Pulled kyckling, sötpotatiskräm och picklad ananas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Så gott med picklad ananas till rökig kyckling och sötpotatiskräm. Lena Söderström

Tillagningstid: 40 min + 1 tim i ugn
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 1 dl barbequesås
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • Sötpotatiskräm
  • 600 g sötpotatis
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • Picklad ananas
  • 1 liten ananas
  • 1 röd chili, strimlad
  • 4 kvistar myntablad, bladen
  • 1 lime, pressad saft
  • Till servering
  • tortillabröd
  • gräddfil
  • myntablad och limeklyftor

Gör så här

  1. Picklad ananas: Skär bort skalet och den hårda stocken i mitten på ananasen. Skär ananasen i tunna skivor och vänd runt med chili, mynta och limesaft.
  2. Sätt ugnen på 200°. Krydda kycklingen med salt och lägg den i en ugnssäker gryta med ugnssäkert lock. Tillsätt BBQ-sås och vinäger och blanda väl. Lägg på lock och ställ grytan i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Ta upp och dela kycklingköttet i bitar med hjälp av två gafflar, eller skär det i tunna strimlor.

Sötpotatiskräm:

  1. Dela sötpotatisen på längden och lägg på en ugnsplåt med snittytan nedåt. Rosta i ugnen tills de är mjuka (samtidigt med kycklingen). Gröp ut potatisen ur skalet och mosa till en kräm.
  2. Tillsätt smöret och smaka av med vitlök och salt. Servera kyckling, sötpotatiskräm, picklad ananas och picklad jalapeño på tallrik eller i varma tortillabröd, ev med extra lime och mynta.

Picklad Jalapeño:

  1. Lägg 3 skivade jalapeños i en rengjord glasburk. Koka upp 1 dl vinäger, 1 dl vatten och 1/3 dl socker. Häll lagen över. Låt svalna och ställ i kylen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2021-03-21

Ingen av oss var så förtjust i sötpotatiskrämen, så den står vi nog över nästa gång. Kanske kan ersättas med lite fler fräscha grönsaker istället.

Liknande recept

Spara recept

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Caesarsallad - grundrecept

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingpaj med fajitakrydda

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Röd currygryta med potatis

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kycklingvingar med ingefärsglaze

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

Betyg
Betyg
(3)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 1 dl barbequesås
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • Sötpotatiskräm
  • 600 g sötpotatis
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • Picklad ananas
  • 1 liten ananas
  • 1 röd chili, strimlad
  • 4 kvistar myntablad, bladen
  • 1 lime, pressad saft
  • Till servering
  • tortillabröd
  • gräddfil
  • myntablad och limeklyftor

Pulled kyckling, sötpotatiskräm och picklad ananas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Så gott med picklad ananas till rökig kyckling och sötpotatiskräm. Lena Söderström

Tillagningstid: 40 min + 1 tim i ugn
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad ananas: Skär bort skalet och den hårda stocken i mitten på ananasen. Skär ananasen i tunna skivor och vänd runt med chili, mynta och limesaft.
  2. Sätt ugnen på 200°. Krydda kycklingen med salt och lägg den i en ugnssäker gryta med ugnssäkert lock. Tillsätt BBQ-sås och vinäger och blanda väl. Lägg på lock och ställ grytan i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Ta upp och dela kycklingköttet i bitar med hjälp av två gafflar, eller skär det i tunna strimlor.

Sötpotatiskräm:

  1. Dela sötpotatisen på längden och lägg på en ugnsplåt med snittytan nedåt. Rosta i ugnen tills de är mjuka (samtidigt med kycklingen). Gröp ut potatisen ur skalet och mosa till en kräm.
  2. Tillsätt smöret och smaka av med vitlök och salt. Servera kyckling, sötpotatiskräm, picklad ananas och picklad jalapeño på tallrik eller i varma tortillabröd, ev med extra lime och mynta.

Picklad Jalapeño:

  1. Lägg 3 skivade jalapeños i en rengjord glasburk. Koka upp 1 dl vinäger, 1 dl vatten och 1/3 dl socker. Häll lagen över. Låt svalna och ställ i kylen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2021-03-21

Ingen av oss var så förtjust i sötpotatiskrämen, så den står vi nog över nästa gång. Kanske kan ersättas med lite fler fräscha grönsaker istället.

Liknande recept

Spara recept

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Caesarsallad - grundrecept

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingpaj med fajitakrydda

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Röd currygryta med potatis

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kycklingvingar med ingefärsglaze

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

Betyg
Betyg
(3)