För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ramen med chilichampinjoner och ägg

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Ramen, en värmande och smakrik buljongsoppa med champinjoner, salladskål, nudlar och ägg som smaksatts med soja, fisksås och ingefära.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g risnudlar
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk sesamfrön, torrostade
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk risvinäger
  • 150 g salladskål
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 4 löskokta ägg, skalade, halverade
  • 0.5 dl rostad lök
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • sesamfrön, torrostade
  • Buljong
  • 1 liter vatten
  • 2 umamibuljongtärningar
  • 2 msk japansk soja
  • 0.5 msk fisksås
  • 20 g färsk ingefära, tunt strimlad
  • 2 stjärnanis

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Koka upp alla ingredienser till buljongen. Skiva champinjonerna och blanda med sesamfrön, sambal oelek, honung och risvinäger. Strimla salladskålen och salladslöken.
  2. Lägg nudlarna i botten på 4 skålar och häll över buljongen. Fördela champinjonblandningen, salladskål, salladslök, ägg och chili ovanpå. Servera med rostad lök och sesamfrön.

Tips

Servera gärna med pocherat ägg, se recept på coop.se

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2020-01-25

En riktigt god och mustig soppa. Hade färdigstekt kyckling i stället för ägghalvor och kompletterade med färsk spenat! Kommer att göra denna soppa flera gånger. Bra recept 👍🏼❤️

Liknande recept

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

(6)

Nudelsoppa med ägg

(10)

Ramen med salladskål och champinjoner

(16)

Vegetarisk risnudelwok

(5)

Glasnudlar med ägg

(3)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 250 g risnudlar
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk sesamfrön, torrostade
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk risvinäger
  • 150 g salladskål
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 4 löskokta ägg, skalade, halverade
  • 0.5 dl rostad lök
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • sesamfrön, torrostade
  • Buljong
  • 1 liter vatten
  • 2 umamibuljongtärningar
  • 2 msk japansk soja
  • 0.5 msk fisksås
  • 20 g färsk ingefära, tunt strimlad
  • 2 stjärnanis

Ramen med chilichampinjoner och ägg

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Ramen, en värmande och smakrik buljongsoppa med champinjoner, salladskål, nudlar och ägg som smaksatts med soja, fisksås och ingefära.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Koka upp alla ingredienser till buljongen. Skiva champinjonerna och blanda med sesamfrön, sambal oelek, honung och risvinäger. Strimla salladskålen och salladslöken.
  2. Lägg nudlarna i botten på 4 skålar och häll över buljongen. Fördela champinjonblandningen, salladskål, salladslök, ägg och chili ovanpå. Servera med rostad lök och sesamfrön.

Tips

Servera gärna med pocherat ägg, se recept på coop.se

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2020-01-25

En riktigt god och mustig soppa. Hade färdigstekt kyckling i stället för ägghalvor och kompletterade med färsk spenat! Kommer att göra denna soppa flera gånger. Bra recept 👍🏼❤️

Liknande recept

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

(6)

Nudelsoppa med ägg

(10)

Ramen med salladskål och champinjoner

(16)

Vegetarisk risnudelwok

(5)

Glasnudlar med ägg

(3)