Potatissallad med parmesan och sparris

Betyg (1-5):
3.34 (163 betyg)

Färskpotatis och grön sparris i vinägrett med smak av citron och honung är en fantastisk kombo. Tillsammans med färsk spenat och hyvlad parmesanost blir det här sommarens godaste potatissallad!

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 750 g färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 250 g (skalad) grön sparris
  • 100 g hyvlad parmesanost
  • 80 g babyspenat
  • Vinägrett:
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 0.5 msk honung
  • 2 msk olivolja, eller solrosolja
  • 1 msk vatten
  • 1.5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten tills de är mjuka, 7-20 minuter beroende på storlek och sort. Prova gärna med provsticka. Häll av kokvattnet. Grilla sparrisen runt om i några minuter eller koka den i lättsaltat vatten 3-7 minuter. Känn med provsticka att den är klar.
  2. Skär sparrisen i 3-4 centimeter långa bitar. Blanda ihop vinägretten och smaka av. Blanda potatis, sparris och vinägrett. Vänd sist ner parmesanost och babyspenat. Om potatisen är varm eller ljummen suger den åt sig vinägretten bättre än om den är kall.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anne

2016-06-22

Jättegott men jag modifierade receptet med att lägga till hackad chalottenlök, hackad dill och några klickar créme fraiche. Vansinnigt gott

Anders

2014-07-07

Suverän potatissallad! Blir perfekt med lite grillkrydda på!

Leena

2014-06-02

Bästa potatissalladen jag någonsin gjort. Så fräscht syrlig med citronskal och -saft!

Kristina

2014-05-29

Mycket god! Min yngsta dotter älskade den

Anncharlotte

2014-05-17

Mycket god. Hade den på en personalfest.

Eva

2013-06-21

Ser gott ut

Anneli

2013-06-18

Gott men inget jag gör om. Låter godare än vad det var.

Ninna/webbredaktionen

2012-04-04

Det går bra att använda delikatesspotatis eller små fina potatisar till salladen.

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 750 g färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 250 g (skalad) grön sparris
  • 100 g hyvlad parmesanost
  • 80 g babyspenat
  • Vinägrett:
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 0.5 msk honung
  • 2 msk olivolja, eller solrosolja
  • 1 msk vatten
  • 1.5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Potatissallad med parmesan och sparris

Betyg (1-5):
3.34 (163 betyg)

Färskpotatis och grön sparris i vinägrett med smak av citron och honung är en fantastisk kombo. Tillsammans med färsk spenat och hyvlad parmesanost blir det här sommarens godaste potatissallad!

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten tills de är mjuka, 7-20 minuter beroende på storlek och sort. Prova gärna med provsticka. Häll av kokvattnet. Grilla sparrisen runt om i några minuter eller koka den i lättsaltat vatten 3-7 minuter. Känn med provsticka att den är klar.
  2. Skär sparrisen i 3-4 centimeter långa bitar. Blanda ihop vinägretten och smaka av. Blanda potatis, sparris och vinägrett. Vänd sist ner parmesanost och babyspenat. Om potatisen är varm eller ljummen suger den åt sig vinägretten bättre än om den är kall.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anne

2016-06-22

Jättegott men jag modifierade receptet med att lägga till hackad chalottenlök, hackad dill och några klickar créme fraiche. Vansinnigt gott

Anders

2014-07-07

Suverän potatissallad! Blir perfekt med lite grillkrydda på!

Leena

2014-06-02

Bästa potatissalladen jag någonsin gjort. Så fräscht syrlig med citronskal och -saft!

Kristina

2014-05-29

Mycket god! Min yngsta dotter älskade den

Anncharlotte

2014-05-17

Mycket god. Hade den på en personalfest.

Eva

2013-06-21

Ser gott ut

Anneli

2013-06-18

Gott men inget jag gör om. Låter godare än vad det var.

Ninna/webbredaktionen

2012-04-04

Det går bra att använda delikatesspotatis eller små fina potatisar till salladen.

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies