Pluras zucchinibiffar

Betyg (1-5):
3.56 (104 betyg)

Tillagningstid: 45 minuter
Svårighetsgrad:Medel
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 2 zucchini
  • 1 burk kikärtor (400 g)
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 ägg
  • 1 dl koriander, hackad
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl olivolja till stekning

Gör så här

  1. Riv zucchini grovt med ett rivjärn. Lägg i ett durkslag, strö över salt och rör om. Låt stå 15 min och krama sedan ut så mycket vätska som möjligt.
  2. Mixa kikärtorna till en slät massa.
  3. Blanda zucchini och kikärtor med resten av ingredienserna.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ut smeten till små biffar. Stek till fin stekyta, 2–3 min per sida. Det blir 12–16 stycken.

Tips

Servera gärna med en yoghurtdipp.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



M

2018-11-08

Så gott! Jag stekte champinjoner med vitlök till, utan någon sås! Perfekt kombo!

CB

2018-10-13

Sååååå goda och lätta att göra

Anneli

2017-01-28

Favoritrecept, lätta att göra och så goda.

Diana

2016-09-26

Godaste kikärtsbiffarna

Veronika

2016-01-14

Mitt favoritrecept!

Thomas

2015-11-15

Mycket goda!!! Jag serverad med en bulgursallas, pitabröd och en yoghurtsås med mynta och vitlök.

Anne

2015-11-06

Jättegoda, men behöver mer salt och krävs MYCKET olja vid stekning.

Nettan

2015-04-12

Mycket gott, lätta att steka - gott med kall yoghurtsås med örter och fetaost samt en god sallad

nina andersson

2015-01-20

Toppengoda och ovanligt lätta att steka!

Anna-Leena

2014-11-07

Jättegoda och lätta att göra

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Fish tacos deluxe

(32)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Bowl med sashimilax

(4)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 zucchini
  • 1 burk kikärtor (400 g)
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 ägg
  • 1 dl koriander, hackad
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl olivolja till stekning

Pluras zucchinibiffar

Betyg (1-5):
3.56 (104 betyg)

Tillagningstid: 45 minuter
Svårighetsgrad:Medel
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv zucchini grovt med ett rivjärn. Lägg i ett durkslag, strö över salt och rör om. Låt stå 15 min och krama sedan ut så mycket vätska som möjligt.
  2. Mixa kikärtorna till en slät massa.
  3. Blanda zucchini och kikärtor med resten av ingredienserna.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ut smeten till små biffar. Stek till fin stekyta, 2–3 min per sida. Det blir 12–16 stycken.

Tips

Servera gärna med en yoghurtdipp.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



M

2018-11-08

Så gott! Jag stekte champinjoner med vitlök till, utan någon sås! Perfekt kombo!

CB

2018-10-13

Sååååå goda och lätta att göra

Anneli

2017-01-28

Favoritrecept, lätta att göra och så goda.

Diana

2016-09-26

Godaste kikärtsbiffarna

Veronika

2016-01-14

Mitt favoritrecept!

Thomas

2015-11-15

Mycket goda!!! Jag serverad med en bulgursallas, pitabröd och en yoghurtsås med mynta och vitlök.

Anne

2015-11-06

Jättegoda, men behöver mer salt och krävs MYCKET olja vid stekning.

Nettan

2015-04-12

Mycket gott, lätta att steka - gott med kall yoghurtsås med örter och fetaost samt en god sallad

nina andersson

2015-01-20

Toppengoda och ovanligt lätta att steka!

Anna-Leena

2014-11-07

Jättegoda och lätta att göra

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Fish tacos deluxe

(32)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Bowl med sashimilax

(4)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies