Proteinrikt hälsobröd

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Bröd som du håller dig mätt på länge. Bra start på dagen.

Tillagningstid: 1 timme + 1 tim 45 min jästid
Ugnstemperatur:200º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 25 g jäst
  • 4 dl rumsvarmt vatten
  • 125 g kvarg
  • 125 g kvarg (0,5%)
  • 2.5 dl havregryn
  • 2 dl grovt dinkelmjöl
  • 1.5 dl havrekli
  • 1.5 dl grahamsmjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 0.5 dl linfrö

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut i lite av vattnet. Häll på resten av vattnet och kvargen. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i bunken. Rör till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk 1 tim.
  2. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd brödform och låt jäsa ytterligare 45 min. Grädda mitt i ugnen ca 50 min.
  3. Lyft brödet ur formen och låt svalna. Serveras med fördel dagen efter eller ordentligt avsvalnat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2016-10-31

Till Anneli: Det är en halvplåt så måtten är ca 20 x 25. Lycka till med brödbakandet!

Anneli

2016-10-26

Vad är det för mått på brödformen? De vanliga är högre och smalare än vad som ser ut att ha använts här...

Karin

2016-04-26

Skall det vara kvarg ggr 2 med olika fetthalt??

Bengt Jacobson

2015-03-13

nu när jag har alla ingredienser kommer jag göra det om och om igen, Bengt

Liknande recept

Frasvåfflor

(123)

Mango passion smoothie

(8)

Vattenmelonsoppa

(0)

Mangobowl med kokos

(7)

Jordgubbssmoothie

(96)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Hallonsmoothie

(7)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(43)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 25 g jäst
  • 4 dl rumsvarmt vatten
  • 125 g kvarg
  • 125 g kvarg (0,5%)
  • 2.5 dl havregryn
  • 2 dl grovt dinkelmjöl
  • 1.5 dl havrekli
  • 1.5 dl grahamsmjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 0.5 dl linfrö

Proteinrikt hälsobröd

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Bröd som du håller dig mätt på länge. Bra start på dagen.

Tillagningstid: 1 timme + 1 tim 45 min jästid
Ugnstemperatur:200º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut i lite av vattnet. Häll på resten av vattnet och kvargen. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i bunken. Rör till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk 1 tim.
  2. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd brödform och låt jäsa ytterligare 45 min. Grädda mitt i ugnen ca 50 min.
  3. Lyft brödet ur formen och låt svalna. Serveras med fördel dagen efter eller ordentligt avsvalnat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2016-10-31

Till Anneli: Det är en halvplåt så måtten är ca 20 x 25. Lycka till med brödbakandet!

Anneli

2016-10-26

Vad är det för mått på brödformen? De vanliga är högre och smalare än vad som ser ut att ha använts här...

Karin

2016-04-26

Skall det vara kvarg ggr 2 med olika fetthalt??

Bengt Jacobson

2015-03-13

nu när jag har alla ingredienser kommer jag göra det om och om igen, Bengt

Liknande recept

Frasvåfflor

(123)

Mango passion smoothie

(8)

Vattenmelonsoppa

(0)

Mangobowl med kokos

(7)

Jordgubbssmoothie

(96)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Hallonsmoothie

(7)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(43)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies