För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pulled pork tacos

Betyg (1-5):
2.2 (61 betyg)

Pulled pork tacos med vitlök, bbq-sås, svarta bönor och tomater. Servera i tortillabröd tillsammans med strimlad vitkål.

Tillagningstid: 20 min + 40 min att koka
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fläskkarré benfri, i skivor
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vatten
  • 2 msk barbequesås
  • 380 g kokta svarta bönor, på burk (bruttovikt)
  • 2 tomater, tärnade
  • Till servering
  • 320 g tortillabröd, medium
  • 200 g vitkål, tunt strimlad

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och stek köttet med kryddor och vitlök. Salta och häll på vatten så det täcker.
  2. Låt puttra med lock ca 40 min, späd med mer vatten under tiden om det behövs, tills köttet går att dra isär med en gaffel. Om det finns mycket vätska kvar i kastrullen, låt koka ett tag utan lock i slutet.
  3. Dra isär allt kött till strimlor och blanda med bbq-sås, bönor och tomater. Servera i tortillabröd med tunt strimlad vitkål.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-09-17

Hej Kjetil. Tråkigt att höra att det inte fungerade. Tacosen är provlagad av vårt provkök. Testa att tillsätta lite vatten i början och spä på om det behövs. Mvh/Maja, redaktör

KJETIL

2020-09-11

Kan det verkligen vara rätt med 7dl vatten? Jag fick hälla bort nästan allt efter 1 timme och smaken blir väldigt utspädd. Om jag ska testa att göra om gissar jag att det är tillräckligt med 1-2dl så att det puttra lite i botten av grytan.

Checkbox Coop

2020-04-15

Hej Eva! Det är precis som du skriver att köttet ska vara i skivor. Vi har ändrat det nu. Tack för att du uppmärksammade oss. Mvh Maja (redaktör)

Eva

2020-04-07

Köttet kanske skulle vara i skivor🤔men då måste det stå. Ett halvt kilo kokar man inte hört på 40 minuter. Helt missvisande

Eva

2020-04-07

Tiden kan omöjligt stämma,köttet har puttrat nu i1,5 timmar o går absolut inte dra isär

Liknande recept

Borsjtj med kryddig korv

(27)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(23)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(82)

Kycklingbollar med dill och citron

(86)

Köttfärspirog

(48)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(34)

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

(80)

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(68)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g fläskkarré benfri, i skivor
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vatten
  • 2 msk barbequesås
  • 380 g kokta svarta bönor, på burk (bruttovikt)
  • 2 tomater, tärnade
  • Till servering
  • 320 g tortillabröd, medium
  • 200 g vitkål, tunt strimlad

Pulled pork tacos

Betyg (1-5):
2.2 (61 betyg)

Pulled pork tacos med vitlök, bbq-sås, svarta bönor och tomater. Servera i tortillabröd tillsammans med strimlad vitkål.

Tillagningstid: 20 min + 40 min att koka
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och stek köttet med kryddor och vitlök. Salta och häll på vatten så det täcker.
  2. Låt puttra med lock ca 40 min, späd med mer vatten under tiden om det behövs, tills köttet går att dra isär med en gaffel. Om det finns mycket vätska kvar i kastrullen, låt koka ett tag utan lock i slutet.
  3. Dra isär allt kött till strimlor och blanda med bbq-sås, bönor och tomater. Servera i tortillabröd med tunt strimlad vitkål.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-09-17

Hej Kjetil. Tråkigt att höra att det inte fungerade. Tacosen är provlagad av vårt provkök. Testa att tillsätta lite vatten i början och spä på om det behövs. Mvh/Maja, redaktör

KJETIL

2020-09-11

Kan det verkligen vara rätt med 7dl vatten? Jag fick hälla bort nästan allt efter 1 timme och smaken blir väldigt utspädd. Om jag ska testa att göra om gissar jag att det är tillräckligt med 1-2dl så att det puttra lite i botten av grytan.

Checkbox Coop

2020-04-15

Hej Eva! Det är precis som du skriver att köttet ska vara i skivor. Vi har ändrat det nu. Tack för att du uppmärksammade oss. Mvh Maja (redaktör)

Eva

2020-04-07

Köttet kanske skulle vara i skivor🤔men då måste det stå. Ett halvt kilo kokar man inte hört på 40 minuter. Helt missvisande

Eva

2020-04-07

Tiden kan omöjligt stämma,köttet har puttrat nu i1,5 timmar o går absolut inte dra isär

Liknande recept

Borsjtj med kryddig korv

(27)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(23)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(82)

Kycklingbollar med dill och citron

(86)

Köttfärspirog

(48)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(34)

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

(80)

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(68)