Porterbröd med frukt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ett sött matbröd som du smaksätter med din favorit av torkade frukter.

Tillagningstid: 2 timmar 10 minuter
Ugnstemperatur:200º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 33 cl porter
  • 1.5 dl vatten
  • 50 g jäst, helst för söta degar
  • 0.5 dl brödsirap eller mörk sirap
  • 0.5 dl vetekli
  • 6 dl vetemjöl, helst vetemjöl special
  • 8 dl rågsikt
  • 2 dl hackad torkad frukt, t ex russin, katrinplommon, fikon, dadlar, aprikoser
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda porter och vatten och värm det till 37º. Häll det i en stor bunke. Smula ner jästen och rör ut den i blandningen. Blanda i sirap, salt, kli och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en deg och knåda den ca 5 minuter. Tillsätt frukten, gärna blandad, mot slutet. Eller kör degen i en köksmaskin. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 40 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den. Knåda lätt och forma avlånga eller runda bröd. Lägg dem på plåt, smord eller med bakplåtspapper. Skär några snitt med vass kniv som dekoration. (Bröden kan också jäsa i´mjölade korgar). Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
  3. (Om bröden jäst i en korg vänd ur dem på plåt, smord eller med bakplåtspapper, så att mönstret kommer uppåt.) Grädda de avlånga eller runda bröden på nedersta falsen 30-35 minuter.
  4. Låt bröden svalna under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tobias

2012-07-13

Jag bytte ut rågsikt mot dinkelmjöl fullkorn, vilket blev jättebra. Tack för ett bra recept

Liknande recept

Julbröd med frukt och kross

(25)

Äppelbröd

(24)

Mango passion smoothie

(8)

Smoothie bowl

(3)

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Aprikos och valnötsbröd

(5)

Fruktbröd

(22)

Bananpannkakor

(33)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 33 cl porter
  • 1.5 dl vatten
  • 50 g jäst, helst för söta degar
  • 0.5 dl brödsirap eller mörk sirap
  • 0.5 dl vetekli
  • 6 dl vetemjöl, helst vetemjöl special
  • 8 dl rågsikt
  • 2 dl hackad torkad frukt, t ex russin, katrinplommon, fikon, dadlar, aprikoser
  • 2 tsk salt

Porterbröd med frukt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ett sött matbröd som du smaksätter med din favorit av torkade frukter.

Tillagningstid: 2 timmar 10 minuter
Ugnstemperatur:200º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda porter och vatten och värm det till 37º. Häll det i en stor bunke. Smula ner jästen och rör ut den i blandningen. Blanda i sirap, salt, kli och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en deg och knåda den ca 5 minuter. Tillsätt frukten, gärna blandad, mot slutet. Eller kör degen i en köksmaskin. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 40 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den. Knåda lätt och forma avlånga eller runda bröd. Lägg dem på plåt, smord eller med bakplåtspapper. Skär några snitt med vass kniv som dekoration. (Bröden kan också jäsa i´mjölade korgar). Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
  3. (Om bröden jäst i en korg vänd ur dem på plåt, smord eller med bakplåtspapper, så att mönstret kommer uppåt.) Grädda de avlånga eller runda bröden på nedersta falsen 30-35 minuter.
  4. Låt bröden svalna under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tobias

2012-07-13

Jag bytte ut rågsikt mot dinkelmjöl fullkorn, vilket blev jättebra. Tack för ett bra recept

Liknande recept

Julbröd med frukt och kross

(25)

Äppelbröd

(24)

Mango passion smoothie

(8)

Smoothie bowl

(3)

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Aprikos och valnötsbröd

(5)

Fruktbröd

(22)

Bananpannkakor

(33)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies