Prinsessrulltårta med marängsmörkräm

Betyg (1-5):
4.12 (8 betyg)

Tänk den här till kaffet på påskfikat!

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:250º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 msk mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 dl hallonsylt
  • 3 dl vispgrädde
  • Marängsmörkräm
  • 1.75 dl strösocker
  • 2 äggvitor
  • 200 g smör, rumsvarmt och helt mjukt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Topping och garnering
  • 1 vitt marsipanlock
  • 6 krm gul hushållsfärg
  • 40 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker till ett pösigt skum. Vispa i mjölken. Blanda vetemjöl och bakpulver, sikta ner och rör till en jämn smet. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5–6 min,tills kakan blivit gyllenbrun. Strö ut socker på ett bakplåtspapper.
  2. Ta ut tårtbottnen och vänd upp den på det sockrade papperet.Lossa på papperet men låt det ligga kvar på tårtbottnen. Lägg även på en kökshandduk så att den inte torkar.

Tårtlock:

  1. Krama ihop marsipan ochhushållsfärg till jämn färg. Kavla ut mellan förpackningens plast och ett bakplåtspapper.Lägg i kylskåp.

Marängsmörkräm:

  1. Vispa ihop socker och äggvita i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett varmt vattenbad och vispa marängen för hand till 60–65°. Ta bunken från kastrullen. Fortsätt vispa med elvisp tills marängen svalnat helt (Obs! Viktigt). Vispa in smöret lite i taget till en fluffig, jämn konsistens. Bred marängsmörkräm över tårtbottnen.
  2. Bred ut hallonsylten och rulla ihop rulltårtan på längden. Vispa grädden och bred ut överrullen, spara lite att garnera tårtan med. Lägg marsipanlocket på rulltårtan och tryck in vid kanterna. Skär bort överflödig marsipan och jämna till. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Spritsa chokladen på rulltårtan till ett fint mönster. Fäst kycklingarna med lite choklad. Spritsa på grädde.

Tips

Det finns färdigamarsipanlocki t ex grönt ochrosa ifall du villslippa färgalocket själv.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Garam masala

(20)

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(1)

Varma havskräftor med sezuanpepparsmör och wok

(5)

Baguette med yoghurt

(25)

Sannas rosépeppargravade lax med citron och anis

(2)

Salsa med lingon och äpple

(2)

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Pasta med kallrökt lax

(16)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 msk mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 dl hallonsylt
  • 3 dl vispgrädde
  • Marängsmörkräm
  • 1.75 dl strösocker
  • 2 äggvitor
  • 200 g smör, rumsvarmt och helt mjukt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Topping och garnering
  • 1 vitt marsipanlock
  • 6 krm gul hushållsfärg
  • 40 g mörk choklad

Prinsessrulltårta med marängsmörkräm

Betyg (1-5):
4.12 (8 betyg)

Tänk den här till kaffet på påskfikat!

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:250º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker till ett pösigt skum. Vispa i mjölken. Blanda vetemjöl och bakpulver, sikta ner och rör till en jämn smet. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5–6 min,tills kakan blivit gyllenbrun. Strö ut socker på ett bakplåtspapper.
  2. Ta ut tårtbottnen och vänd upp den på det sockrade papperet.Lossa på papperet men låt det ligga kvar på tårtbottnen. Lägg även på en kökshandduk så att den inte torkar.

Tårtlock:

  1. Krama ihop marsipan ochhushållsfärg till jämn färg. Kavla ut mellan förpackningens plast och ett bakplåtspapper.Lägg i kylskåp.

Marängsmörkräm:

  1. Vispa ihop socker och äggvita i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett varmt vattenbad och vispa marängen för hand till 60–65°. Ta bunken från kastrullen. Fortsätt vispa med elvisp tills marängen svalnat helt (Obs! Viktigt). Vispa in smöret lite i taget till en fluffig, jämn konsistens. Bred marängsmörkräm över tårtbottnen.
  2. Bred ut hallonsylten och rulla ihop rulltårtan på längden. Vispa grädden och bred ut överrullen, spara lite att garnera tårtan med. Lägg marsipanlocket på rulltårtan och tryck in vid kanterna. Skär bort överflödig marsipan och jämna till. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Spritsa chokladen på rulltårtan till ett fint mönster. Fäst kycklingarna med lite choklad. Spritsa på grädde.

Tips

Det finns färdigamarsipanlocki t ex grönt ochrosa ifall du villslippa färgalocket själv.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Garam masala

(20)

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(1)

Varma havskräftor med sezuanpepparsmör och wok

(5)

Baguette med yoghurt

(25)

Sannas rosépeppargravade lax med citron och anis

(2)

Salsa med lingon och äpple

(2)

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Pasta med kallrökt lax

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies