Queneller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Franska tjusiga fiskfärsbullar i en härlig gräddsås med smak av citron.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g skinnfri fiskfilé, t ex lax eller gädda
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg, dela upp vitan och gulan
  • 2 dl mellangrädde
  • 0.5 tsk salt
  • Kokning:
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 3 msk vetemjöl
  • 0.5 fiskbuljongtärning
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 dl mellangrädde
  • 0.3 tsk citron, pressad saft
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1.5 krm dragon
  • 1 dl riven ost
  • 0.5 krm salt
  • Tillbehör:
  • 1 kg potatis
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • svartpeppar
  • 2 msk hackad dill
  • 400 g kokta blandade gröna bönor
  • salt

Gör så här

  1. Dela fisken i mindre bitar. Finfördela dem tillsammans med salt, peppar, potatismjöl och äggvita i matberedare. Häll ner grädden genom matarröret och kör till en slät färs.
  2. Koka upp vatten och salt i en vid kastrull. Forma den ganska lösa färsen med vattensköljda händer till 12 bollar. Lägg ner dem i det heta vattnet, en och en med hjälp av en matsked, och sjud under lock cirka 10 minuter. Spara spadet till såsen.

Sås

  1. Vispa ut mjölet i lite mindre än hälften av kokspadet i en kastrull, koka upp under omrörning och tillsätt buljongtärning eller fond och fett. Sjud såsen 3-4 minuter. Ta kastrullen från spisen och vispa ner äggulan blandad med grädden. Smaka av med citron, salt och kryddor.
  2. Koka potatisen till den blir mjuk. Mosa med mjölk, grädde, smör och smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg quenellerna i mitten av en ugnssäker form, spritsa eller klicka ut potatismoset runt om. Häll såsen över fisken och strö över osten. Gratinera i ugnen cirka 15 minuter.Strö över dill och servera med bönor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rökt lax och spenat i paket

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxpudding med gravad lax

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Sudado med sötpotatisaioli

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

Betyg
Betyg
(63)
25 st
  • Ingredienser (25)
  • 400 g skinnfri fiskfilé, t ex lax eller gädda
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg, dela upp vitan och gulan
  • 2 dl mellangrädde
  • 0.5 tsk salt
  • Kokning:
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 3 msk vetemjöl
  • 0.5 fiskbuljongtärning
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 dl mellangrädde
  • 0.3 tsk citron, pressad saft
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1.5 krm dragon
  • 1 dl riven ost
  • 0.5 krm salt
  • Tillbehör:
  • 1 kg potatis
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • svartpeppar
  • 2 msk hackad dill
  • 400 g kokta blandade gröna bönor
  • salt

Queneller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Franska tjusiga fiskfärsbullar i en härlig gräddsås med smak av citron.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela fisken i mindre bitar. Finfördela dem tillsammans med salt, peppar, potatismjöl och äggvita i matberedare. Häll ner grädden genom matarröret och kör till en slät färs.
  2. Koka upp vatten och salt i en vid kastrull. Forma den ganska lösa färsen med vattensköljda händer till 12 bollar. Lägg ner dem i det heta vattnet, en och en med hjälp av en matsked, och sjud under lock cirka 10 minuter. Spara spadet till såsen.

Sås

  1. Vispa ut mjölet i lite mindre än hälften av kokspadet i en kastrull, koka upp under omrörning och tillsätt buljongtärning eller fond och fett. Sjud såsen 3-4 minuter. Ta kastrullen från spisen och vispa ner äggulan blandad med grädden. Smaka av med citron, salt och kryddor.
  2. Koka potatisen till den blir mjuk. Mosa med mjölk, grädde, smör och smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg quenellerna i mitten av en ugnssäker form, spritsa eller klicka ut potatismoset runt om. Häll såsen över fisken och strö över osten. Gratinera i ugnen cirka 15 minuter.Strö över dill och servera med bönor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rökt lax och spenat i paket

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxpudding med gravad lax

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Sudado med sötpotatisaioli

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

Betyg
Betyg
(63)