Rabarbergrottor

Rabarbergrottor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Grottor är en kakfavorit, denna med en ny fyllning av rabarber. Recept av Karoline Jönsson.

Tillagningstid: 30 min + 30 min att göra sylt
Ugnstemperatur:175º
30 stycken
  • 200 g mjölkfritt margarin eller smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 4.5 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
  • Rabarbersylt
  • 200 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron, finrivet skal och ½ dl pressad saft
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här

  1. Skär rabarbern i bitar och blanda med socker, citron och vaniljpulver. Låt koka tills det liknar en sylt, ca 15 min. Ta från värmen och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt smöret. Arbeta snabbt ihop till en deg med händerna. Överarbeta inte degen.
  3. Lägg degen på bänkskivan och rulla ut till en ca 30 cm lång rulle, dela i 30 bitar. Rulla varje bit till en boll. Lägg bollen i en pappersform, eller på en plåt med bakplåtspapper, och gör en fördjupning med ett finger.
  4. Fyll groparna med ½–1 tsk sylt. Baka kakorna mitt i ugnen 15–18 min. Låt kallna.

Tips

Går såklart lika bra att ta en färdig sylt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jennie

2020-08-12

Visst måste det vara missat att det ska vara socker i degen? Jag har aldrig gjort "grottkakor" tidigare, men tyckte att det var konstigt om de inte skulle smaka sött. Tittade på ett annat recept och då var det 1 dl socker (samma mängder av övriga ingredienser), så jag la till det.

Rabarbergrottor
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 200 g mjölkfritt margarin eller smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 4.5 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
  • Rabarbersylt
  • 200 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron, finrivet skal och ½ dl pressad saft
  • 1 krm vaniljpulver

Rabarbergrottor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Grottor är en kakfavorit, denna med en ny fyllning av rabarber. Recept av Karoline Jönsson.

Tillagningstid: 30 min + 30 min att göra sylt
Ugnstemperatur:175º
30 stycken

Gör så här

  1. Skär rabarbern i bitar och blanda med socker, citron och vaniljpulver. Låt koka tills det liknar en sylt, ca 15 min. Ta från värmen och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt smöret. Arbeta snabbt ihop till en deg med händerna. Överarbeta inte degen.
  3. Lägg degen på bänkskivan och rulla ut till en ca 30 cm lång rulle, dela i 30 bitar. Rulla varje bit till en boll. Lägg bollen i en pappersform, eller på en plåt med bakplåtspapper, och gör en fördjupning med ett finger.
  4. Fyll groparna med ½–1 tsk sylt. Baka kakorna mitt i ugnen 15–18 min. Låt kallna.

Tips

Går såklart lika bra att ta en färdig sylt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jennie

2020-08-12

Visst måste det vara missat att det ska vara socker i degen? Jag har aldrig gjort "grottkakor" tidigare, men tyckte att det var konstigt om de inte skulle smaka sött. Tittade på ett annat recept och då var det 1 dl socker (samma mängder av övriga ingredienser), så jag la till det.