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(5)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(11)

Potatispizza

(7)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(7)