Ramen med salladskål och champinjoner

Betyg (1-5):
3.92 (13 betyg)

Den underbara ramenbuljongen ger nudlarna fantastisk smak.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 22 st
  • 4 ägg
  • 200 g nudlar, valfria
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 150 g salladskål
  • 1 nori-ark, i tunna strimlor
  • 1 kruka färsk koriander (stjälk och blad)
  • 1 lime, i klyftor
  • rostade sesamfrön
  • Buljong
  • 12 dl vatten
  • 2 umamibuljongtärningar
  • 20 g ingefära, strimlad som tändstickor
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 röd chili, skivad
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk råsocker
  • 1 citrongräs
  • Inlagd svamp
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk råsocker
  • 100 g champinjoner
  • 1 morot

Gör så här

  1. Häll vatten och resten av ingredienserna till buljongen i en kastrull. Dela citrongräset på längden och banka lite med baksidan av kniven innan det läggs i. Låt sjuda 15–20 min.

Inlagd svamp:

  1. Rör ihop vatten, vinäger och socker tills sockret smält. Skär champin. jonerna i tunna skivor. Skala och skär moroten i tunna slantar. Vänd ner champinjoner och morot i lagen och låt stå till servering.
  2. Lägg äggen i kokande vatten och koka 5 min. Skölj med kallt vatten. Skala direkt och halvera. Lyft citrongräset ur buljongen.
  3. Lägg i nudlarna och koka tills de är mjuka. Lägg i salladslök, salladskål och noristrimlor. Fördela soppan i skålar. Toppa med inlagd svamp, ägghalvor, koriander och sesamfrön. Servera med limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-01-31

Hej Melker! Om man använder rumstempererade ägg så brukar de inte spricka. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Melker

2019-01-30

Hej, Skulle ni kunna justera så att det inte står att man ska lägga i äggen i det kokande vattnet (punkt 2)? De gör nämligen att äggen spricker.

Jakob

2019-01-18

God och värmande!

Liknande recept

Vegetarisk risnudelwok - Coop

(4)

Nudelsoppa med ägg - Coop

(10)

Glasnudlar med ägg - Coop

(2)

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker - Coop

(5)
22 st
  • Ingredienser 22 st
  • 4 ägg
  • 200 g nudlar, valfria
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 150 g salladskål
  • 1 nori-ark, i tunna strimlor
  • 1 kruka färsk koriander (stjälk och blad)
  • 1 lime, i klyftor
  • rostade sesamfrön
  • Buljong
  • 12 dl vatten
  • 2 umamibuljongtärningar
  • 20 g ingefära, strimlad som tändstickor
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 röd chili, skivad
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk råsocker
  • 1 citrongräs
  • Inlagd svamp
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk råsocker
  • 100 g champinjoner
  • 1 morot

Ramen med salladskål och champinjoner

Betyg (1-5):
3.92 (13 betyg)

Den underbara ramenbuljongen ger nudlarna fantastisk smak.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll vatten och resten av ingredienserna till buljongen i en kastrull. Dela citrongräset på längden och banka lite med baksidan av kniven innan det läggs i. Låt sjuda 15–20 min.

Inlagd svamp:

  1. Rör ihop vatten, vinäger och socker tills sockret smält. Skär champin. jonerna i tunna skivor. Skala och skär moroten i tunna slantar. Vänd ner champinjoner och morot i lagen och låt stå till servering.
  2. Lägg äggen i kokande vatten och koka 5 min. Skölj med kallt vatten. Skala direkt och halvera. Lyft citrongräset ur buljongen.
  3. Lägg i nudlarna och koka tills de är mjuka. Lägg i salladslök, salladskål och noristrimlor. Fördela soppan i skålar. Toppa med inlagd svamp, ägghalvor, koriander och sesamfrön. Servera med limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-01-31

Hej Melker! Om man använder rumstempererade ägg så brukar de inte spricka. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Melker

2019-01-30

Hej, Skulle ni kunna justera så att det inte står att man ska lägga i äggen i det kokande vattnet (punkt 2)? De gör nämligen att äggen spricker.

Jakob

2019-01-18

God och värmande!

Liknande recept

Vegetarisk risnudelwok - Coop

(4)

Nudelsoppa med ägg - Coop

(10)

Glasnudlar med ägg - Coop

(2)

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker - Coop

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies