Pluras hummus

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (4 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 burkar kikärtor (à 400 g)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk tahini
  • 3 msk vatten
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skölj kikärtorna och lägg i en bunke.
  2. Hacka vitlök och chili i mindre bitar.
  3. Rosta de torra kryddorna i en stekpanna, försiktigt så att de inte blir brända. Tillsätt chilin, vitlöken och olivolja. Stek under omrörning någon minut.
  4. Mixa kikärtor, kryddblandning, citron, tahini och vatten slätt med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Crostini med bönkräm och svamp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Bönröra med råstekt broccoli

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Klassisk hummus

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Potatis- och bönsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Svart bönsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Falafel från Falafelbaren

Betyg
Betyg
(22)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 burkar kikärtor (à 400 g)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk tahini
  • 3 msk vatten
  • salt och peppar

Pluras hummus

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (4 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj kikärtorna och lägg i en bunke.
  2. Hacka vitlök och chili i mindre bitar.
  3. Rosta de torra kryddorna i en stekpanna, försiktigt så att de inte blir brända. Tillsätt chilin, vitlöken och olivolja. Stek under omrörning någon minut.
  4. Mixa kikärtor, kryddblandning, citron, tahini och vatten slätt med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Crostini med bönkräm och svamp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Bönröra med råstekt broccoli

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Klassisk hummus

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Potatis- och bönsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Svart bönsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Falafel från Falafelbaren

Betyg
Betyg
(22)