Rabarbersaft med två smaker

Rabarbersaft med två smaker

3.56 (73 betyg)

Koka din egen saft med smak av rabarber, lime och kanel.

  • Ingredienser 5

Tillagningstid: 1 dygn + 20 minuter

Ingredienser

1,5 liter
  • 1 kg skivad rabarber
  • 1.5 liter kokande vatten
  • 6.5 dl rörsocker
Smaksättning 1:
  • 3 lime, saften av + rivet skal av 2 lime
Smaksättning 2:
  • 1 kanelstång ev 2
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg rabarberbitarna i en rymlig kastrull eller gryta. Slå det kokande vattnet över och tillsätt valfri smaksättning. Låt stå och dra i rumstemperatur i ett dygn.

  2. 2

    Sila saften genom en silduk eller ett durkslag och häll tillbaka den klara vätskan i kastrullen. Tillsätt socker och värm under omrörning tills sockerkristallerna har löst sig.

  3. 3

    När saften är 80 grader (använd en hushållstermometer) är den klar. Häll saften på rengjorda, varma flaskor, ända upp till kanten och förslut direkt, så att vacuum bildas när saften svalnat. Håller upp till ett år.

Sätt ett betyg

16 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Andreas

    Lagar årets första sats med detta recept. Har användt det två tidigare år med och gillat både kanel,citron och lime i. Otroligt enkelt sätt att göra saft.

  • Pirjo Björk

    Väldigt god o frisk smak med lime i.Har ej provat med kanel i än.Ska bli.

  • Kristina Vidner

    Makalöst god saft med kanel som smaksättare! Späd med kolsyrat vatten och det blir fest!!

  • Gun Pedersen

    Med hur mycket vatten ska den späs ut

Visa fler