För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min + tid att kallna
Ugnstemperatur:200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Crunch
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • Rabarberkompott
  • 2 citrongräs
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 kg rabarber, i bitar (ev skalad)
  • Till servering
  • vispgrädde eller vaniljglass

Gör så här

  1. Crunch: Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till crunchet. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 10–15 min. Dela i mindre bitar. Låt kallna.

Rabarberkompott:

  1. Dela citrongräset på längden och krama/gnugga det så att smakerna lättare ska kunna komma ut. Koka socker, vatten och citrongräs ca 10 min till en simmig sockerlag. Häll ner hälften av rabarbern i lagen och låt koka 5–6 min.
  2. Rör om då och då. Ta kastrullen från värmen och vänd varsamt ner resten av rabarbern. Lyft bort citrongräset. Låt kallna.
  3. Häll upp i serveringsglas och servera crunch och grädde eller glass vid sidan om.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2017-06-19

Till Lena: Man ska ta bort citrongräset.

Lena

2017-06-11

Ska man lyfta ut citrongräset före man lägger i rabarbern, eller vad gör man med citrongräset?

Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(6)

Banoffee-paj

(112)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(59)

Vit chokladtryffel

(39)

Bärbägare

(14)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • Crunch
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • Rabarberkompott
  • 2 citrongräs
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 kg rabarber, i bitar (ev skalad)
  • Till servering
  • vispgrädde eller vaniljglass

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min + tid att kallna
Ugnstemperatur:200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Crunch: Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till crunchet. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 10–15 min. Dela i mindre bitar. Låt kallna.

Rabarberkompott:

  1. Dela citrongräset på längden och krama/gnugga det så att smakerna lättare ska kunna komma ut. Koka socker, vatten och citrongräs ca 10 min till en simmig sockerlag. Häll ner hälften av rabarbern i lagen och låt koka 5–6 min.
  2. Rör om då och då. Ta kastrullen från värmen och vänd varsamt ner resten av rabarbern. Lyft bort citrongräset. Låt kallna.
  3. Häll upp i serveringsglas och servera crunch och grädde eller glass vid sidan om.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2017-06-19

Till Lena: Man ska ta bort citrongräset.

Lena

2017-06-11

Ska man lyfta ut citrongräset före man lägger i rabarbern, eller vad gör man med citrongräset?

Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(6)

Banoffee-paj

(112)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(59)

Vit chokladtryffel

(39)

Bärbägare

(14)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)