
Pokébowl
Betyg (1-5):
Bästa bowlen gör du hemma! I vår finns lax i wasabimarinad, picklad gurka, krämig garimajonnäs och solgul mango.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 dl svart ris eller rött ris
- 400 g färsk lax
- 3 msk japansk soja
- 2 tsk wasabi
- 200 g rödkål
- 1 lime, pressad saft
- salt
- 70 g spenatblad
- 1 ätmogen mango, i skivor
- 2 salladslökar, strimlade
- 0.5 färsk koriander (stjälk och blad)
- 0.5 dl rostade sesamfrön
- Sesampicklad gurka
- 0.5 gurka
- 0.5 knippa rädisor
- 2 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 0.5 dl ättiksprit (12 %)
- 2 tsk sesamolja
- Garimajonnäs
- 0.5 dl gari (inlagd ingefära)
- 2 dl majonnäs
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. (Låt riset svalna något eller helt före servering.) Skär laxen i tärningar. Rör ihop soja och wasabi och vänd ner laxen.
- Sesampicklad gurka: Skär gurka och rädisor i tunna skivor med mandolin. Rör ihop vattnet med socker och ättiksprit tills sockret smält. Tillsätt sesamoljan och vänd ner gurka och rädisor. Låt stå en stund att marinera.
- Strimla rödkålen tunt, gärna med mandolin. Vänd runt med limesaft och smaka av med salt. Blanda avrunnen gari med majonnäs.
- Fördela ris, spenatblad, lax, mango, salladslök, picklad gurka och koriander i djupa tallrikar. Strö över sesamfröna och toppa med en klick garimajonnäs.
Liknande recept
Pokébowl
Betyg (1-5):
Bästa bowlen gör du hemma! I vår finns lax i wasabimarinad, picklad gurka, krämig garimajonnäs och solgul mango.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. (Låt riset svalna något eller helt före servering.) Skär laxen i tärningar. Rör ihop soja och wasabi och vänd ner laxen.
- Sesampicklad gurka: Skär gurka och rädisor i tunna skivor med mandolin. Rör ihop vattnet med socker och ättiksprit tills sockret smält. Tillsätt sesamoljan och vänd ner gurka och rädisor. Låt stå en stund att marinera.
- Strimla rödkålen tunt, gärna med mandolin. Vänd runt med limesaft och smaka av med salt. Blanda avrunnen gari med majonnäs.
- Fördela ris, spenatblad, lax, mango, salladslök, picklad gurka och koriander i djupa tallrikar. Strö över sesamfröna och toppa med en klick garimajonnäs.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-02-25
det var gott och smakrikt
2019-02-16
En del pyssel att göra, men väl värt det. Supergott.
2019-02-06
Mycket förarbete, men det blev mycket gott, vi provade för första gången svart thairis - fullkorn. Det var en mycket bra grund i receptet.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
anonym
2019-02-25
det var gott och smakrikt
Doris
2019-02-16
En del pyssel att göra, men väl värt det. Supergott.
Jim
2019-02-06
Mycket förarbete, men det blev mycket gott, vi provade för första gången svart thairis - fullkorn. Det var en mycket bra grund i receptet.