Pizza med pesto och mozzarella

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Hemgjord pesto – finns inget godare! Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 400 g pizzadeg, gärna surdeg
  • Pesto
  • 40 g pinjenötter, torrostade
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl finriven parmesanost
  • Topping
  • 4 tomater, gärna i olika färger
  • 0.33 dl pinjenötter, torrostade
  • basilikablad
  • 125 g mozzarella, i bitar
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Mixa pinjenötter, basilika, vitlök och olja till en slät kräm. Vänd ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.
  2. Kavla/dra ut pizzadegen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Bred peston på pizzan. Toppa med tomatskivor och mozzarella. Grädda mitt i ugnen 15 min.
  3. Toppa med pinjenötter och basilikablad. Salta och peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-07-04

Hej Malin! Mozzarellan hade tyvärr fallit bort, men nu ser du den i listan. Lycka till i köket!

Malin

2018-07-01

Ser inte mozzarellan bland ingredienserna!

Liknande recept

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

(51)

Melonsallad med halloumi

(14)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(31)

Barnens enkla pastasallad

(17)

Grillad grilloumimacka

(1)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g pizzadeg, gärna surdeg
  • Pesto
  • 40 g pinjenötter, torrostade
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl finriven parmesanost
  • Topping
  • 4 tomater, gärna i olika färger
  • 0.33 dl pinjenötter, torrostade
  • basilikablad
  • 125 g mozzarella, i bitar
  • flingsalt och svartpeppar

Pizza med pesto och mozzarella

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Hemgjord pesto – finns inget godare! Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa pinjenötter, basilika, vitlök och olja till en slät kräm. Vänd ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.
  2. Kavla/dra ut pizzadegen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Bred peston på pizzan. Toppa med tomatskivor och mozzarella. Grädda mitt i ugnen 15 min.
  3. Toppa med pinjenötter och basilikablad. Salta och peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-07-04

Hej Malin! Mozzarellan hade tyvärr fallit bort, men nu ser du den i listan. Lycka till i köket!

Malin

2018-07-01

Ser inte mozzarellan bland ingredienserna!

Liknande recept

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

(51)

Melonsallad med halloumi

(14)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(31)

Barnens enkla pastasallad

(17)

Grillad grilloumimacka

(1)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies