Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g kycklingfilé (400 g räcker till 4 wraps)
  • 1.5 liter vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 4 stora tortillabröd
  • 1 stor ätmogen avokado
  • 1 tsk salt
  • Rödkålssallad:
  • 5 dl tunt strimlad rödkål
  • 0.5 granatäpple, kärnorna
  • 1 syrligt grönt äpple, strimlat
  • 1 morot, tunt strimlad
  • 1 dl grovhackad koriander
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • salt

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléer i en kastrull med vatten, salt och buljongtärningar. Koka ca 1 tim. Ta upp kycklingfiléerna och dra isär kycklingköttet med 2 gafflar till strimlor. Spar lite av buljongen att ”fukta” ner det strimlade köttet.
  2. Blanda rödkål, granatäppelkärnor, äpple och morot med koriander, limeskal (endast det gröna), limesaft och salt. Fördela salladen och kyckling på stekta tortillabröd och toppa med mosad avokado. Wrapsen är lika goda med varm som kall kyckling.

Tips

Kycklingen räcker till mer än wrapsen. T ex som alternativt smörgåspålägg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Pizza med färskost och grönkål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fredagsmys med tacos

Betyg
Betyg
(20)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 900 g kycklingfilé (400 g räcker till 4 wraps)
  • 1.5 liter vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 4 stora tortillabröd
  • 1 stor ätmogen avokado
  • 1 tsk salt
  • Rödkålssallad:
  • 5 dl tunt strimlad rödkål
  • 0.5 granatäpple, kärnorna
  • 1 syrligt grönt äpple, strimlat
  • 1 morot, tunt strimlad
  • 1 dl grovhackad koriander
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • salt

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléer i en kastrull med vatten, salt och buljongtärningar. Koka ca 1 tim. Ta upp kycklingfiléerna och dra isär kycklingköttet med 2 gafflar till strimlor. Spar lite av buljongen att ”fukta” ner det strimlade köttet.
  2. Blanda rödkål, granatäppelkärnor, äpple och morot med koriander, limeskal (endast det gröna), limesaft och salt. Fördela salladen och kyckling på stekta tortillabröd och toppa med mosad avokado. Wrapsen är lika goda med varm som kall kyckling.

Tips

Kycklingen räcker till mer än wrapsen. T ex som alternativt smörgåspålägg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Pizza med färskost och grönkål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fredagsmys med tacos

Betyg
Betyg
(20)