Pulled chicken med mangosalsa

Betyg (1-5):
3.82 (17 betyg)

Visst tar kycklingen lite tid i ugnen. Men det måste ta tid om det ska bli pulled chicken. Och den är väl värd sin väntan! Här serveras det kryddiga, möra kycklingköttet i små tortillabröd med en härlig mangosalsa.

Tillagningstid: 15 min + 1,5 tim i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 1 hel kyckling
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk cayennepeppar eller chiliflakes
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • Mangosalsa:
  • 2 grillade paprikor, på burk
  • 225 g tinad, fryst mango
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 0.5 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk flytande honung
  • salt
  • Till servering:
  • 1 paket tortillabröd, mini
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

  1. Dela kycklingen i fyra delar och skär bort ryggraden. Blanda alla torra kryddor och gnid in kycklingbitarna med blandningen. Lägg i en ugnssäker gryta med lock tillsammans med krossade vitlöksklyftor, vatten och smulad buljongtärning. Lägg på locket och tillred i nedre delen av ugnen 1 ½ timme, köttet ska lossna lätt från benen. För krispigare yta, sätt på grillen på ugnen och ta bort locket de sista 5 min.

Mangosalsa:

  1. Skär paprikan i mindre bitar och blanda med mango, lök, koriander och lime. Smaka av med honung och salt.
  2. Dra loss kycklingköttet med två gafflar så det trådar sig. Stek tortillabröden i torr stekpanna så de får lite färg. Servera kycklingen och salsan i tortillabröden och rulla ihop. Toppa ev med gräddfil.

Tips

Gott att servera även i hårda eller mjuka tacobåtar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta

2017-03-06

Mycket god rätt

Liknande recept

Friterade kycklingben

(23)

Asiatiska kycklingpannkakor

(3)

"Pulled" kyckling med fajitatillbehör

(3)

Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

(6)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Barnens kycklingpizza

(10)

Jerk chicken

(13)

Grillspett med kyckling och kryddig korv

(18)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 hel kyckling
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk cayennepeppar eller chiliflakes
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • Mangosalsa:
  • 2 grillade paprikor, på burk
  • 225 g tinad, fryst mango
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 0.5 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk flytande honung
  • salt
  • Till servering:
  • 1 paket tortillabröd, mini
  • 2 dl gräddfil

Pulled chicken med mangosalsa

Betyg (1-5):
3.82 (17 betyg)

Visst tar kycklingen lite tid i ugnen. Men det måste ta tid om det ska bli pulled chicken. Och den är väl värd sin väntan! Här serveras det kryddiga, möra kycklingköttet i små tortillabröd med en härlig mangosalsa.

Tillagningstid: 15 min + 1,5 tim i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela kycklingen i fyra delar och skär bort ryggraden. Blanda alla torra kryddor och gnid in kycklingbitarna med blandningen. Lägg i en ugnssäker gryta med lock tillsammans med krossade vitlöksklyftor, vatten och smulad buljongtärning. Lägg på locket och tillred i nedre delen av ugnen 1 ½ timme, köttet ska lossna lätt från benen. För krispigare yta, sätt på grillen på ugnen och ta bort locket de sista 5 min.

Mangosalsa:

  1. Skär paprikan i mindre bitar och blanda med mango, lök, koriander och lime. Smaka av med honung och salt.
  2. Dra loss kycklingköttet med två gafflar så det trådar sig. Stek tortillabröden i torr stekpanna så de får lite färg. Servera kycklingen och salsan i tortillabröden och rulla ihop. Toppa ev med gräddfil.

Tips

Gott att servera även i hårda eller mjuka tacobåtar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta

2017-03-06

Mycket god rätt

Liknande recept

Friterade kycklingben

(23)

Asiatiska kycklingpannkakor

(3)

"Pulled" kyckling med fajitatillbehör

(3)

Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

(6)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Barnens kycklingpizza

(10)

Jerk chicken

(13)

Grillspett med kyckling och kryddig korv

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies