Potatisbröd med pomerans

Betyg (1-5):
3.27 (11 betyg)

Ett ljuvligt saftigt bröd med potatis.

Ugnstemperatur:200º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 25 g jäst
  • 5 dl porter eller julöl
  • 2 tsk malen pomerans
  • 0.5 dl mörk sirap
  • 300 g riven, kall kokt potatis
  • 2 dl rågmjöl
  • 10 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Rör ut jästen med vätskan. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en kladdig deg. Täck degbunken med plastfolie och låt degen jäsa över natten i kyl.
  2. Dela degen i två och forma till runda bröd. Vänd dem i rågmjöl och lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk 45 minuter.
  3. Ställ en liten ugnssäker form med 1 deciliter vatten i botten av ugnen. Grädda bröden i mitten av ugnen cirka 1 timme.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena Mårtensson

2012-11-23

Jättegott bröd, bakat många gånger och delat ut recept till vänner.

Liknande recept

Vattenmelonsoppa

(0)

Pridefestival i glas

(3)

Wrap med curryröra på tofu

(10)

Mangobowl med kokos

(8)

Fillimpa med fikon, gula russin och valnötter

(21)

Solgul energishot

(9)

Tropisk fruktsallad

(3)

Aprikos och valnötsbröd

(5)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 g jäst
  • 5 dl porter eller julöl
  • 2 tsk malen pomerans
  • 0.5 dl mörk sirap
  • 300 g riven, kall kokt potatis
  • 2 dl rågmjöl
  • 10 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt

Potatisbröd med pomerans

Betyg (1-5):
3.27 (11 betyg)

Ett ljuvligt saftigt bröd med potatis.

Ugnstemperatur:200º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen med vätskan. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en kladdig deg. Täck degbunken med plastfolie och låt degen jäsa över natten i kyl.
  2. Dela degen i två och forma till runda bröd. Vänd dem i rågmjöl och lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk 45 minuter.
  3. Ställ en liten ugnssäker form med 1 deciliter vatten i botten av ugnen. Grädda bröden i mitten av ugnen cirka 1 timme.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena Mårtensson

2012-11-23

Jättegott bröd, bakat många gånger och delat ut recept till vänner.

Liknande recept

Vattenmelonsoppa

(0)

Pridefestival i glas

(3)

Wrap med curryröra på tofu

(10)

Mangobowl med kokos

(8)

Fillimpa med fikon, gula russin och valnötter

(21)

Solgul energishot

(9)

Tropisk fruktsallad

(3)

Aprikos och valnötsbröd

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies