
Pulled chicken med mangosalsa
Betyg (1-5):
Visst tar kycklingen lite tid i ugnen. Men det måste ta tid om det ska bli pulled chicken. Och den är väl värd sin väntan! Här serveras det kryddiga, möra kycklingköttet i små tortillabröd med en härlig mangosalsa.
Tillagningstid: 15 min + 1,5 tim i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 hel kyckling
- 1 msk strösocker
- 1 msk malen spiskummin
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk cayennepeppar eller chiliflakes
- 4 vitlöksklyftor, krossade
- 2 dl vatten
- 1 kycklingbuljongtärning
- 1 tsk salt
- Mangosalsa:
- 2 grillade paprikor, på burk
- 225 g tinad, fryst mango
- 0.5 rödlök, finhackad
- 0.5 kruka koriander, hackad
- 0.5 lime, finrivet skal och saft
- 1 msk flytande honung
- salt
- Till servering:
- 1 paket tortillabröd, mini
- 2 dl gräddfil
Gör så här
- Dela kycklingen i fyra delar och skär bort ryggraden. Blanda alla torra kryddor och gnid in kycklingbitarna med blandningen. Lägg i en ugnssäker gryta med lock tillsammans med krossade vitlöksklyftor, vatten och smulad buljongtärning. Lägg på locket och tillred i nedre delen av ugnen 1 ½ timme, köttet ska lossna lätt från benen. För krispigare yta, sätt på grillen på ugnen och ta bort locket de sista 5 min.
Mangosalsa:
- Skär paprikan i mindre bitar och blanda med mango, lök, koriander och lime. Smaka av med honung och salt.
- Dra loss kycklingköttet med två gafflar så det trådar sig. Stek tortillabröden i torr stekpanna så de får lite färg. Servera kycklingen och salsan i tortillabröden och rulla ihop. Toppa ev med gräddfil.
Tips

Gott att servera även i hårda eller mjuka tacobåtar.
Liknande recept
Pulled chicken med mangosalsa
Betyg (1-5):
Visst tar kycklingen lite tid i ugnen. Men det måste ta tid om det ska bli pulled chicken. Och den är väl värd sin väntan! Här serveras det kryddiga, möra kycklingköttet i små tortillabröd med en härlig mangosalsa.
Tillagningstid: 15 min + 1,5 tim i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Dela kycklingen i fyra delar och skär bort ryggraden. Blanda alla torra kryddor och gnid in kycklingbitarna med blandningen. Lägg i en ugnssäker gryta med lock tillsammans med krossade vitlöksklyftor, vatten och smulad buljongtärning. Lägg på locket och tillred i nedre delen av ugnen 1 ½ timme, köttet ska lossna lätt från benen. För krispigare yta, sätt på grillen på ugnen och ta bort locket de sista 5 min.
Mangosalsa:
- Skär paprikan i mindre bitar och blanda med mango, lök, koriander och lime. Smaka av med honung och salt.
- Dra loss kycklingköttet med två gafflar så det trådar sig. Stek tortillabröden i torr stekpanna så de får lite färg. Servera kycklingen och salsan i tortillabröden och rulla ihop. Toppa ev med gräddfil.
Tips

Gott att servera även i hårda eller mjuka tacobåtar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Britta
2017-03-06
Mycket god rätt