Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 30 min + tid att kallna
Ugnstemperatur:200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Crunch
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • Rabarberkompott
  • 2 citrongräs
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 kg rabarber, i bitar (ev skalad)
  • Till servering
  • vispgrädde eller vaniljglass

Gör så här

  1. Crunch: Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till crunchet. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 10–15 min. Dela i mindre bitar. Låt kallna.

Rabarberkompott:

  1. Dela citrongräset på längden och krama/gnugga det så att smakerna lättare ska kunna komma ut. Koka socker, vatten och citrongräs ca 10 min till en simmig sockerlag. Häll ner hälften av rabarbern i lagen och låt koka 5–6 min.
  2. Rör om då och då. Ta kastrullen från värmen och vänd varsamt ner resten av rabarbern. Lyft bort citrongräset. Låt kallna.
  3. Häll upp i serveringsglas och servera crunch och grädde eller glass vid sidan om.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2017-06-19

Till Lena: Man ska ta bort citrongräset.

Lena

2017-06-11

Ska man lyfta ut citrongräset före man lägger i rabarbern, eller vad gör man med citrongräset?

Liknande recept

Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Smarriga havrekorgar

Betyg
Betyg
(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • Crunch
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • Rabarberkompott
  • 2 citrongräs
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 kg rabarber, i bitar (ev skalad)
  • Till servering
  • vispgrädde eller vaniljglass

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 30 min + tid att kallna
Ugnstemperatur:200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Crunch: Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till crunchet. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 10–15 min. Dela i mindre bitar. Låt kallna.

Rabarberkompott:

  1. Dela citrongräset på längden och krama/gnugga det så att smakerna lättare ska kunna komma ut. Koka socker, vatten och citrongräs ca 10 min till en simmig sockerlag. Häll ner hälften av rabarbern i lagen och låt koka 5–6 min.
  2. Rör om då och då. Ta kastrullen från värmen och vänd varsamt ner resten av rabarbern. Lyft bort citrongräset. Låt kallna.
  3. Häll upp i serveringsglas och servera crunch och grädde eller glass vid sidan om.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2017-06-19

Till Lena: Man ska ta bort citrongräset.

Lena

2017-06-11

Ska man lyfta ut citrongräset före man lägger i rabarbern, eller vad gör man med citrongräset?

Liknande recept

Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Smarriga havrekorgar

Betyg
Betyg
(0)