Ramen med salladskål och champinjoner

Betyg (1-5):
4.06 (16 betyg)

Japansk nudelsoppa där buljongen är rättens centrum. Denna underbara ramenbuljong ger nudlarna och grönsakerna fantastisk smak och tillsammans med ägghalvor och inlagd svamp blir det här en riktig succé!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (22)
  • 4 ägg
  • 200 g nudlar, valfria
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 150 g salladskål
  • 1 nori-ark, i tunna strimlor
  • 1 kruka färsk koriander (stjälk och blad)
  • 1 lime, i klyftor
  • rostade sesamfrön
  • Buljong
  • 12 dl vatten
  • 2 umamibuljongtärningar
  • 20 g ingefära, strimlad som tändstickor
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 röd chili, skivad
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk råsocker
  • 1 citrongräs
  • Inlagd svamp
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk råsocker
  • 100 g champinjoner
  • 1 morot

Gör så här

  1. Häll vatten och resten av ingredienserna till buljongen i en kastrull. Dela citrongräset på längden och banka lite med baksidan av kniven innan det läggs i. Låt sjuda 15–20 min.

Inlagd svamp:

  1. Rör ihop vatten, vinäger och socker tills sockret smält. Skär champin. jonerna i tunna skivor. Skala och skär moroten i tunna slantar. Vänd ner champinjoner och morot i lagen och låt stå till servering.
  2. Lägg äggen i kokande vatten och koka 5 min. Skölj med kallt vatten. Skala direkt och halvera. Lyft citrongräset ur buljongen.
  3. Lägg i nudlarna och koka tills de är mjuka. Lägg i salladslök, salladskål och noristrimlor. Fördela soppan i skålar. Toppa med inlagd svamp, ägghalvor, koriander och sesamfrön. Servera med limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-01-31

Hej Melker! Om man använder rumstempererade ägg så brukar de inte spricka. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Melker

2019-01-30

Hej, Skulle ni kunna justera så att det inte står att man ska lägga i äggen i det kokande vattnet (punkt 2)? De gör nämligen att äggen spricker.

Jakob

2019-01-18

God och värmande!

Liknande recept

Glasnudlar med ägg

(3)

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

(6)

Vegetarisk risnudelwok

(4)

Nudelsoppa med ägg

(10)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 4 ägg
  • 200 g nudlar, valfria
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 150 g salladskål
  • 1 nori-ark, i tunna strimlor
  • 1 kruka färsk koriander (stjälk och blad)
  • 1 lime, i klyftor
  • rostade sesamfrön
  • Buljong
  • 12 dl vatten
  • 2 umamibuljongtärningar
  • 20 g ingefära, strimlad som tändstickor
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 röd chili, skivad
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk råsocker
  • 1 citrongräs
  • Inlagd svamp
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk råsocker
  • 100 g champinjoner
  • 1 morot

Ramen med salladskål och champinjoner

Betyg (1-5):
4.06 (16 betyg)

Japansk nudelsoppa där buljongen är rättens centrum. Denna underbara ramenbuljong ger nudlarna och grönsakerna fantastisk smak och tillsammans med ägghalvor och inlagd svamp blir det här en riktig succé!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll vatten och resten av ingredienserna till buljongen i en kastrull. Dela citrongräset på längden och banka lite med baksidan av kniven innan det läggs i. Låt sjuda 15–20 min.

Inlagd svamp:

  1. Rör ihop vatten, vinäger och socker tills sockret smält. Skär champin. jonerna i tunna skivor. Skala och skär moroten i tunna slantar. Vänd ner champinjoner och morot i lagen och låt stå till servering.
  2. Lägg äggen i kokande vatten och koka 5 min. Skölj med kallt vatten. Skala direkt och halvera. Lyft citrongräset ur buljongen.
  3. Lägg i nudlarna och koka tills de är mjuka. Lägg i salladslök, salladskål och noristrimlor. Fördela soppan i skålar. Toppa med inlagd svamp, ägghalvor, koriander och sesamfrön. Servera med limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-01-31

Hej Melker! Om man använder rumstempererade ägg så brukar de inte spricka. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Melker

2019-01-30

Hej, Skulle ni kunna justera så att det inte står att man ska lägga i äggen i det kokande vattnet (punkt 2)? De gör nämligen att äggen spricker.

Jakob

2019-01-18

God och värmande!

Liknande recept

Glasnudlar med ägg

(3)

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

(6)

Vegetarisk risnudelwok

(4)

Nudelsoppa med ägg

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies