Rabarbercurd med mascarponekräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.89 (74 betyg)

Nyskördad rabarber kokas till en sötsyrlig curd och får sällskap av mild mascarponekräm.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g skivad rabarber
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk maizena
  • 2 msk limesaft
  • 3 ägg, endast gulan
  • 30 g smör
  • Mascarponekräm:
  • 3 ägg
  • 0.75 dl strösocker
  • 250 g mascarpone

Gör så här

  1. Lägg rabarber, socker och vatten i en kastrull. Låt rabarbern koka sönder, ca 5 min.
  2. Blanda maizena och limesaft och rör ner.
  3. Dra av från värmen. Tillsätt äggulorna och smöret under omrörning. Ställ tillbaka på plattan på låg värme. Rör tills curden tjocknat. Låt kallna.

Mascarponekräm

  1. Separera äggvitan och gulan i två bunkar. Vispa gulorna och socker pösigt och rör ner mascarpone. Vispa vitorna till ett fast skum och vänd ner i mascarponeblandningen.
  2. Häll rabarbercurd i glas. Fyll på med mascarponekrämen. Toppa med krossade skorpor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-06-03

Hej Bodil! Det ska vara 1,5 dl socker i curden. /Maja, redaktör

Bodil

2020-05-29

Hur mycket socker ska det vara i curden?

Carina

2015-07-23

Håller med om att det räcker till fler än receptet säger men OJ SÅ GOTT!!!!

Ellen

2015-02-01

Det blev gott, men förstår mig verkligen inte på portionerna. Gjorde dubbel sats för att det skulle räcka till 8 pers, men det blev ganska mycket över av både rabarbercurd och mascarpponekräm. Känns som att detta recept räcker till minst 6 pers från början.

Christina Aasa Bygdell

2014-06-19

Den godaste efterrätt jag ätit på länge!

Liknande recept

Spara recept

Rulltårta med banan och passionsfrukt

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarberpaj med kardemumma

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Äppelkaka med kanel

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gratinerade aprikoser

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Zuleikatårta

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Påskdessert med citroncurd

Betyg
Betyg
(8)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 250 g skivad rabarber
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk maizena
  • 2 msk limesaft
  • 3 ägg, endast gulan
  • 30 g smör
  • Mascarponekräm:
  • 3 ägg
  • 0.75 dl strösocker
  • 250 g mascarpone

Rabarbercurd med mascarponekräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.89 (74 betyg)

Nyskördad rabarber kokas till en sötsyrlig curd och får sällskap av mild mascarponekräm.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg rabarber, socker och vatten i en kastrull. Låt rabarbern koka sönder, ca 5 min.
  2. Blanda maizena och limesaft och rör ner.
  3. Dra av från värmen. Tillsätt äggulorna och smöret under omrörning. Ställ tillbaka på plattan på låg värme. Rör tills curden tjocknat. Låt kallna.

Mascarponekräm

  1. Separera äggvitan och gulan i två bunkar. Vispa gulorna och socker pösigt och rör ner mascarpone. Vispa vitorna till ett fast skum och vänd ner i mascarponeblandningen.
  2. Häll rabarbercurd i glas. Fyll på med mascarponekrämen. Toppa med krossade skorpor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-06-03

Hej Bodil! Det ska vara 1,5 dl socker i curden. /Maja, redaktör

Bodil

2020-05-29

Hur mycket socker ska det vara i curden?

Carina

2015-07-23

Håller med om att det räcker till fler än receptet säger men OJ SÅ GOTT!!!!

Ellen

2015-02-01

Det blev gott, men förstår mig verkligen inte på portionerna. Gjorde dubbel sats för att det skulle räcka till 8 pers, men det blev ganska mycket över av både rabarbercurd och mascarpponekräm. Känns som att detta recept räcker till minst 6 pers från början.

Christina Aasa Bygdell

2014-06-19

Den godaste efterrätt jag ätit på länge!

Liknande recept

Spara recept

Rulltårta med banan och passionsfrukt

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarberpaj med kardemumma

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Äppelkaka med kanel

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gratinerade aprikoser

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Zuleikatårta

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Påskdessert med citroncurd

Betyg
Betyg
(8)