Rabarbermuffins med kardemumma

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.58 (67 betyg)

Vem tackar nej till dessa hembakade muffins med rabarber och kardemumma! Enkla att baka och perfekt att bjuda på till fika och kalas.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 dl rörsocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk stött eller malen kardemumma
  • 1.5 dl gammaldags mjölk, 4% eller standardmjölk
  • 1 tunt skivad rabarberstjälk

Gör så här

  1. Ställ muffinsformar på en plåt eller i en långpanna. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Häll i mjölken och rör ordentligt. Fördela smeten i formarna.
  3. Vänd rabarberbitarna i lite socker och stick ned dem i smeten. Grädda cirka 15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-09-25

Jättegoda! Jag har alltid i lite extra smet i formarna så det blir stora muffins. Och sen lägger jag lite rabarber i mitten också så det blir en liten "surprise" inuti samt en massa rabarber på toppen! Ska prova ha i lite hallon nån dag också!

Kajsa

2014-07-09

Gjorde en frukost-verision på 2 dl vetemjöl, 1.5 dl grahamsmjöl och 0.5 dl Fibrex (råfibrer). Minskade även mängden socker till 1.25 dl.

yvonne karlsson

2014-05-06

Härliga muffins med vårsmak!

Wilgott

2014-02-04

Supergoda höga och luftiga muffins.

Mia

2013-09-30

Verkligen supergoda!! Nästa gång gör jag en dubbel sats

Maria

2013-07-01

Veldig bra oppskrift! Ble kjempegodt:)

Sissi

2012-07-11

Vilket kanonrecept! Har bakat det många gånger nu med lyckat resultat varje gång. Idag bytte jag ut rabarbern och kardemumman mot blåbär och gjorde även en sats m smultron... såå saftiga & goda.

Lena

2012-06-09

Mina muffins blev inte så höga, vad kan det bero på?

Checkbox Coop

2012-05-23

Ja vispa med elvisp för att få smör och socker pösigt.

Helen

2012-05-22

Kan man vispa med elvisp?

Checkbox Coop

2012-05-20

Nej, det ska inte vara smält.

jenny

2012-05-19

Skall smöret vara smält?Svårt att få till pösigt med osmält smör märkte jag...

Kristina Malmberg

2012-05-10

utmärkt goda och snabba att baka. OBS! Jag har ny e-postadress.

Liknande recept

Spara recept

Enkel banankaka

Betyg
Betyg
(136)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 dl rörsocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk stött eller malen kardemumma
  • 1.5 dl gammaldags mjölk, 4% eller standardmjölk
  • 1 tunt skivad rabarberstjälk

Rabarbermuffins med kardemumma

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.58 (67 betyg)

Vem tackar nej till dessa hembakade muffins med rabarber och kardemumma! Enkla att baka och perfekt att bjuda på till fika och kalas.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ställ muffinsformar på en plåt eller i en långpanna. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Häll i mjölken och rör ordentligt. Fördela smeten i formarna.
  3. Vänd rabarberbitarna i lite socker och stick ned dem i smeten. Grädda cirka 15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-09-25

Jättegoda! Jag har alltid i lite extra smet i formarna så det blir stora muffins. Och sen lägger jag lite rabarber i mitten också så det blir en liten "surprise" inuti samt en massa rabarber på toppen! Ska prova ha i lite hallon nån dag också!

Kajsa

2014-07-09

Gjorde en frukost-verision på 2 dl vetemjöl, 1.5 dl grahamsmjöl och 0.5 dl Fibrex (råfibrer). Minskade även mängden socker till 1.25 dl.

yvonne karlsson

2014-05-06

Härliga muffins med vårsmak!

Wilgott

2014-02-04

Supergoda höga och luftiga muffins.

Mia

2013-09-30

Verkligen supergoda!! Nästa gång gör jag en dubbel sats

Maria

2013-07-01

Veldig bra oppskrift! Ble kjempegodt:)

Sissi

2012-07-11

Vilket kanonrecept! Har bakat det många gånger nu med lyckat resultat varje gång. Idag bytte jag ut rabarbern och kardemumman mot blåbär och gjorde även en sats m smultron... såå saftiga & goda.

Lena

2012-06-09

Mina muffins blev inte så höga, vad kan det bero på?

Checkbox Coop

2012-05-23

Ja vispa med elvisp för att få smör och socker pösigt.

Helen

2012-05-22

Kan man vispa med elvisp?

Checkbox Coop

2012-05-20

Nej, det ska inte vara smält.

jenny

2012-05-19

Skall smöret vara smält?Svårt att få till pösigt med osmält smör märkte jag...

Kristina Malmberg

2012-05-10

utmärkt goda och snabba att baka. OBS! Jag har ny e-postadress.

Liknande recept

Spara recept

Enkel banankaka

Betyg
Betyg
(136)