Ramensoppa med fläskkarré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(115)

Värmande ramen med asiatiska kryddor, fläsk, ägg, nudlar och champinjoner. En matig soppa av Lotta Lundgren, perfekt till middag.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 skivor fläskkarré
  • 200 g champinjoner, delade
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk japansk soja
  • Buljong
  • 1 liter vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 0.5 dl fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • Till servering
  • 4 ägg
  • 250 g äggnudlar
  • 100 g salladslök
  • 2 msk sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Vänd runt karré och champinjoner i sesamolja och soja. Lägg köttet i en trång form och lägg svampen ovanpå. Stek mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Blanda alla ingredienser till buljongen i en kastrull och värm. Tillsätt skyn från det stekta köttet till buljongen. Smaka av och späd med vatten om buljongen är för salt.
  3. Lägg ner äggen i kokande vatten, låt koka i exakt 6 min och spola av med kallt vatten. Dela dem på mitten med skalet på och gröp ur ägget med en sked.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skiva salladslökarna fint, även det gröna. Skiva köttet tunt och dela eventuellt på svamparna. Fördela nudlarna i fyra tallrikar, toppa med kött, svamp, ägg och salladslök. Slå över den heta buljongen, strö över rostade sesamfrön och servera.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marielle

2020-10-27

Har gjort det här många gånger. Brukar krypa upp köttet med lite torkad ingefära och några nypor chili för mer sting. Till servering lägger jag alltid en näve majs, edamamebönor och strimlad morot. Blir visserligen lite dyrare/portion

Emilia

2020-09-02

För lite grönsaker i, saknade även något sting i soppan.

Coop

2020-02-03

Hej Hanna! Det är beräknat på 350 g fläskkarré /Maja (redaktör)

Hanna

2020-01-22

Hur mkt fläskkarré är "2 skivor"?

Liza

2020-01-16

Det står inte hur mycket soja det ska vara med champinjonerna och fläsket.

Malin

2020-01-08

Jätte god!

Barbro

2019-12-06

Mums har gjorts flera gånger

Ann

2019-02-26

Jättegott, väl värt att pröva!

Malin

2019-01-30

Underbart! Tack Lotta!!!

Martina

2019-01-23

Jättegott!!!! Lade till vitpeppar, chiliflakes och färsk persilja... mums!

Isabelle

2019-01-15

Riktigt gott! Bland det godaste jag ätit. Lättlagat dessutom :D

Annie

2019-01-13

Gott för oss som aldrig provat Ramen tidigare!

Coop

2019-01-10

Hej Magnus! Äggen kokas till krämig konsistens och för att få dem att hålla ihop och servera dem som halvor så är det enklast att använda en sked för att få ur dem ur skalen. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Magnus

2019-01-08

”Gröp ur ägget med en sked”..... vad menas med det?!?

Coop

2018-11-21

Sofia: Hej! Det ska finnas en knapp för "Köp varor" och en för "Till receptet". Ser du den knappen? Mvh Elsa, webbredaktör

Sofia

2018-11-21

Varför står det på vissa recept ”köp varor” och att det går inte att klicka för att se receptet?

Elisabeth

2018-11-04

Jättegott, men hade önskat lite mer yta på köttet så steker den nog i pannan först nästa gång 👍🏻

Bengt

2018-10-22

Det blev bra, får se vad ni andra kommer att föreslå förbättringar.

Mikael

2018-10-21

Vilken temperatur ska ugnen ha för köttet?

Liknande recept

Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(184)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(127)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(29)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 skivor fläskkarré
  • 200 g champinjoner, delade
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk japansk soja
  • Buljong
  • 1 liter vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 0.5 dl fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • Till servering
  • 4 ägg
  • 250 g äggnudlar
  • 100 g salladslök
  • 2 msk sesamfrön, rostade

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(115)

Värmande ramen med asiatiska kryddor, fläsk, ägg, nudlar och champinjoner. En matig soppa av Lotta Lundgren, perfekt till middag.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vänd runt karré och champinjoner i sesamolja och soja. Lägg köttet i en trång form och lägg svampen ovanpå. Stek mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Blanda alla ingredienser till buljongen i en kastrull och värm. Tillsätt skyn från det stekta köttet till buljongen. Smaka av och späd med vatten om buljongen är för salt.
  3. Lägg ner äggen i kokande vatten, låt koka i exakt 6 min och spola av med kallt vatten. Dela dem på mitten med skalet på och gröp ur ägget med en sked.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skiva salladslökarna fint, även det gröna. Skiva köttet tunt och dela eventuellt på svamparna. Fördela nudlarna i fyra tallrikar, toppa med kött, svamp, ägg och salladslök. Slå över den heta buljongen, strö över rostade sesamfrön och servera.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marielle

2020-10-27

Har gjort det här många gånger. Brukar krypa upp köttet med lite torkad ingefära och några nypor chili för mer sting. Till servering lägger jag alltid en näve majs, edamamebönor och strimlad morot. Blir visserligen lite dyrare/portion

Emilia

2020-09-02

För lite grönsaker i, saknade även något sting i soppan.

Coop

2020-02-03

Hej Hanna! Det är beräknat på 350 g fläskkarré /Maja (redaktör)

Hanna

2020-01-22

Hur mkt fläskkarré är "2 skivor"?

Liza

2020-01-16

Det står inte hur mycket soja det ska vara med champinjonerna och fläsket.

Malin

2020-01-08

Jätte god!

Barbro

2019-12-06

Mums har gjorts flera gånger

Ann

2019-02-26

Jättegott, väl värt att pröva!

Malin

2019-01-30

Underbart! Tack Lotta!!!

Martina

2019-01-23

Jättegott!!!! Lade till vitpeppar, chiliflakes och färsk persilja... mums!

Isabelle

2019-01-15

Riktigt gott! Bland det godaste jag ätit. Lättlagat dessutom :D

Annie

2019-01-13

Gott för oss som aldrig provat Ramen tidigare!

Coop

2019-01-10

Hej Magnus! Äggen kokas till krämig konsistens och för att få dem att hålla ihop och servera dem som halvor så är det enklast att använda en sked för att få ur dem ur skalen. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Magnus

2019-01-08

”Gröp ur ägget med en sked”..... vad menas med det?!?

Coop

2018-11-21

Sofia: Hej! Det ska finnas en knapp för "Köp varor" och en för "Till receptet". Ser du den knappen? Mvh Elsa, webbredaktör

Sofia

2018-11-21

Varför står det på vissa recept ”köp varor” och att det går inte att klicka för att se receptet?

Elisabeth

2018-11-04

Jättegott, men hade önskat lite mer yta på köttet så steker den nog i pannan först nästa gång 👍🏻

Bengt

2018-10-22

Det blev bra, får se vad ni andra kommer att föreslå förbättringar.

Mikael

2018-10-21

Vilken temperatur ska ugnen ha för köttet?

Liknande recept

Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(184)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(127)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(29)